השטן במיתולוגיה הנוצרית

The Dark Queen

New member
השטן במיתולוגיה הנוצרית

אני מחפשת מידע בעברית על השטן במיתולוגיה הנוצרית , רצוי גם על הילדים שלו או על קשרי משפחה בכללי ועל היחסים שלו עם אלוהים

לגוטל

New member
../images/Emo6.gif

כל הסרטים האלו אותו דבר, כמו זה עם ארלונד שווצנגר גם. השטן מחפש אישה בשביל ילד או לחדור לעולם, ואיזה איש שתוי שמסתתר בתוכו גיבור נוצרי מציל את העולם. אחד הדברים שאני אוהב בהרבה מיתולוגיות זה שאין אל דמות השטן, שיעני בגללו נעשים מעשים רעים והוא אשם בחטאים שלנו; ומעשים כאלו שאכן נעשים שם אם זה האלים או בני האדם שמבצעים אותם, זה בגלל סיבות רציונליות, כמו גאווה, תאווה לכוח ולכסף, קנאה וכו'... זה מראה על בני האדם בתקופה הזו שהם היו בכמה נושאים הרבה יותר חכמים מאלו שבאו אחריהם.

Y. Welis

New member
זו המחשבה הנוצרית ../images/Emo58.gif לסרט

אם כי ההפיכה של גבריאל למלאך שנפל בגלל נסיונו לסייע לבן השטן (בשם איזו אידיאולוגיה תמוהה), מוסיפה קצת יותר עניין ומרמזת על תקופת האלים האנוכיים. ובאשר לשאלה המקורית - ויקיפדיה + 'גן העדן האבוד' של מילטון.

נגטיב

כל העניין של "השטן מעבר בת אדם", זה כמו נגטיב של "אלוהים עיבר את מריה" (עיבור אלוהי היה הרי דבר לא נדיר במיתולוגיות השונות, אבל זה דיון אחר). אולי זה החשש הנוצרי מפני זה שאל אחר יתפוס את המושכות באותה שיטה שהנצרות הצליחה (מאחר והשטן בנצרות הוא כמעט במעמד של אל עם כל הכח שניתן לו...).

Y. Welis

New member
אבל המוכנות של המלאך

לסייע (כי כמו שנאמר שם נדרש סיוע מצד ה'טוב'), היא המצאה שלא ניתן לגבות בדוקטרינה הנוצרית (לפחות הרשמית).

האמת, שלא התייחסתי לזה

שפוט התייחסתי לכל העניין שהנצרות התחילה בישות על טבעית שעיברה בת אדם, ולפיה העולם ייגמר באותה צורה... אני עוד לא הבנתי למה השטן צריך בן בשר ודם כדי להרוס את העולם, לא מספיק לו להשפיע על דמות בעלת כח רב? (אליבא דנצרות, כמובן)

Y. Welis

New member
השטן אינו יכול להיכנס בעצמו לעולם

כך שהדרך היחידה היא להשפיע על בני האדם (לכן פיתוי חווה). קיים גם מוטיב ההנאה מהשחתת דברים שיצר האל - השטן מוצא זמן רב להשקיע בפיתוי רק לצורך הזה, במין נקמנות קטנונית שלא נגמרת, כי זה לא ישנה את מצבו שלו.

Y. Welis

New member
זה נכון. לעיתים גם הוא יותר מעניין

מאלה שנמצאים למעלה.

The Dark Queen

New member
תודה רבה , אני אקרא שם

ולגבי הדיון הנוסף - קונסטנטין הוא די כמו כל שאר הסרטים בנושא - גן עדן, גהינום , הטוב מנצח ובסוף כולם מאמינים בלה בלה בלה אבל השאלה שלי לא נבעה מהסרט, מה שכן-שמתי לב שברוב הסרטים שבהם יש לשטן בן או נציג במימד שלנו, הוא בד"כ נקרא ממון דמיאן או שמיעל (או שמאל לא זוכרת) היו בערך עשרה סרטים שהשמות האלה חזרו בהם -בעיקר דמיאן-למשל עכשיו יצא "אות משמים" (תרגות גרוע ל-THE OMEN) אז תהיתי אם יש לזה איזה ביסוס או שזה סתם צירוף מקרים

0Pandemonium0

New member
דמיאן הוא מצד אחד שם, ככה שהגיוני

שאדם כזה יסתובב בעולם, ומצד שני נורא דומה למילה דימון, שד. כנראה בגלל זה בוחרים בו. סמאל הוא מלאך-לשעבר שחטא. אם אני לא טועה, שמו שונה על-ידי שיכול אותיות כדי לנטרל את אלמנט ה"אל" שבו, כמו שעשו למלאכים אחרים שנפלו (עזאל-->עזאזל), אבל אני לא זוכר את השם החדש. ממון הוא שמו של שד תאוות הבצע ואחד מהשדים החזקים ביותר בגיהנום. לו מיוחס החטא "תאוות בצע" מבין שמונת החטאים של הנצרות (כעס, גאווה, תאוות בצע, תשוקה, גרגרנות, עצלות, קנאה).

0Pandemonium0

New member
רק עכשיו אני קולט למה לא הצלחתי

להיזכר בשם המלא. חיפשתי The Eight ___ Sins, ולא הסתדר לי. עכשיו אני קולט שאם הייתי אומר seven הייתי נזכר שזה The Seven Deadly Sins.

Mirrorshades

New member
לא, דווקא לסמאל לא עשו את זה.

נדמה לי שהתבלבלת בין המקבילה היהודית ללוציפר - הילל בן שחר, שהיה אמור להיות "הילאל", לפי הפרשנות היהודית של ימי הביניים, או בית שני...לא זוכר במדוייק(למרות שבמקור הכוונה הייתה בכלל למלך בבלי, אבל ניחא). סמאל משתייך יותר למיתולוגיה היהודית. והוא אמנם קיבל תפקיד מקביל ללוציפר הנוצרי, אבל הוא לא המקבילה שלו כמו הילל בן שחר.

neophile

New member
../images/Emo99.gifתקראי את "בשורות טובות"

של ניל גאימן וטרי פרצ'ט

Mirrorshades

New member
צפיתי בזה אתמול,

זה היה כמו לצפות בסרט תעמולה מיסיונרי. תמיד מעצבנים אותי הדיאלוגים המתחכמים של סרטי הדת ההוליוודים: "אני לא מאמינה באלוהים." "אז כדאי לך להתחיל, כי הוא מאמין בך." בקשר לאלוהים, בתור סרט נוצרי בוודאי שהם לא יכלו להכניס אותו רשמית כדמות לתוך הסיפור - כי אז זה יהיה חילול קודש. אבל כבר מזמן זה הפך למוטיב חוזר בסרטים הקתולים: אלוהים לא מתערב, אבל צופה בהכל ובסופו של דבר דואג שהמעשים הטובים כן ישתלמו. זה ממש מטומטם.

למעלה