השיטה באנגליה

tomash11

New member
השיטה באנגליה

בגלל הודעה שקראתי פה...שטענה שהשיטה באנגליה דפוקה... מה דעתכם...? אני חושב שהיא מעצבנת לאללה, אבל היא טובה למדי. היא מבטיחה שלא יבואו שחקנים סתם לקבוצות. נכון שמצד אחד היא מונעת ממך לגלות איזה ניגרי בן 14 ולקנות אותו בשקל תשעים , ואחר כך למכור אותו במאה מליון דולר לרומא, אבל מצד שני, היא גורמת לך לא להשתולל עם רכש, ולקנות רק כאלה שלפחות על הנייר הסיכויים שלהם לתרום משהו לקבוצה שלך אכן גדולים.

muzza

New member
זה לא ממש קשור לכדורגל אפילו

השיטה האנגלית באה לוודא ששחקן זר, מחוץ לאיחוד האירופאי הכוונה, יבוא על חשבון שחקן אנגלי רק אם הוא טוב. מכיוון שאין דרך לדעת אם שחקן הוא טוב או לא, הונהגה שיטת ההופעות הבינלאומיות הידועה. זה לא מבטיח כלום (המגן השמאלי של לוכסמבורג עם 61 הופעות בהחלט יכול להיות זבל של שחקן) אבל זה מה יש. יש בזה היגיון מסוים, שלא תמיד תופס.

ofer16

New member
ההודעה שראית

הייתה שלי... כמובן שהתכוונתי בצחוק (בעיקר בעקבות תסכול...). השיטה באנגליה חכמה, בעיקר כלפי הקבוצות הגדולות והשחקנים האירופאים. שיטת רשיון העבודה באה למנוע מצב שבו שחקן צעיר (בדר"כ גם לא מנוסה) תופס משבצת של שחקן אנגלי (או אירופאי) צעיר. נכון שיש שחקנים צעירים מאוד וגם מנוסים (עם מס´ גדול של הופעות בינלאומיות), בעיקר מנבחרות חלשות, אבל הם גם עולים יותר...

tomash11

New member
זהו...הייתי באמצע העבודה והפסיקו לי

את ההודעה באמצע...ככה שקודם כל, לא הספקתי להגיד שהיא מעצבנת בתור מנג´ר אבל אני חי איתה יופי ומסכים לה. והעיקר לא כתבתי, אבל מוזה כתב כבר בשבילי...שהפואנטה זה לדאוג שאם שחקן אנגלי (בעיקר צעיר) מאבד מקום, שלפחות רוב הסיכויים שזה יהיה בשביל אחד ששוה את זה ולא סתם שחקן מ´צוקמוקו.

JRM

New member
שונא את השיטה

אני לא רואה את הטעם שבה אם אני רוצה ששחקן אנגלי צעיר לאיהיה בהרכב אני אביא צרפתי/איטלקי/שבדי/פורטוגזי/וכו´ אז לאנגלים יש אינטרס לחזק את הצרפתים? לא זה חוק מיושן שאולי היה טוב פעם אם שחקן אנגלי צעיר לא מספיק טוב כדי להכנס להרכב אז הוא פשוט לא מספיק טוב זה מונע ממני הרבה פעמים להתחיל עונה באנגליה, זה מרגיז לאללה, אתה רואה פתאום איזה ניגרי בן 17 שעולה 50 שקל אבל אתה לא יכול לקנות כי יש לו רק 5 הופעות בנבחרת

tomash11

New member
היא די טובה

תראה, בגדול, נכון שצ´לסי היא כבר ממזמן לא קבוצה אנגלית למשל, אבל היא בהחלט יוצאת דופן. השיטה הזו מבטיחה את זה שקבוצות תצטרכנה להתבסס על שחקני בית ולטפח את הנוער שלהן, או במקרה הכי גרוע, להשתמש בשלד אנגלי. זה פשוט נותן עדיפות לשחקן המקומי האלמוני על פני השחקן הזר האלמוני, שזה מבורך וברור מה התועלת הלאומית שנובעת מכך. נכון, אתה צודק בכך שחוק בוסמן עיקר חלק מהרעיון הזה, כי אפשר להביא שחקן מהאיחוד האירופי ועליו אין הגבלה של מספר משחקים. אבל עדיין, חלק לא מבוטל (במיוחד אחרי המונדיאל האחרון) מגיע מארצות מחוץ לאיחוד האירופי, כך שהתועלת עדיין קיימת אפילו אם במידה פחותה, וכמו כן, העקרון עצמו שבו ההתאחדות האנגלית מחוקקת חוק מסוים עם כל כך הרבה הגיון, כזה שלא מפלה אף אחד לרעה (הרי מדובר רק לגבי שחקנים שהם יחסית אלמונים), וגם מצליח לשמור על האינטרסים של אנגליה כנבחרת...אני יכול רק להעריך את זה. הלואי שמשהו בסגנון היה גם אצלנו. נכון שהיינו מפספסים את יעקובו, אבל היינו מרויחים את קטן, את סאסי, ועוד הרבה אחרים.

JRM

New member
בכל זאת

הטיעונים שלך מוצדקים אבל בכל זאת תראה קבוצות כמו ארסנל - האלופה... לאורן, ווילטורד, סילבה, פירס, קאנו, סיגן, הנרי, ברגקאמפ, ליונדברג, אדו, טורה, פרלואר... אנגלים צעירים? אולי דוויד סימן? רק אשלי קול... אבל צרפתים צעירים לא חסר....כמו אליארדיארה... וזאת האלופה! אז בפירוש החוק לא נורא מוצלח...אם הגדולות לא מממשות אותו... מהצד השני יש את מנצ´סטר, לדוגמא, אבל זה פשוט מסורת, זה עקרוני במועדון שמסתמכים יותר על נוער, אז אם היה או לא היה חוק זה לא ישנה להם וקבוצות קטנות תמיד יעדיפו את שחקני הבית אני לא אומר שהמצב בארצות אחרות יותר טוב, אבל אפילו לוולנסיה יש מעל ל4 ספרדים בהרכב... וליובה - קצת מעל ל4 איטלקים...

ziv 20

New member
כמה הופעות בנבחרת צריך שחקן בשביל

לקבל רישיון עבודה???????

קיר קמט

New member
השיטה המקורית לא עובדת ככה

השחקן אמור לשחק 75 אחוזים ממשחקי הנבחרת הלאומית שלו בשנה האחרונה. במנג´ר כמדומני זה לא יוצא בדיוק ככה אבל לא נורא , הליגה האנגלית גם ככה לא מעניינת אף אחד.

tomash11

New member
צודק...זה לא ממש מספר מסוים, אלא

קצת יותר מתוחכם מזה...כמו האחוזים למשל. כי קרה לי ששחקן שדוקא היה לו נניח 20 משחקים בנבחרת לא קיבל אישור עבודה וככל הנראה זה בגלל שהוא לא שיחק מספיק לאחרונה או משהו כזה...

zidane4444

New member
אני זוכר שהמעבר של עידן טל נדחה

בגלל שהוא לט הופיע משהוא כמו 70 אחוז מהמשחקים של הנבחרת בתקופה מסויימת

ליטן א

New member
לי היה מקרה מאוד מעצבן,

עם שחקן סנגלי ששיחק בליגה האוקראינית, בלם מעולה, משהו שלא רואים בכל יום. 46 הופעות בנבחרת, בן 28-30 בערך, ותתפלאו, הוא לא קיבל רישיון עבודה.. מאוד עיצבן אותי.

למעלה