השיטה הכלכלית

אילן די

New member
השיטה הכלכלית

בהרבה מקומות ובכל הסדרות מוזכר שכסף הוא מונח מן העבר וכי האנושות לא מתבססת יותר על רצונות חומריים ושאיפה לעושר. האם למישהו יש מושג או הסברים כיצד העסק עובד ?

G.O.D

New member
לפי מיטב זכרוני והאינטרפנטציה

האישית שלי... הם כבר לא עוסקים במירדף אחר העושר (בניגוד לפרנגים) ועסוקים בשיפור עצמי. אם תשאל אותי הם כאילו ממשים את הרעיון הקיבוצי (שלצערי כשל...) כלומר כל אחד תורם לחברה מה שהוא יכל ע"פ יכולתו ומה שמניע אותו זה הגשמה עצמית ותרומה לקהילה האנושית. חור רציני בכל זה זה אבא של סיסקו, הוא עובד במסעדה לשיפור עצמי? ומה בדיוק הוא גובה מהלקוחות? או שאולי זה כמו בסרט "פנומן" עם טרוולטה, שכל אחד נותן לשני שרות בשביל שרות אחר... קטע ענק דרך אגב. יש למישהו אחר פרוש מוצלח יותר?

dorrn

New member
זאת שאלה שמטרידה אותי כבר שנים...

גם העלתי אותה פעם בפורום של וואלה,אבל לא ממש קיבלתי תשובה מספקת. קודם כל,זה לא קצת מוזר שכל העניין הזה של חוסר החשיבות לכסף,ועבודה רק בשביל לתרום לחברה,שדומה דימיון חשוד לקומוניזם,החל בתקופת הסדרה המקורית,בשיא הפראנויה הקומוניסטית באמריקה? או שאולי זה החל רק בדור הבא? (פשוט לא ממש ראיתי את הסדרה המקורית) וחוץ מזה,הרי כמעט בכל פרק רואים אותם קונים משהו (למשל בבר של קווארק, אני בספק אם הוא תומך בעניין ההגשמה העצמית ותרומה לקהילה...) או מהמרים (הפוקר בTNG,ההימורים של ג´דזיה עם קווארק),איך בדיוק הם משלמים על זה? והעניין של שירות אחד בשביל שירות אחר לא ממש נראה לי,אני לא חושב שהיעד הסופי של האנושות,לפי מפיקי הסדרה,הוא לחזור לתקופה של סחר חליפין מלפני המצאת הכסף. ועוד עניין שלא ממש קשור,אבל בכל זאת: איך בדיוק המשכפלים עובדים? הם הרי הופכים אנרגיה לחומר,אבל יצור האנרגיה הזה אמור לקחת משאבים כלשהם,לא? גם בוואיג´ר הם אומרים שהם לא יכולים להשתמש הרבה במשכפלים בגלל שהם פוחדים שהאנרגיה תאזל. וחוץ מזה,אם זה לא היה כך היה אפשר פשוט לבנות צי אינסופי של ספינות בעזרת משכפלי ענק,או משהו כזה. אבל מצד שני,יש כל מיני פרקים (כמו למשל הפרק האחרון עם הפרנגים בוואיג´ר) שבהם רואים משכפלים ניידים עובדים,במנותק ממקור כוח חיצוני. אני דורש הסבר!

dorrn

New member
ועוד הערה אחת קטנה...

למה הפראנגים (או כל גזע אחר) לא פשוט משכפלים לעצמם כמה לאטינום שהם רוצים??? יכולים להיות שני הסברים: יכול להיות שהעלות של שיכפול היא כל כך יקרה שזה לא משתלם,אבל אני לא חושב שזה סביר במיוחד בהתחשב באופן שבו מתייחסים אליו בסדרה. הסיבה השנייה היא שלשכפל חומר נדיר כמו לאטינום עולה משום מה יותר מלשכפל חומר רגיל,אבל אני לא רואה שום הסבר הגיוני לכך. למישהו יש עוד הצעות?

^hunter^

New member
טוב הנה קצת תשובות

אם אני לא טועה כמובן... המשכפלים עובדים בזכות האנרגיה שמופקת מכור הדיליטיום. אני מניח שהפרנגים רוצים לאטינום מקורי ולא משוכפל, כמו שאתה תרצה לקנות יהלום אמיתי ולא "זיוף". כמו שאי אפשר להשוות בין אלכוהול לסינטהול, למרות שלשניהם יש את אותו הטעם בדיוק, אי אפשר להשתכר מהסינטהול(שיש אנשים שיחשבו שאין כמו הדבר האמיתי
) עכשיו בקשר למה שטענת שזה כאילו הקומוניזים וזה לא הגיוני בתקופה של פראנויה לקומוניזים - סטרק טרק תמיד הייתה שונה (כמו למשל הנשיקה בין גזעית הראשונה בטלויזיה). בקשר למשחקים השונים כמו פוקר, אני מניח שהם משחקים בכסף, אבל הם לא באמת מרוויחים אותו, אלא משחקים בכסף בשביל המשחק עצמו, כמו שאתה מרוויח כסף במונופול, אבל בעצם לא מרוויח כלום. ציים של ספינות פשוט בלתי אפשרי לבנות כי אי אפשר לשכפל דילטיום, וזה המחצב הכי הכי חשוב בעולם הסטאר טרק (כמו הנפט של היום). משכפלים ניידים - אולי יש להם סוללות דילטיום ?
ביי ביי לבינתיים.

dorrn

New member
ואיך הם קונים אצל קווארק?

וחוץ מזה,לא נראה לי כל כך סביר שכל ההימורים שלהם באנטפרייז היו "בכאילו". אחרת הם באמת היו יכולים לשחק מונופול וזהו.

Esmena

New member
אם אני לא טועה, זה האנושיים ורק האנ

ושיים שביטלו את הכסף, לא כל הפדרציה. כך שבעצם זה לא כל כך עובד, כי הם נמצאים הרבה עם גזעים אחרים, כך שגם כשהם לא מוכרים וקונים איתם,הם מושפעים מהם-כסף,בכל אופן ,יש להם- וזה מסביר את המסעדה של סיסקו.

rdaffi

New member
נכון, הפדרציה היא ברית של עולמות...

למרות שאנחנו (והמפיקים) נוטים לחשוב ש- 90% ממנה הם בני אדם, יש בפדרציה 150 גזעים שונים (אלא אם מקבלים את הקביעה המגוחכת שיש בפדרציה רק 150 עולמות וקלוניות) ומכיוון שזה ארגון פדרטיבי, מדיניות החוץ והצבא שלהם מנוהלת ע"י הממשלה המרכזית בכדו"א, אבל מדיניות מוניטרית, שיטור פנימי וכו´ זה של כל עולם בנפרד, בהתאם למדיניות הממשלה שלו. ואם אני זוכר נכון זה אפילו צוין במפורש ע"י נוג בפרק שהוא וג´ק סיסקו מנסים להשיג לקפטן את הקלף ההוא של שחקן הבייסבול..

נראה לי שהם בעצמם לא סגורים על זה

מה לעשות... כנראה יש כמה פערים שאי אפשר להתגבר עליהם וזה אולי אחד מהם. אני זוכרת בבירור את בברלי קראשר בוחנת בד אדמדם בפרק הראשון("מפגש בפרפוינט") ואומרת למוכר לשלוח את זה לספינה ולחייב את החשבון של ד"ר בברלי קראשר... אם זה לא חור בגודל בית בעלילה, מה כן...? חוץ מזה- בני האדם ויתרו על הכסף- אבל מה עם הגזעים האחרים? הם לא יכולים לסחור איתם אם אין אותו בסיס לכלכלה, ואם אין סחר גם הקשרים בד"כ לא משהו... בקשר לאבא של סיסקו- נראה לי שהמטרה היא לא שיפור עצמי אלא הגשמה עצמית, ואם חלום חיו של בנאדם זה לבשל לאחרים כל החיים, מי אנחנו שנפריע לו... בקשר ללטינום והדיליתיום וכל זה... אולי החומרים האלה נחשבים לכל כך נדירים ויקרים בדיוק בגלל שמאיזו שהיא סיבה הם בלתי ניתנים לשכפול, בניגוד לחומרים אחרים. (מה שמעלה לי את השאלה- למה לא משכפלים נפט או חומר דלק אחר שכן ניתן לשכפול..?) בכל מקרה זה דיון שאפשר לפתח להרבה כיוונים וזה יכול להיות ממש מעניין... אז מצידי, תמשיכו לשרשר... יומעצמאות שמח לכם!
טאשה

אילן די

New member
ככל שאני קורא יותר

אני מגיע למסקנה העגומה שהשיטה הכלכלית היא אחד מהרעיונות הנשגבים והעליונים שעליהם רצו יוצרי הסדרה לבסס אותה, אך איכשהו בדרך, אפילו אצלם נוצרו חורים...

Ka Dargo

New member
שאלה שלא כ"כ קשורה

אבל היא מצורפת לפתיל מפני שמישהו העלה את הנושא שהוא: למה המשרדים (או מיהלת הפדרצתיה אם אתם רוצים) יושבת בכדור-הארץ? בני האדם הם הגזע הכי חזק כל שהוא כופה עצמו על גזעים אחרים (ויצא מכך שהמשרדים בכדוה"א)??? או שמא בני האנוש הם אלו הנוטים לשלום הכי הרבה וידעו שאם תיתנתן הזכות לניהול הפדרציה לידי בני האנוש מלחמות עלולות לפרוץ לעיתים הרבה יותר רחוקות ממה שאילולא היו אלה בני האדם המנהלים את העסק? מישהו מוכן להסביר לי בבקשה? תודה!

אני אגיד לך בדיוק למה!

כי למרות שיוצרי הסדרה די אינטליגנטיים... הם עדיין אמריקאים, ולכן הם לא יכולים לעלות על דעתם בכלל שהם לא מרכז היקום. ברור שבני האדם יהיו הגזע הכי דומיננטי! הרי אנחנו כל כך נאורים... אין באמת סיבה... זו פשוט הערצה עצמית מוגזמת. ונראה לי שההודעה לא תקפיץ ולא תקפוץ... כי כבר עבר יותר מידי זמן. אולי בכל זאת ישימו לב...

rdaffi

New member
אני מניח...

שבגלל שבני האדם הקימו את הפדרציה. ביחד עם הוולקנים, זה נכון, אבל יכול להיות שהוולקנים לא רצו את כל הרעש הזה אצלהם בבית. פלישות של הבורג? מתקפת פתע של הברין?? קפטן קת´רין ג´יינוואי אוף דה פדרשיין סטארשיפ וויאג´ר?!? מי צריך את כל זה בעולם הבית שלו?

^hunter^

New member
אבל הוולקנים במובן מסויים

שולטים בפדרציה. הם תככנים ושולטים בכל מאחורי הקלעים.

rdaffi

New member
עוד סיבה טובה...

למה הם לא רוצים להיות במרכז. טוב להם שכולם חושבים שהאנושיים שולטים בפדרציה. ומה שאמרת נכון מאוד! שמתם לב לכמות ההסכמים שעליהם ספוק וסארק חתמו עם כוחות שונים בגזרה במשך מאה השנים שבין 2367-2265?! אפשר לחשוב שכל המערך הדיפלומטי של הפדרציה הפך להיות עסק משפחתי..

dorrn

New member
לא רק המשרדים..

גם בין הקצינים,ובמיוחד הקצינים הבכירים,חלקם של בני האדם חסר פרופורציה לחלוטין.

Esmena

New member
לא רק אנושיים- הם גם נראים אנושיים

אמרקיניים להחריד. וזה כבר ממש מפחיד.

למעלה