השימוש בצבעי מאכל בעוגת יומולדת

השימוש בצבעי מאכל בעוגת יומולדת

בטוח ? הרי תצבעי מאכל, הם ממש לא בריאים יש חלופות אחרות ? איך בכלל משתמשים בצבעי מאכל ? יש חברה מועדפת ? תודה רבה יפעת אמא של שלי שתהיה בת שנה מחר

anat30g

New member
ליפעת

צבע מאכל בעוגה שאוכלים פעם בשנה זה לא הבעיה - אלא אם הילד אלרגי... מה גם שהילד לא אוכל לבדו את כל העוגה, הכמויות שהוא יחשף אליהן בפרוסת עוגה הן מזעריות.... הבעיה היא בשאר הדברים שהם אוכלים כל השנה - במיץ הפטל, בחטיפים המלוחים, בסוכריות, אפילו בקרם של העוגיות פרצוף....

krn

New member
פשוט

מוסיפים כמה טיפות או קצת אבקה (תלוי במה קנית) לקצפת, מערבבים היטב, וזהו. רק שלפעמים צריך קצת יותר מכמה טיפות, פשוט תוסיפי עד שהצבע יתפוס בהצלחה ומזל טוב!

דיאנה1

New member
אני משתמשת בשפורפרות מוכנות של קרם

צבעוני של חברת cake mate. אפשר להשיג בכל סופר. יש שפורפרות גדולות של קישוט שנראה כמו קצפת, וקטנות יותר עם חומר שנראה כמו ג´לי צבעוני חצי שקוף, שיותר נוח לכתוב איתו. ויש גם אותיות מוכנות צבעוניות ששמים על העוגה, גם חוסך עבודה. אם רוצים צבע בלי צבעי מאכל, אפשר לנסות להשתמש בחומרים טבעיים: קקאו וקפה לחום, מיץ פטל של "ויטמינצ´יק" ללא צבעי מאכל לאדום או ורוד. אולי יש עוד סוגים של "ויטמינצ´יק" שיכולים לעשות צבעים נוספים. הנה העוגה שהכנתי אתמול עם השפורפרות של cake mate והאותיות המוכנות.

וכמובן שאפשר להשתמש בצבעי מאכל

טבעיים. לדוגמא: ירוק - נענע אדום - תותים סגול, כחול - אוכמניותוכו´ בהצלחה טל

דיאנה, איזו השקעה!

מאחר וקיבלתי פטור רישמי מבישולים ואפיה (יעני רק כשבא לי, ולמרות שאני אוהבת באמת לא תמיד בא לי...) אפשר לבוא לגר אתכם? לחמים, עוגות, נראה לי שמאוד מהנה אצלך..

דיאנה1

New member
אבל גם אצלי זה ככה ../images/Emo8.gif ואני כבר

שומעת תלונות למה צריכים לבוא אורחים כדי שיהיה אוכל בבית... אתמול היו אצלנו חברים שבאו לחגוג את יום העצמאות סביב המנגל, וזו הסיבה להשקעה (הלא רבה, אגב... בסך הכל לאפות עוגה מרובעת ולקשט אותה עם קרם מוכן. העוגה בסך הכל היתה בסיס לזיקוק, שפיצה על הזיקוקים שלא הצלחנו לראות מהמרפסת שלנו). אבל היו שיפודים מצויינים ועוד בשרים מיוחדים - אני מוכנה לתת מתכונים אם יש ביקוש.

מזל טוב לשלי ../images/Emo65.gif ../images/Emo65.gif

שתזכו להרבה נחת והמון כיף! (כמעט מחר אז אני מקדימה בחצי שעה, מקובל?)

למעלה