פשוט מי שקיבל הזמנה יוכל לשחות רק במשחה הספציפי בו
קבע את תוצאת B שהעניקה לו את הכרטיס.
ואילו מי שעשה קריטריון A יוכל לשחות כל משחה שקבע בו תוצאה B
אם אין בו שחיין אחר מאותה מדינה.
החלטה הגיונית של פינ"א שהרי קבעו מכסת שחיינים במטרה לצמצם את מספר המקצים במוקדמות.
כנס לאתר פינ"א ותראה שגל נבו רשום ל 200 פרפר,ועמית עברי רשומה ל 200 מעורב אישי
עם תוצאה B.
השאלה היא, הם לישראל יש נציגים אחרים במשחים ל100 מטר חופשי, 100 מטר פרפר, וב200 מטר חזה...
כי אם לא, אני לא מבין, הרי מותר לכל מדינה נציג גם עם קריטריון B,
אם אין לה נציגים אחרים באותה משחה...
במוקדמות.
זה עומד בניגוד למלים של הברון פייר דה קוברטן שבשנת 1894 הוביל את הרעיון של חידוש המשחקים האולימפים:
"לא הניצחון חשוב אלא ההשתתפות".
אני יודע שהרעיון המקורי של האולימפיאדה לא מתקיים ובניגוד לעבר ספורטאים מקצוענים כן משתתפים באולימפיאדה אבל בכל זאת אני חושב שלא צריך למנוע השתתפות של ספורטאים אלא לעודד השתתפות של ספורטאים(ולמשל עדיף היה לקבוע חוק שכל מי שרוצה להשתתף באולימפיאדה ולא קבע שום קריטריון יכול לעשות את זה בהנחה שהוא בא על חשבון עצמו ,ואם יש עלות כספית כתוצאה מהשתתפות של יותר אנשים אלו שלא קבעו שום קריטריון אז אותם אנשים צריכים לכסות גם אותה).
במידה ויש לי כסף כמובן.
ואם בא לי להשתתף גם בקרב עשר, גם בחמישים מטר חופשי וגם על סוס הסמוכות? עדיין בסדר?
לא כל כך משנה מה חזו במאה ה19, האולימפיאדה היום היא הטופ של הספורט התחרותי. אם כל אחד יוכל להיכנס העניין באולימפיאדה ירד דרסטית. בטח אם היא תהפוך למיצג מביך של מליונרים משועממים.
בכל התחרויות שציינת בהנחה שיש לך כסף כמובן.
לגמר בכל מקרה יגיעו הטובים ביותר(גם במצב היום עיקר הענין הוא בגמר ולא בשלבים המוקדמים,ועדיין יש שלבים מוקדמים ויש ספורטאים שברור שלא יעלו לגמר).
גם היום לכל מדינה מותר לשתף לפחות ספורטאי אחד בלי קריטריונים כלשהם.
אני לא בדעה שזה פוגע בענין שיש באולימפיאדה,ואני לא רואה סיבה לא לאפשר יותר.
לא הוזמן לארוע שבו חברי הנבחרת התראיינו לעיתונות.
ככל שאני מבין אין עשן בלי אש, והאש הזו יוצאת הישר מאיגוד השחייה דרך הועד האולימפי ובאופן חד כיווני וממוקד מאד.
מה הייתם חושבים אילו הוזמנו כתבי העיתונות לפגישה עם נבחרת ישראל בג'ודו ערב יציאתם לאולימפיאדה, והיה מתברר ש"שכחו" להזמין את זאבי, כי מישהו באיגוד הג'ודו לא כל כך אוהב את המאמן שלו ויש למישהו הזה קשרים טובים בועד האולימפי ???
זו לא פעם ראשונה שהועד האולימפי והעומד בראשו מתנכלים לשחיין נבחרת ישראל.
אם תרצו פרוט נוסף על כך נא עיינו בכתבה מיום 4/3/12 כאן: http://tirosh.info/coach/page72.htm
זה בהחלט מובן - באולימפיאדות קודמות ואליפויות עולם יש בערך 10 מקצים מוקדמים שמתוכם רק 3 או 4 הם באמת רלוונטים (וכמעט כל העולים הם מ-2 המקצים האחרונים). אני יכול להבין למה רוצים לצמצם את המשחים המיותרים
אף פעם גם לא הבנתי למה זה לא מפריע לועד האולימפי הישראלי שהנציגים שלו שוחים כ"כ הרבה משחים משניים. הרי כל הרעיון הוא לשלוח לאולימפיאדה ספורטאי שיכול להתברג גבוה ולא לעשות בושות. אם נשב"א (ואני רק לוקח אותו כדוגמא) יכול להצליח ב-200 חופשי בלבד, אין סיבה שישחה 50 ו-100 חופשי 100 פרפר ו-200 גב סתם בשביל הכיף או כדי לשפר שיא אישי. ואני גם לא קונה את העניין של "משחה חימום". למשל עבור גל נבו ועמית עברי המשחה העיקרי שלהם הוא המקצה הראשון בו הם ישתתפו וכבר אז הם צריכים להיות בשיאם, וכך זה צריך להיות אצל כל שחיין. בקיצור, זה אולי קצת פחות אירועים עם ישראלים שיש לעקוב אחריהם, אבל זה ממש לא הפסד גדול לדעתי...