השיטה החדשה של שומרי משקל?

אורי ב ד

New member
השיטה החדשה של שומרי משקל?

מישהי אולי מכירה את הכללים של שיטה החדשה? באתר בארץ הם לא נותנים פרטים.

1אורניתה

New member
אין אותה בארץ

אבל בעיקרון כל הפחממות המורכבות והירקות ללא הגבלה,הגבלה לפי נקודות בחלבונים ושומנים ופחממות פשוטות (מוצרי חלב,ביצים,בשרים,דגים,פירות,ממתקים אורז לבן,תפוחי אדמה,תירס,לחם לבן וכו..)

אורי ב ד

New member
רציתי לנסות לבד, מישהי פעם כתבה

על זה ונראה לי ששינוי יעזור לי לחזור לתלם. את יודעת עוד פרטים יותר מדויקים מהאתר שלהם לא הבנתי בכלל איך פועלת השיטה ונראה כאילו חוץ מלחם הכל מותר חופשי... ממש לא נשמע הגיוני

swann

New member
הפחמימות המרוכבות לא ללא הגבלה

אלא רק פעם ביום והן כוללות אורז חום, פסטה מקמח מלא, לחם מקמח מלא (או לחם של שומרי משקל... לא יודעת אם יש בארץ), תפו"א לבנים. הכל דל שומן, אבל דברים שכלולים ב- CORE הם ללא הגבלה... ירקות, פירות וכו'. בכל מקרה יש הוראות "בריאות" לכל משתתפי שומרי משקל (לא חושבת שאני זוכרת את כולן, אבל הנה מה שיש לי בראש): 1. 6 כוסות מים ביום (כולל קפה נטול קפאין <עם קפאין לא נחשב כוס מים>, חלב> 2. מולטיויטמין 3. 5 מנות ירקות ופירות ביום. אפשר לחלק את זה 3 ירקות ו-2 פירות לדוגמא. 4. 2 כפות שמן "בריא" (קנולה, זית, חמניות) יש עוד אבל אני לא זוכרת... אם אמצא את החוברת שלי, אעדכן בחסר. אני עושה את התכנית הזאת (בטח כבר הבנת לפי ההסברים), והיא מוצלחת מאוד. מבחינתי זה נוח כי אני לא אוהבת לספור ולרשום ולעקוב אחרי כל דבר שאני אוכלת, ומצד שני זה בריא מאוד ודומה ל South Beach Diet שעשיתי שנה שעברה ונתקעתי בירידה. עכשיו אני שמה לב הרבה יותר מה אני אוכלת (ולא לכמויות), ומקפידה שזה יהיה דל שומן, ללא סוכר וכו'. מעבר למאכלי ה CORE יש 35 נקודות שבועיות לכל הדברים שלא כלולים ואת יכולה לפזר אותן איך שאת רוצה במשך השבוע. הנה האתר הקנדי עם הסברים קלים על התכנית.

אורי ב ד

New member
תודה על הפרטים ואני אשמח לשמוע עוד

רציתי לדעת מה קורה עם סוכר בתה, קפה? אני עשיתי עד עכשיו את הנקודות הרגילות והתחלתי להישבר. אם יהיו בידיי כל הפרטים אז אני אנסה אותה ואולי השינוי יעזור לי לחזור לתלם. קראתי את הכללים של הסאות' ביץ והשבועיים הראשונים נראו לי בלתי נסבלים, נראה לך שאני אסתדר עם התכנית של שומרי משקל? כמה ירדת עם התוכנית? בכמה זמן? סליחה על כל השאלות ותודה...

swann

New member
אני לא דוגמא

כי התחלתי את סאות'ביץ' (והשבועיים הראשונים לא כאלה נוראיים... זה עובר אחרי 3 ימים, ואז הגוף באמת נגמל), ובעצם שומרי משקל היה המשך שלו. אמנם לא המשך ישיר, אבל הירידה לא היתה דרסטית כמו בכל התחלת דיאטה. ירדתי 6 קילו בחודשיים וחצי והיד עוד נטויה. וזאת אחרי שירדתי 9 עם סאות'ביץ' והעלתי משהו כמו 3 בין לבין. מקווה שיבואו ויספרו לך על תכנית הנקודות הרגילה שלהם, כי אני לא נכנסתי לזה בכלל... זה תמיד היה באופציה במקרה ולא אסתדר עם ה CORE, אבל לא נראה לי שאתחיל לספור מתישהוא. הסוכר בתה ובקפה יכלל ב-35 הנקודות השבועיות, ע"פ הכללים של הנקודות הרגילות. לא יודעת כמה זה כי אני שותה קפה בלי סוכר ותה או בלי סוכר או עם סטיביה.

נשמע שאני רוצה לנסות

מה זה CORE אני ממש בורה בנושא הזה. אז מה בעצם מותר לאכול שם ואיך זה הולך כי גם את ה-SB לא עשיתי כי בעצם קשה לי מאד ללא פחממות (אין סיכוי שאני אשרוד 3 ימים ללא פחממות).

שיפסלה

New member
CORE זו מילה באנגלית

שפירושה לִיבָּה. ובמקרה כאן הכוונה ל"תוכנית בסיסית" בקישור ש-swann נתנה יש הסבר ל-CORE PLAN (תוכנית בסיסית) ול-FLEX PLAN (תוכנית גמישה שמתבססת על חישוב נקודות) ממה שהבנתי מהאתר בתוכנית הבסיסית לא צריך לחשב נקודות. אפשר לאכול מכל משפחות המזון. אבל אז ישנן מגבלות של איזה מזונות מותר ואיזה אסור. למשל בתוכנית ה-CORE אסור פחמימות ריקות כמו ממתקים. ואילו בתוכנית ה-FLEX (נקודות) ממתקים מותר, אבל אז צריך לחשב לכמה נקודות זה שווה, ולאזן בנקודות אחרות. ממש כמו שמחשבים קלוריות. למי שלא אוהב לספור קלוריות/נקודות על כל דבר שהוא מכניס לפה, תוכנית ה-CORE קלה יותר למימוש.

מותר לדעת מה אוכלים ב-CORE

כמובן אם זה לא קשה לפירוט. לא נראה לי שהשיטה תגיע לארץ כל כך מהר.

swann

New member
From the top of my head

אין רשימה מסודרת לעניין הזה. כשמקבלים את החוברת הראשונה עם הנקודות - חלק מהמאכלים מסומנים ב-V לציין שהם CORE. אז ככה: ירקות - הכל פירות - הכל. רק לשים לב ל-guidelines שפירות וירקות כדאי לאכול 5 מנות ביום. אני מנסה לאכול 2 מנות פירות ו-3 ירקות. לא תמיד יוצא... משלימים עם מולטיויטמין. בשר (בקר, עוף, חזיר, דגים, פירות ים... הכל!) - כל מה שלא מעובד, אין בעיה. יש תמיד יתרון לבשר הכי רזה. אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה, תפו"א - כל אלה מותר פעם ביום של מנת פחמימות לא מעובדות קינווה מותר חופשי (ואני מנצלת את זה - יאמי!). חלב - דל שומן - SKIM (0.1%) יש כזה בארץ? לצערי זה כמעט כמו מים, אז אם אני משתמשת במשהו קצת יותר שמן - צריך לחשב נקודות (חלק מה-35 השבועיות). תבלינים - חופשי מים מים מים.... אין בעיה עם קטניות כמו עדשים, שעועית, אפונה, תירס וכו' ביצים - אין הגבלה (אלא אם כן הרופא מגביל מבחינה בריאותית). יוגורט 0% - סבבה בעצם כל מוצרי החלב - כל עוד אחוז השומן הוא אפסי אפשר במגבלות הידועות - שתי מנות חלב ליום (כוס חלב היא מנת חלב, גם חצי כוס יוגורט...). 3 מנות חלב למניקות. חוצמזה יש להם את שיטת ההתעמלות - אם את פעילה פיזית את יכולה לחשב את הפעילות שלך ולהוסיף נקודות ע"פ החוקים שלהם... זו לא דיאטה דלת פחמימות, כי כל פחמימה שבא לך לאכול - חשבי את הנקודות שלה ושימי לב שאת לא עוברת את ה-35 השבועיות המוקצבות לך. בטוח שיש עוד דברים, אבל אני לא מצליחה לחשוב עליהם כרגע. אם תשאלו על דברים ספציפיים אולי אוכל לענות.

אורי ב ד

New member
מה לגבי סוכר - איך חשבים?

למה הכוונה לא מעובד בדגים ועוף? מה זה קינווה? פירות מכילים הרבה סוכר - הכמות לא מוגבלת? 35 הנקודות שמוקצבות מחושבות כמו בשיטה הרגילה? תודה רבה!

swann

New member
אנסה לענות

סוכר - מחשבים לפי שיטת הנקודות הרגילה של שומרי משקל
לא מעובד - לא נקניקים (למרות שאני לפעמים כן אוכלת, אבל רק דלי שומן), לא למשל שניצלים מוכנים כי הבשר הטחון בפנים עבר מניפולציות...
קינווה זה דגן עשיר בחלבונים ומאוד בריא באופן כללי. אפשר למצוא בחנויות טבע, ומבשלים בערך כמו אורז - זה תופס את טעם כל דבר שהוא מתבשל בו.
פירות - כשההמלצה ביום היא 5 מנות ירקות ופירות, אני מניחה שזה מגביל ל 2-3 מנות פירות ולא יותר מזה. בעיקר בגלל הסוכר. לכל פרי יש כמות שונה שנחשבת "מנה" (שוב, לפי שומרי משקל).
35 הנקודות - אכן כן. לפי השיטה הרגילה. ובתור אחת שלא ממש מחשבת נקודות אני פשוט שמה לב מה נכנס לי לפה ומנסה לאזן את השבוע (כל יום קצת, ואם הגזמתי יום מסויים - אשתדל לאכול פחות למחרת). מקווה שעזרתי

אורי ב ד

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif על העזרה...

ועוד אחת קטנה... לחם מחושב לפי הנקודות - נכון?

תודה רבה מאד ושאלה נוספת

איך מחשבים התעמלות. אני משתדלת כשאני לא חולה להגיע לחדר כושר לפחות 4 פעמים בשבוע למשהו כמו שעה ורבע. אז כמה נקודות זה מוסיף ליומית. ולפי השיטה הישנה אני אוכלת כ-22 נקודות ביום, איך לעזאזל מגיעים ל-35 וזה נשמע המון אוכל ל-35 נקודות.

אורי ב ד

New member
סליחה, אבל יש לי עוד כמה שאלות...

לנקודות האלה יש תוספת למניקות? אם כן איך זה הולך? מה לגבי דגנים כמו קורנפלקס או לחמית? זה גם נקודות? כל סוגי העוף, בשר, דגים צריכים להיות צלויים? אפשר בישול? ואחרונה...
לגבי מה שענית לי על העוף וכו' המעובדים: שניצל מוכן קוי מעובד, וביתי - נכנס בקטגוריה הרגילה של חלבונים? תודה רבה על העזרה!!!

למעלה