השילוש שלך מאוד לא משולש

השילוש שלך מאוד לא משולש

אם 10000 מאבטחים לא יקומו בבוקר לשמור אם 10000 עובדות נקיון לא יקומו בבוקר לנקות אז אולי יורגש בחסרונם ובהכרחיותם של 1000000 מאבטחים, עובדות נקיון ועובדי קבלן אחרים ויתחילו להענות לדרישות שלהם. מהפיכות לא עושים אצל הלקוחות או אצל הממשלה.

joshh

New member
לא בידיוק.

נדרישה לכוח אדם זול כ"כ גבוה שאם היום 100000 מאבטחים לא יגיעו לעבודה תוך 4 שעות יהיו אחרים שיחליפום אותם. אבל נגיד וזה היה המציאות וכן היה לעשות שביתה המונית. אף מאבטח לא יעיז לעשות דבר כזה: 1. כי אידואלוגית, מוסרית, תקראי לזה מה שזה - אף אחד לא יקח את זה על עצמו שחלילה יהיה פיגוע בגללם. 2. המעסיקים מתעללים נפשית בעובדים שלהם עד כדי כך, שאף אחד לא יעיז אפילו לדבר לא יפה על המעסיק שלהם. ואת זה את מוזמנת לעשות ניסוי. תנסי לדחוף לבחור בן 30+ מצלמה ולראות אם הוא יגיד לך שהמעסיק שלו לא בסדר. את השמועות על המאבטח שטרטרו עד שהוא אף לבד הוא לא שומע אלא ראה ולא פעם אחד. אין דבר כזה פטורים בחברות שמירה, יש רק מתפטרים - תמוה ? אני מכיר בחור בן 57-8 שעובר אצל חברת שמירה כבר 20+ שנה. הוא מקבל 16 ש"ח לשעה ולא אגורה אחת יותר, לא נסיעות ולא שעות שבת. והוא עדיין חושב שחברה חברים שלו. ואחד שהוא בן 60 והחברה נותנת לו גבינה בקילו ודמי כיס (100-200 ש"ח מתי שהוא צריך) וכי משכורת "אין להם לתת" (כאילו). מה הוא יגיד להם, אתם לא בסדר ? אני שמעתי כבר מכמה עשרות על כך שהמעביד אמר להם בפנים:"לא טוב לך תלך" ומי בגיל 50 + ילך עכשיו לחפש עבודה ? רוב המאבטחים הצעירים עובדים זמנית בעבודה הזאת, כך שלא ממש איכפת להם מה יקרה מעתיד אין פה אידיאולוגיה. אין ממש עם מי להילחם - אתם הצעירים רק שלב, גיל 15-18 מאוד אידיאולוגים ואחרי זה החיים נושכים אותכם התחת. פתאום יש מספיק דאגות שאין זמן לדאוג לעולם. פעם הייתי מתנדב המון, עשיתי המון, עכשיו יש לי זמן רק להחזיק את הפורום ולבוא לפגישות חשובות של הארוגן מתי שיש. אנשים מצפים שמישהו יעשה את כל הבלגן בשבילם ועוד לקבל את זה בחינם. למי שיש את הנוסחה למכור מוצר שצריך להשקיע עבורו, האת ההנהנה מקבלים רק בשלב ארוך יותר מבלי לשקר ולשרוף כסף בהונאות, יגיד לי ואני יעשה אותו עשיר. joshua

avi1976

New member
נניח שזה יקרה...

יש חוקים לגבי כל דבר במדינת ישראל, גם לגבי שביתות (שהינו חוק ישוב סכסוכי עבודה). רוב הידע, הכוח והניסיון נמצא אצל בעלי ההון, השלטון ובתי המשפט וזה לא מעניין אותם שאחרים לא יודעים. זה נכון שרוב חוקי העבודה הם לטובת העובד, אבל המציאות שונה לגמרי. ישנם חוקים שנוטים גם לטובת בעלי ההון, השלטון ובתי המשפט: חוקים אלה יוצרים לרוב בירוקרטיה, אי צדק, כוח ומשוא פנים שניתן למערכות אלה. נובע מכך שזרועות המדינה לא מתפקדות כמו שצריך אזי קשה מאוד לשנות. שאלת את עצמך פעם למה ל-2 זרועות במדינת ישראל (המחוקקת והמבצעת) קיימות בחירות אזרחים ואילו לזרוע השלישית (הזרוע השופטת) אין בחירות (הידעת שבמדינות שונות לזרוע זו קיימות בחירות אזרחים?)? זאת אינה דמוקרטיה שלמה ולעיתים מדינת ישראל מתנהלת לפי חוקים מנדטורים שמונעים בחירה אמיתית של האזרחים. שוב מדגיש שישנם גופים במדינת ישראל (כגון בתי המשפט ומערכת האכיפה / הביקורת) שיש להם כוח (או אי כוח) ללא ביקורת והם מתנהלים לעיתים באי צדק, במשוא פנים ובבירוקרטיה. נניח שעובדים אלה יעזבו את מקום העבודה מבלי ללכת בדרכי החוקים הקיימים (לדוגמה, יחליטו היום לא לבוא למקום העבודה מבלי להודיע מראש או יודיעו מראש ולא יהיו באמצעותם הכלים המשפטים או כח ההשרדות להמשיך) אזי הגורמים שהזכרתי לעיל ישתמשו בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותם כדי שעובדים אלה ישלמו רבות על הנזק הזה (ותאמיני לי שהחוק מאפשר להם לעשות את זה). את צודקת בכך שאת אומרת שהרבה אזרחים במדינת ישראל שיתנהלו ביחד יכולים לשנות את המצב הקיים, אבל רוב האזרחים במדינת ישראל אדישים (חושבים בשלב מסויים שזה לא נוגע אליהם ובשלב שזה כן נוגע אליהם הם לא מסוגלים לעשות זאת מסיבות שונות). כמו שהבנת בעבר אמי"ל מנסים לארגן את העובדים (כמטרת על), אך אי אפשר לארגן את כל העובדים ביום אחד ו"הדרך ארוכה ומפותלת" (צריך זמן וסבלנות, יש עליות ומורדות ונדרשת סבלנות ועקשנות). לכן עד שלא יהיה כוח מספיק לשינוי (כמויות רבות של אנשים שיאמינו באמת) אז נצטרך להשתמש בדרכים אחרות ובגורמים אחרים הקשורים ל"שילוש הלא קדוש". כמו שהסברתי בעבר, אמי"ל הוקם כדי לפתור את כל הבעיות האלה ולהיות גוף מקצועי שיתן "השרדות" (מכל הבחינות) לעובדים בתחום האבטחה והשמירה ואולי גם לעובדים אחרים בעתיד. לבסוף, אשאל אותך: בהנחה שהנהגת הנוער העובד והלומד מנסה להעסיק העסקה "הוגנת", האם את חושבת שיש סיכוי שהנהגת הנוער העובד תסכים לחתום עם אמי"ל הסכם להעסקה הוגנה של מאבטחים ושומרים? את חושבת שהנהגתכם מספיק הוגנת כדי לעשות זאת? ושוב אני יודע שאת לא מקבלת החלטות... אבל, בואי תעבירי את זה הלאה ונראה...

אני אתחיל מהסוף:

דעתי האישית: כן. אין שום סיבה שהתנועה שלי לא תחתום על הסכם העסקה הוגן עם גוף שאכן מייצג עובדים. אני לא יודעת איפה הארגון שלכם היום, כמה הוא מקיף ומייצג באמת ומה הכוח שלכם אבל תיאורטית כן. אני מניחה שאם דבר כזה ירקום עוד וגידים זה יעלה במוסדות החניכים ואין סיבה שלא להצביע בעד. עכשיו, אני מסכימה איתכם שלהוציא את פועלי ישראל לרחובות זה בעייתי. נכון, זה בעייתי מוסרית (ורק היום דיברנו על האם זה מוסרי להשבית בית חולים למשל), זה בעייתי טכנית (להגיע לכולם) וזה בעייתי חוקית (כל החוקים שדיברת עליהם). אבל אני ממשיכה להחזיק בדעה שזה הכי נכון וזה אפשרי. תראה, כל שנה ב1 במאי התנועה שלי יוצאת להפגין ועושה המון רעש והמולה ברחובות ת"א. סיקור תקשורתי, קצת כתבות, רקע, שבוע של מודעות וראיונות עם מסכני העם והכל חוזר לשגרה. לדעתי, הסולידריות לא שווה את כל ההמולה אם אין כלפי מי להיות סולידרי. אפשר לעזור רק למי שעוזר לעצמו גם במחיר של סיכון מקום העבודה (מי שישמע, בייחוד כלפי הצעירים, מה כבר הם מפסידים...). אם רגע נתעלם מהבעיה של הפקרת המדינה לידי המחבלים (ונזכור שתמיד היה פה ניצול אבל לא תמיד הייתה אינתיפדה) המטרה היא להגיע לכולם, וברגע נכון גם להוציא את כולם לרחובות. אז נכון, זה מורכב ומסובך אבל לדעתי זה שווה את זה מאוד. זה שווה את זה כדי ששוק העבודה יהיה שוק עובדים ולא שוק העבדים. כדי שהעבודה תהפך למקום שמכבד את העובד והשכר יהיה שכר הוגן. נכון, אם 1000 מאבטחים ופועלות יצאו ימצאו 1000 אחרים, אבל אם 10000000000 יצאו זה כבר ישנה את התמונה... זה מאוד קל לראות את זה כהורמונים של גיל ההתבגרות אבל את כל המהפכות הגדולות עשו בני נוער וסטודנטים צעירים לכל היותר. וכמובן, יחד איתם, גם האנשים שהבינו מה יש להם להפסיד.

dobhy46

New member
תראי חמודה

אני עבדתי מאז שהשתחררתי מהצבא באבטחה היום אני בן 47 ולאחר שהעליתי בעיות מסויימות בחברה פוטרתי ואינני מצליח למצוא עבודה . אפילו באבטחה

פספסת אותי קצת

שמעת על מקרי חיפה כימיקלים? מפעלי ים המלח? אצלם אין "אני". יש "אנחנו". כמה שזה מצער ואני לא רוצה לזרות לך מלח על הפצעים אבל אני לא דיברתי על שכל אחד עכשיו יפנה למנהל בצורה מנומסת ויפה... אני דיברתי על לצאת לרחובות תכלס. על להראות נוכחות ברחוב ולא בעבודה. על לבוא ולהגיד באופן הכי ברור: אנחנו חיוניים, ויש לנו זכות לעבוד בכבוד... וזה עובד רק על מספרים גדולים...לא על אני וגם לא על מאה או אלף איש... כבר היו דברים מעולם....זה לא שהמצאתי איזו נוסחה חדשה...

אל תצאי לרחובות, איש לא מבקש ממך

את זה. להיפך- עד שתפסיקו לשתף פעולה עם עברייני עבודה, אין לכם מה להפגין.

תמשיך תמשיך

תמשיך להאשים את כל העולם תמשיך להוריד מערך כולם תמשיך להיות כזה חסר אמונה ותגיע רחוק, אני בטוחה. אני מקווה שאתה לא מייצג את הגישה של כל האירגון שלך כי אז הוא חסר סיכוי.

ויותר מזה

אתה רק תוקף ובוכה בוכה ותוקף. אנחנו גם הולכים ועושים. לנו מפריע החינוך שמקבלים הילדים, אז אנחנו לוקחים את עצמנו את האחריות לחנך. לנו מפריע חוסר התעסוקה המתאימה בשכונה, אז אנחנו דואגים לאחת כזאת. אנחנו גם עושים אז יש לנו גם את הזכות לטעות פה ושם ולתקן ולטעות ולתקן עוד 1000 פעם. אתה עושה משהו חוץ מלהאשים את כל העולם? אתה לוקח אחריות? אף אחד לא שמע אפילו על השם שלכם. למה אתם לא מוזכרים כבעלי מילה כלשהי באחד במאי? כלום. נדה. אז כשתתחיל להראות מעשים בשטח תחזור אלי עם כל נתוני הפשיעה שלך בסדר? עד אז אין לי מה להתייחס.

dobhy46

New member
חמודונת אל תתעצבני ../images/Emo140.gif

בבקשה ממך אם את יכולה להוזיז דברים עשי זאת כי בדרך כלל המאבטחים והשומרים הם עם ממורמר קשות שרק מחפשים בחברות שלהם איך לדפוק אותם כמה שיותר שהייה לך יום טוב יקירתי

avi1976

New member
אנחנו לא מוזכרים כי מנסים להשתיק

אותנו! ואנחנו בניגוד לשאר ... תקפנו את ההסתדרות בבית נבחרי ההסתדרות בצדעת האחד במאי (שבה לא השתתפתם השנה).

כן, צודקת.

תמשיכי לעצום את העיניים כשאת טובלת ושרץ בידך. תקראי לצביעות של התנועה שלך "חינוך". תמשיכי לצווח שאני "מאשים את כל העולם" כדי להתעלם מזה שהתנועה שלך אשמה בשיתוף פעולה עם הפשושעים נגדם היא מחלקת פלאיירים. אתם הרי לא אשמים. אתם הלקוחות, ולכן אתם בכלל לא צד בענין. הרי חוקי הקפיטליזם המקודש גם אצל בעלי השרוך האדום קובעים שצריך לשלם כמה שפחות. זכויות עובדים? בשביל זה המציאו קבלנים. נשכור קבלן ואז אנחנו לא אחראים למעשיו.

למעלה