השיא במקום הראשון

השיא במקום הראשון

ובכן,היום גיליתי את התשובה לשאלה שנשאלה כאן לפני כשבוע:השיר שצעד הכי הרבה זמן במקום הראשון במצעד השבועי של רשת ג´ הוא "הללויה" של גלי עטרי וחלב ודבש,שהיה 10 שבועות בראש.אחריו היו "רוצי שמוליק"(אריאל זילבר) ו"לראות אותה היום"(תיסלם)-8 שבועות.אגב,כל השירים האלה זכו בתואר שיר השנה. אתמול כזכור הגיע "דרכנו" בביצוע המחודש לשבוע מס´ 9 בראש. הערה:כל הנתונים הנ"ל נכונים רק למצעד של רשת ג´.

גלעד21

New member
הוא באמת צודק

שלחתי לרשת ג´ אימייל והיום קבלתי תשובה אם התוצאות האלו

גרי רשף

New member
האמנם?../images/Emo22.gif

לגבי רשת גימל- כנראה שזה נכון, אולם יש לזכור שרשת גימל התחילה לפעול ב- 20/06/1976 ויתכן שסטטיסטיקה זו אינה מתייחסת למצעדים שצעדו קודם לכן ברשת ב´ (הגל הקל). מעניין היכן ניתן למצוא מידע זה.

מה זאת אומרת "כנראה שזה נכון"?

לא המצאתי את זה אלא שמעתי מפי מגיש ברשת ג´ אתמול(אהרון פררה). לגופו של עניין,הסטטיסטיקה הזו לא כוללת את המצעדים של רשת ב´,כמו שכבר כתבתי,וגם לא את המצעדים של גל"צ.

גרי רשף

New member
נח איש צדיק תמים היה בדורותיו../images/Emo22.gif

כדאי לציין שאם נבקש ממדגם מייצג של מאזינים- צעירים ומבוגרים- לדרג את השירים האהובים עליהם ביותר ב-26 השנים האחרונות, לא בטוח (או בטוח שלא) נמצא את שיאני השהיה בראש המצעד בין אותם שירים (רוצי שמוליק, הללויה, לראות אותה היום). חז"ל הסבירו שנח איש צדיק ותמים היה בדורותיו, כלומר- בדור בוא הארץ נשחתה ונמלאה חמס; וכך כנראה זכו אותם שירים בשיאי השהיה בצמרת.. בכל מקרה- כנראה ששיאני השהיה בימי דור הפלגה עת הארץ היתה תחנה אחת ודברים אחדים, היו שירים כמו: פרחים בקנה, מלכות החרמון, אי שם, ונתתי לה חיי.

התמ-ים

New member
אם בתמימים עסקינן ...

מישו קרא לי? לפני מספר שנים היה מצעד של כל הזמנים .. הללויה היה בין המקומות הראשונים (כמובן ש"ירושלים של זהב" היה ראשון ו"תודה" של חיים משה - שני
) לא זוכר איפה היה "רוצי שמוליק", אבל גם הוא היה גבוה במצעד ... בקשר לנח, רש"י אומר, שאם היה בדורו של אברהם, היה נחשב לרשע ... אתה מנסה לרמוז שהשירים שהזכרת לא היו מצליחים בימינו אנו? מסופקני ... :))

shellyland

New member
נוסטלגיה זה כבר לא מה שהיה פעם...

ובכדי להבין שפרספקטיבה היא אמנם עניין של נקודת מבט, מספיק שנזכר בכך שלפני שנתיים וחודש ושלושה עשר יום (בערך) נבחרה במצעדים באנגליה בקטגוריית "יצירת המילניום", קרי: היצירה המוסיקלית הטובה ביותר של אלף השנים האחרונות, "רפסודיה בוהמית" של להקת קווין. עכשיו, זה לא שאני לא אוהבת את פרדי מרקורי. באמת שלא. הוא עשה כמה דברים נפלאים למוסיקה בעולם והרוק לא היה מה שהוא היום בלעדיו. ונכון, הרפסודיה הנ"ל היא בהחלט יצירה ראוייה לפרס. אבל של המילניום??? דחיל רבקום! אני תוהה אם גם המאזינים במאה ה-13 או ה-18 היו חושבים כך.

אם אתה מתכון למצעד היובל של רשת ג´

אז "ירושלים של זהב" אכן הגיע למקום הראשון,אבל למקום השני הגיע "הרעות",ו"תודה"(שהוא אגב לא שיר עברי במקור) הגיע למקום ה-26. "הללויה" הגיע למקומות 8-7 ו"רוצי שמוליק" בכלל לא נכנס ל-62 הגדולים(זה מספר השירים שהשמיעו).

התמ-ים

New member
אני התכוונתי למצעד אחר

של השירים מתחילת ימי המדינה, ברשת ג´, שהתקיים מספר שנים קודם :)) ביומולדת 45 למדינה או 40 ... בטח גרי זוכר :))

אז אם כך

אני אשמח לקבל עוד פרטים על המצעד הזה-מתי הוא היה,באיזו מסגרת ומה היו התוצאות המדויקות.מישהו יודע?

נזכרתי

שראיתי באתר של רשת ג´,והנה הציטוט משם: "ביום העצמאות תשמ"ח משדרת רשת ג´ את "מצעד המצעדים" העברי.150 שירים צעדו במצעד.אל המקום הראשון הגיע השיר "ירושלים של זהב"." בכל מקרה מעניין לדעת גם את שאר תוצאות המצעד.

למעלה