השיטה הכי טובה לקצץ היא לא לקנות!!

איזוטופ

New member
השיטה הכי טובה לקצץ היא לא לקנות!!

אני רואה את התוכניות ולא מפסיקה להתפלא. עברתי תקופות שונות בחיי, הייתי שכירה, הייתי רווקה, הייתי בזוגיות, הייתי מובטלת עם תינוקת ועכשיו אני עצמאית שעובדת קשה ומרוויחה מעט. בכל התקופות הללו - תמיד עמדתי מול כל מוצר בסופר ושאלתי את עצמי: האם יש זול ממנו? האם לקנות? כמה להוציא? על מה אפשר לוותר? היו תקופות שהיה מעט מאוד כסף, אז לא קניתי דברים כמו גבינה מלוחה שעולה מעל 10 ש"ח, או נקניקים, או כל דבר שהיה יקר, אפילו לא מעדנים ב- 3 ש"ח כל אחד. כשאין כסף לא קונים!! פשוט לא קונים!! מה הקטע הזה של "קשה לרדת ברמת החיים"? איפה האחריות האישית על מצבך הכלכלי והוצאותיך? מה יקרה לאותם אנשים אם לא ייקנו קציצות של טבעול שעולות מעל 30 ש"ח? הנה, אני לא קונה כי זה יקר. תאמינו לי, שלא קורה לי כלום. אולי המזל שלי הוא שאני מ"דור אחר", הדור שלפני עידן השפע הנוכחי. אני מהדור שכילד היה יכול לבחור רק בין דני, פרילי, או מוס-שוקולד שעושים בבית מאבקה. שתיה מתוקה? הייתה לנו רק בסופי שבוע. כל שאר הזמן שתינו פטל או מים. אולי בגלל זה אין לי בעיה לוותר על מעדן שעולה 3-4 ש"ח בשביל מעדן פשוט יותר שעולה 1.90, או בכלל לוותר על מעדנים כשאין כסף. וזו רק דוגמה. יש לי טלפון נייד בשיטת "לא מדברים לא משלמים", והרבה חודשים החשבון שלי לא עובר את ה 20 ש"ח. כן! זה אפשרי בהחלט! אם נותנים לי מספרים ניידים, אני מצלצלת רק כשאין ברירה ותמיד אומרת שאני לא עושה שיחות ארוכות לטלפון נייד ומבקשת מספר אחר, או לקצר בשיחה. זו לא בושה!! שיחות ארוכות אני עושה רק מהבית. על דחיית סיפוקים שמעתם? ובתוכנית הזו רואים אנשים מפונקים, שחיים ברמה גבוהה בהרבה מיכולתם, ועוד מצדיקים את עצמם בעיניי עצמם ומול המצלמות. ואישית, הכי מרגיז אותי שדווקא אנשים שמכניסים את עצמם לחובות הכי גדולים, להם מוותרים על קנסות, פורסים תשלומים והכל, רק כדי שיחזירו משהו מחובם, ואילו למי שתמיד משלם ומאחר פעם אחת בתשלום ארנונה (כפי שלי קרה) עושים את המוות, מאיימים בעיקולים וחברות גביה, ולא מוותרים אפילו על הקנס. עולם הפוך. לצאת מהפינוק - זו הדרך הכי טובה לצאת מהמינוס! והכוונה שלי היא למשפחות שמרוויחות מעל עשרת אלפים בחודש. תחשבו שיותר מחצי מהעם הזה חי עם הרבה פחות! תפסיקו להיות מפונקים! נכון, צריך להצטמצם, אי אפשר לקנות כל מה שרואים, ואם יש ילדים אולי לא נשאר כסף אפילו ללכת לסרט. אז מה? אז לא הולכים! זה מה שחשוב בחיים?

נירה63

New member
כל מילה בסלע

קראתי את דבריך, חחיכתי לעצמי ואמרתי, כמה כמה שאת צודקת. כל מילה שלך חרוטה בסלע, וכל מילה שלך בול קליעה. נכון מצטרפת לכל מילה שלך, בחיי שלי אני מאוד משתדלת לצמצם כשאין אז אין. יש לי לעיתים בעיה עם הילדים שמאוד מבקשים אבל בהחלט יש לחשוב ולעשות חשבון הייטב לפני כל הוצאה.

חסכון בקניות...תכל'ס../images/Emo175.gif

גם אני מצטרף לדעתך. אפשר לחסוך במעדנים- אשל ב-1.30 במקום 3, גבינות רגילות בלבד, נקניק סלמי במקום פסטרמה, מים מינרלים במקום קולה, צ'יפס במשקל או של חברה לא מוכרת במקום תפוצ'יפס, המבורגר או קבב במקום סטייק או שניצל יקר, ממתקים בחבילות חסכון ועוד הרבה... מי שבא לו יכול לשרשר את הרעיונות שלו - זה יעזור לכולנו תכל'ס. ליאור

jDaNiELLE

New member
נכון מאוד

אני עוד מהתקופה שהיה רק אשל וגיל וכשנכנסנו למכולת לא התבלבלנו פשוט קנינו ויצאנו. את צודקת בהחלט התחלתי ליישם אתמול הייתי בסופר והשתדלתי מאוד לקנות רק את מה שצריך והזול יקח לי קצת זמן אבל אני אצליח. יש לי עדיין קושי בהוצאות שאי אפשר לקצץ בהם כמו הלוואות ומשכנתא אבל אני בדרך הנכונה מ ק ו ו ה

מלו2

New member
ומה עם ההורים שלנו שלי לפחות, אימי

היתה קונה לנו נעלים גדולות מהמספר והנעלים כבר נקרעו והן עדיין גדולות, הלכנו גם בנעלים שנקרעו, בגדים עם טלאים, והיום דור האינטרנט וכל המותרות לא מכבודם, אזי הם נכנסים למינוסים, עדיף?

מלו2

New member
ומה עם ההורים שלנו שלי לפחות, אימי

היתה קונה לנו נעלים גדולות מהמספר והנעלים כבר נקרעו והן עדיין גדולות, הלכנו גם בנעלים שנקרעו, בגדים עם טלאים, והיום דור האינטרנט וכל המותרות לא מכבודם, אזי הם נכנסים למינוסים, עדיף?

רינת p a

New member
כל מילה אמת

רק שהיום גם למי שיודע לכסוך מאוד קשה המשכורות ירדו והמחירים רק עלו ולנו מספרים שאין אינפלציה מה שיכולנו לקנות לפני שנה ולשים גרוש לבן ליום שחור היום אין את אותה אפשרות בשקט בשקט המחירים עולים כל פעם בעוד קצת

למעלה