השיטה המדעית

bertcat

New member
השיטה המדעית

מה זה כל המדעיות הזו, אתם מדענים?? איך אפשר לחקור חלומות? איך אפשר לדבר על זה במונחים כאלה?? מי שמת בחלימה, מת. מי שטיפש בחלום, טיפש באמת. לשריר היקר. לא אכתוב בפורום בזה משום שניתוק החלימה מדרך הלוחמים מסוכן. חלימה היא דבר מדהים, מפתח ומרגש, אני לא חוקר את התחום, אינני מדען וגם לא אנתרופולוג. אני חווה חוויות שאין לי עניין לספר לכם, יקירי. לילה טוב לכולם ולהתראות בחלום.

שריר

New member
ואוו תנשום!!!!!!!!!

ותירגע בתור לוחם אתה צריך להיות רגוע דבר ראשון כן הם בוחרים בדרך המדעית כי אין להם דרך אחרת לעומתך או לעומת בן הם לא מכירים שום דרך אחרת להיכנס לחלום צלול אלא רק בשיטות מדעיות שמתפרסמות השאלה בקשר למוות שאלה של בן אדם שלא יודע מה זה חלום צלול ומה השלחותיו בגלל זה לא תעזור להם עכשיו אני לא בטוח אם הם רוצים אבל אתה צריך להבין שלא כולם מקושרים לרוחניות וזו דרכם היחידה אני גם כן לא מכיר דרך אחרת להיכנס לחלום צלול חוץ מהדרכים המדעיות בגלל זה באתי לפורום כדי שתסביר לי על שאר הדרכים ושאר הדברים שאת הפורום הזה פחות יעניין הקטע הלחימתי אבל עוד לא הגעתי לשלב הזה ביינתים מנהל הפורום עזר לי המון אז אני לומד בדרכים המדעיות אבל בכל זאת אני רוצה שתכתוב את דרכיך כי אני רוצה ללמוד עוד דרכים, טוב?

מה זה דרך הלוחמים???

מישהו מוכן סוף סוף להסביר לי מה זה???????????????????????????????????!

Variety

New member
תגובה

היי bertcat, הפורום חלומות צלולים, אם תשים לב, אינו עוסק רק במבט המדעי. אנחנו גם לא מדברים על חלומות רק מהבחינה המיסטית. אם תחשוב על זה לעומק, תבין שהמדע זה מיסטיקה מוכחת, או המיסטיקה זה מדע לא מוכח. מי שהיה לו חלומות צלולים לפני 150 שנה, ודיבר על זה באנגליה כנראה היה נחשב כמכשף והיה מועלה באש. אני לא בעד לראות דברים רק בעין מיסטית, לכן אני מסביר למי שצריך הסבר מדעי ולי שצריך הסבר מיסטי. בן אדם שרק הכיר את הנושא, אם אני אתחיל להפציץ אותו במידע מיסטי על חלומות צלולים הוא כנראה לא יבין דבר ולא ישגע בנושא שוב. לכן אני מדבר בשפה מוכרת - מדע. אפשר בעזרת זה להסביר למה אפשר לעשות הכל בחלומות. בקשר למוות בחלומות - זה רק שאלה של אנשים מודאגים. אולי זה נראה לך כל-כך ברור מה קורה כשמתים בחלום, אבל יש אנשים שלא יודעים מזה, וחווים חוויות שלהם נראות מפחידות ולדעתי לקרוא להם טיפשים זה זלזול! אצלי אישית, אני קראתי על חלומות צלולים בפעם הראשונה באתר שלא הסביר את זה בצורה מדעית - ולא הבנתי כלום ולכמה חודשים לא נגעתי בנושא עד ששוב נתקלתי בו ברשת וקראתי הסבר מדעי פשוט מזה אומר, ועכשיו, אני השתפרתי המון, ועדיין משתפר. לאורך הדרך, גיליתי שיש הרבה מעבר למדע בחלומות צלולים. ואני רואה את ההסבר המדעי בpush בנושא, כי הוא מסביר בצורה פשוטה. ולכן אני מעדיף ללמד אנשים חדשים בפורום את השיטות המדעיות כדי שיטעמו מהנושא ויחליטו לבד אם הם רוצים להמשיך. אם הם ירצו, אני בטוח שהם יגלו בדרך שיש בחלומות הרבה מעבר למדע ולמשחקים (כמו לעוף, לשנות דברים...). עוד דבר, מי שלומד את אומנות החלימה הצלולה - כבר מקבל כלי לחיים צלולים כמו שהנושא דרך הלוחמים עוסק בו. יש לך את היכולת לבחון פעולה מסויימת בחלום, לראות תגובות אליה וללמוד איך להגיב במציאות - לראות אפשרויות - מה שהפורום "דרך הלוחמים" מלמד! אני אישית - למדתי שיש לי הרבה יותר אפשרויות ממה שרואים מיידית ומעולם לא שמעתי על נושא "דרך הלוחמים", ודרך החלומות הצלולים - דרך יצירת הפורום הזה שאתה מדבר בו, למדתי את המושג שאת תוכנות למדתי במהלך חיי. לכן, אני מציע לך (כמי שמגדיר את עצמו כלוחם) לחושב פעמיים לפני שאתה אומר משהו. Variety-

bertcat

New member
האגו הפגוע של הפורום

קודם כל, אינני מגדיר את עצמי כלוחם ואני שומר על זכותי לא לחשוב על מה שאני כותב, לעורר פרובוקציות ולהתנהג כמו אדיוט מתי שארצה. דבר שני, הנסיון ליצור קשר ביני לבן פורום הלוחמים בו אני כותב לפעמים הוא מלכותי, אני אינני הפורום, בן איננו אני. שוב, אני חוזר, לדעתי, העיסוק בחלימה, או חלומות צלולים (שאינני בטוח שזה בדיוק אותו דבר), איננו משחק, ודרושה התייחסות רצינית וזהירה בנושאים אלה, ניסיתי לעורר עניין, והצלחתי, ושוב, המודעות שלך בחלום צלול היא אתה, אם המודעות מתה, אתה מת, כל דבר שאתה עושה בחלום צלול אתה צריך להיות אחראי לו ולכן יש להתייחס למה שקורה בחלום צלול כמו אל החיים עצמם. לכן אמרתי, מי שטיפש בחלום, לא יכול להתחבא מאחורי זה שהוא חולם... חלומות נעימים לכולם.... bertcat.

bertcat יקירי...

כשמצאתי את פורום "חלומות צלולים" ובעקבותיו את האתר של אלון ברמן על חלומות צלולים, נורא התלהבתי. ואני עדיין מתלהב. מאוד. המדע, מסתבר, גילה שאפשר להתעורר בתוך חלום... והוא חוקר את זה. התוצאות, בין היתר: 1. טכניקות מדהימות להתעוררות בתוך חלום ולשמירה על צלילות בתוכו, שיכולות מאוד להקל את השלבים הראשונים של לימוד אמנות החלימה; 2. אמנות החלימה נעשית זמינה יותר ללימוד לכולם - וההשלכות מסחררות (הן לא לטובה או לרעה, הן פשוט השלכות - וניתן לנצלן בצורה נפלאה ומדהימה). המדע לא גילה עדיין שום דבר על נקודת התפישה / הכינוס. המדע עדיין בכלל לא יודע שום דבר (כמעט) על החלומות העמוקים. הוא יודע רק על החלומות השטחיים - וכיצד להתעורר בתוכם. המדע לא גילה עדיין שום דבר על גוף האנרגיה. החלומות בהם אנשים מתעוררים בשיטה המדעית, הם חלומות שטחיים - והם אינם מתעוררים לתוך גוף האנרגיה, אלא לתוך גוף וירטואלי. במלים אחרות, הם לא נמצאים בתוך מציאות ממשית, אלא בתוך מציאות פנימית של עצמם. במקום זה ומתוך חלומות שטחיים אלה הם אינם מסוגלים לפגוע בעצמם, כך שאין את הבעיה הרגילה של סכנות החלימה. לא ניתן למות בחלום - כפי שהסברתי בתגובה לשאלה. ניתן למות בחלימה, אך ההבדל בין חלום לבין חלימה עדיין איננו ברור לשאר הקוראים של הודעה זו. אמנות החלימה ענקית ומורכבת ויש בה בהחלט מקום לאמנות טרום-החלימה, שהינה היכל מופלא של אפשרויות בפני-עצמן. במצבים של טרום-חלימה אנחנו לא נמצאים בגוף האנרגיה שלנו אלא בגוף וירטואלי כלשהו. זהו דמיון, אבל דמיון משובח ביותר. אנחנו יכולים לעשות הכל, לנצל את הזמן בשביל ללמוד, ליהנות, לבלות, להרפא... במצבים של טרום-חלימה, שאולי ניתן לכנותם בשם הכולל "חלימה צלולה", יש אפשרויות מדהימות לחלוטין, שאינן מתיימרות להיות אפשרויות של חלימה, אך הן נהדרות: - לחוות חוויות מתקנות - לעשות כל מה שאנחנו רוצים ולא מרשים לעצמנו במציאות - להתאמן - ללמוד כל מה שאנחנו רוצים - לרפא את עצמנו - לחוות כל מה שאנחנו רוצים ואין לנו אפשרות טכנית במציאות - לזמן לעצמנו "סרטים" או "סיפורים" או "משחקי מחשב תלת מימדיים" במציאות וירוטאלית נוסח מאטריקס, רק בלי הסכנות הנלוות... וכולי וכולי וכולי... מדהים! ובל נשכח את התרומה של אמנות החלימה הצלולה (קרי, לא בתוך גוף האנרגיה) לאמנות החלימה (קרי, בתוך גוף האנרגיה). בתחילת דרכי בפורום הנפלא הזה ניסיתי לעשות קצת סדר במונחים, כדי להפריד במידה מסויימת בין ענף החלומות הצלולים לבין אמנות החלימה הכוללת. הודעה זו יצרה כמה מונחים שאפשר להמשיך לעבוד איתם ו"לחבר" בין השפות. bertcat, אין לי שמץ של ספק שהמדע תורם לאמנות החלימה, בשלב זה "רק" על ידי כך שהוא מעבה ומוסיף טכניקות ותובנות יעילות לענף הדי-צדדי שלה - התעוררות בחלומות שטחיים ושמירה על צלילות בתוכם. ענף זה אמנם הינו די צדדי, אך הוא מהווה קישור רב עוצמה לאמנות החלימה!!! בהודעת המשך כבר עשיתי שימוש במונחים ה"חדשים" בעת שהסברתי את ההבדלים החשובים בין הגוף הפיסי, הגוף הוירטואלי וגוף האנרגיה. גם הודעה זו אשמח שתקרא - ומכאן, צא ולָמד! אנשים פה יכולים לעשות התקדמויות נפלאות באמצעות הדרכתך! הודעות נוזפות ו"מחזירות לדרך" נוסח "עז" (...) לא יניבו פירות, אבל היכן ש"עז" נפל, מי אנחנו שלא ניפול גם כן... (מה זאת אומרת מי אנחנו?! אנחנו אנחנו!) שלך באהבה בן

שריר

New member
אתה כל הזמן מדבר על אומנות חלימה

וזה שחלומות צלולים הם שטחיים וגוף אנרגיה אתה יכול לפרט קצת בנושא?

אתה יכול לפרט קצת יותר?

אתה יכול בבקשה להסביר על מה אתה מדבר? אני ממש לא הבנתי מה זה אומנות החלימה וגוף האנרגיה... ועוד כל מיני דברים שאמרת... אתה יכול לפרט קצת יותר? ובגלל שאתה גם המנהל פורום של דרך הלוחמים, אולי תוכל להסביר לי מה זה?

לשריר ולמרעיד ספסלים!!!

אני מה-זה עייף במקוריות כרגע, אין לי כוח וחשק לכתוב ולהסביר, אבל אני בכל זאת אעשה זאת, כי אני לוחם!!! (סתאאאם) שתבינו, אם חשתם איזו שהיא נימה מעליבה או מתנשאת, זו סתם חולשה של הדובר, בין הדובר הוא אני ובין אם הוא bertcat ובין אם הוא כל אחד אחר. מי שמדבר בהתנשאות, או בצורה מעליבה, פגוע בעצמו או מגן על עצמו או סתם פוחד ממשהו, אז אין לכם מה ל... לא חשוב מה. יפה. ועכשיו לתשובות... 1. דרכו של הלוחם: "דרך הלוחמים" היא כינוי לנתיב האנשים המתפתחים. יש לה כינויים נוספים ואפשר גם לכנותה בכל שם שתרצו להעלות על דעתכם. השם "דרך הלוחמים" הוא שם עתיק יומין, אך לאו דווקא המדוייק או הנכון ביותר. הקשר בין "דרך הלוחמים" לבין חלומות צלולים הוא הדוק ביותר: הצלילות, בין אם בחלום ובין אם במציאות, מאפשרת לנו להיות מודעים לאפשרויות שלנו ולנצלן. בין בחלום ובין במציאות, תמיד יש לנו אפשרות להבחין בכל אשר סביבנו, להבין איפה אנחנו נמצאים ולעשות שימוש באפשרויות העצומות הפרושות בפנינו. להיות צלול בחלום, להיות צלול במציאות, שני הדברים כאחד קשים באותה מידה. והם גם תומכים אחד בשני, כך שכדאי מאוד לתרגל את שניהם במקביל. גם bertcat כתב תשובה בנושא הזה בפורום "דרך הלוחמים" ואתם מוזמנים לקרוא גם אותה (היא קצרה מאוד). 2. חלימה, גוף האנרגיה וכל השאר: אמנות החלימה היא אמנות השימוש בתפישה שלנו. בעיקרון, התפישה שלנו נוטה להיות מקובעת בחלק אחד של היום וכאוטית בחלק האחר שלו. בזמן שהתפישה מקובעת, אנחנו יכולים לתפקד. בזמן שהתפישה כאוטית, אין לנו שום נקודות ייחוס ולכן איננו יכולים אפילו לחוות את ה"אני" שלנו, קל וחומר לזכור משהו מהאירועים הרבים שעוברים "עלינו". כאשר התפישה כאוטית, אנחנו לא יכולים לקחת אחריות על מעשינו ולכן אנחנו יכולים לפגוע בעצמנו ובסביבתנו בקלות. לפיכך הגוף נכנס למצב של שיתוק והחושים נכנסים למצב של אטימות. מצב זה מכונה "שינה". בתוך המצב הזה, יש זמנים (מחזוריים) שבהם התפישה שלנו קצת פחות כאוטית. היא עדיין כאוטית, אבל יש בה רציפות וסדר מסויימים (אפילו מינימליים מאוד) וחלק מנקודות הייחוס הרגילות של התודעה שלנו כן מתפקדות. מצב זה מכונה "שנת חלומות" והוא מהווה חלק (מחזורי) מהמצב המכונה "שינה". עקב הקרבה היחסית של מצב זה למצב של תפישה מקובעת, אנחנו כן יכולים לזכור משהו מהחוויות ומהרישומים שעברנו במהלכו, מפני שהכאוטיות נמוכה יותר ונקודות הייחוס הרגילות שלנו אינן נמחקות לגמרי. התחום המדעי המכונה "חקר החלומות הצלולים", הוא כניסה של המדע לתחום של אמנות החלימה. בשלב זה, הכניסה הינה "רק" לתחום של שנת החלומות, אבל זה ממש ממש לא "רק"! זה הרבה מאוד!! הטכניקות שלמדתי מהפורום הזה ומהמדור של אלון ברמן הן מדהימות ועוצמתיות ובהחלט חדשו לי דברים. הם עוסקות בחלק מסויים של אמנות החלימה, שאותו לא הכרתי היטב. מאחר וחלימה היא מצב שונה של תפישה, אפשר לחלק את אמנות החלימה לשני חלקים עיקריים: - תפישה פנימית - תפישה חיצונית תפישה פנימית היא תפישה של עולמנו הפנימי. זה מה שבדרך כלל עושים אלה שחולמים חלום צלול. תפישה חיצונית היא תפישה ממשית של העולם החיצוני. היציאה החוץ גופית הוא סוג כזה של חוויה, לדוגמא. בתחתית ההודעה, ב"כתובות אינטרנט נלוות", מצורף קישור להודעה ישנה שלי בפורום הזה, שמסבירה ביתר פירוט את ההבדל בין גוף האנרגיה, הגוף הפיסי והגוף הוירטואלי!!! בנוסף לכך, ניתן לקרוא את ההסבר של bertcat על מהות החלימה, כמו גם את התיאור שלו אודות היצורים הלא-פיסיים שהוא פוגש במהלכה (זוהי דוגמא לתפישה ממשית של העולם החיצוני - חלק אחר שלו, שאיננו זמין לחושינו בתפישה רגילה). שלכם באהבה, בן

למעלה