זאת שאלה שמטרידה אותי כבר שנים...
גם העלתי אותה פעם בפורום של וואלה,אבל לא ממש קיבלתי תשובה מספקת. קודם כל,זה לא קצת מוזר שכל העניין הזה של חוסר החשיבות לכסף,ועבודה רק בשביל לתרום לחברה,שדומה דימיון חשוד לקומוניזם,החל בתקופת הסדרה המקורית,בשיא הפראנויה הקומוניסטית באמריקה? או שאולי זה החל רק בדור הבא? (פשוט לא ממש ראיתי את הסדרה המקורית) וחוץ מזה,הרי כמעט בכל פרק רואים אותם קונים משהו (למשל בבר של קווארק, אני בספק אם הוא תומך בעניין ההגשמה העצמית ותרומה לקהילה...) או מהמרים (הפוקר בTNG,ההימורים של ג´דזיה עם קווארק),איך בדיוק הם משלמים על זה? והעניין של שירות אחד בשביל שירות אחר לא ממש נראה לי,אני לא חושב שהיעד הסופי של האנושות,לפי מפיקי הסדרה,הוא לחזור לתקופה של סחר חליפין מלפני המצאת הכסף. ועוד עניין שלא ממש קשור,אבל בכל זאת: איך בדיוק המשכפלים עובדים? הם הרי הופכים אנרגיה לחומר,אבל יצור האנרגיה הזה אמור לקחת משאבים כלשהם,לא? גם בוואיג´ר הם אומרים שהם לא יכולים להשתמש הרבה במשכפלים בגלל שהם פוחדים שהאנרגיה תאזל. וחוץ מזה,אם זה לא היה כך היה אפשר פשוט לבנות צי אינסופי של ספינות בעזרת משכפלי ענק,או משהו כזה. אבל מצד שני,יש כל מיני פרקים (כמו למשל הפרק האחרון עם הפרנגים בוואיג´ר) שבהם רואים משכפלים ניידים עובדים,במנותק ממקור כוח חיצוני. אני דורש הסבר!