השינויים המוזיקליים שנערכו בשביל רוברט

ledgirl

New member
השינויים המוזיקליים שנערכו בשביל רוברט

אז כדי להקל על רוברט המזדקן שלנו, ובכלל על הקהל שרוצה לשמוע את המוזיקה בצורה נקייה וחסרת זיופים, נערכו שינויים בסולמות של השירים- כלומר בגובה... הקשבתי לקטעים שהעלו פה מיו טיוב והרי התוצאות- Black Dog, Stairway, Good Times Bad Times- כולם הורדו בטון שלם Kashmir, Since I've been loving you,Whole lotta love, נשארו באותו סולם אני מניחה שבוצעו שינויים גם בעוד שירים אבל לדעתי לא הורידו אותם ביותר מטון שלם. טון שלם זה לא כזה נורא, במיוחד שרוברט לא כזה צעיר, ואחרי הרבה שנות עישון שלא עשו טוב לקול שלו- (אבל כן יכול להיות שחיזקו את החיספוס שיש לו בקול) לדעתי זה יפה מאוד שהקול שלו נשמר בצורה לא רעה. לי אישית השינויים מפריעים באוזן- אבל זו הפרעה אישית.
---מתנצלת על החפירה---

M e n s R e a

New member
ממש לא חפירה, תודה על המידע

לפי מה בדקת בכמה הורידו, מענין אותי? ניגנת את זה על כלי נגינה? כי משמיעה בלבד אי אפשר ממש לדעת. אולי בטהובן, אני גם בספק

XL rose

New member
בSTAIRWAY ממש אפשר לשמוע

אבל מעניין אותי למה דווקא בשיר הזה הורידו טון..רוברט לא בדיוק צווח חוץ מאחרי הסולו..

ledgirl

New member
בטח שאפשר

אני מניחה ששמעת על המושג "שמיעה אבסולוטית", בכל מקרה גם לבטהובן היה את זה, אבל הוא לא היחיד- זה תוצאה של זיכרון יתר שמתבטא במוזיקה. אני שמעתי את הגרסאות המקוריות ואז הקשבתי לקטעים ביו טיוב ומהשמיעה הבנתי בכמה הורידו, אבל כדי לא להסתמך רק על זה בדקתי גם עם הפסנתר.

M e n s R e a

New member
מצטער, לא

אם את שומעת את השיר המקורי, ומשווה אותו לביצוע בהופעה, בערך בו זמנית, תוכלי להבין שזה לא אותו טון. אבל בטח שלא תוכלי לדעת בכמה הורידו.

M e n s R e a

New member
לצורך הענין

כוונתי הייתה, שאולי בודדים, ואני גם בספק, יכולים להבין את זה משמיעה בלבד. אולי אפשר לנחש נכונה, אבל אם אתה סתם שומע שיר מהופעה, וכיוונו אחרת, אני ממש בספק אם תדע בכמה הורידו

ledgirl

New member
אם משווים לשיר המקורי

אפשר לדעת... שומעים את השיר מבינים מה הסולם. מעבירים לביצוע המקורי ומבינים מה הסולם שלו, ומשווים את הטוניקה. יש לי ניסיון בזה... אבל בכל מקרה בדקתי גם עם כלי נגינה.

FunkyMonk

New member
בטח שכן. שמיעה אבסולוטית.

תחשוב על זה כמו על Wall Hack בקאונטרסטרייק.

M e n s R e a

New member
נגיד, ולכמה אנשים יש את זה?

כמה אנשים שומעים E ויודעים שזה E, פשוט כי הם יודעים שזה E?

FunkyMonk

New member
לדי הרבה.

זה לא כזה נדיר. זה יותר נדיר כשאתה שואל "לכמה מוסיקאים יש את זה?", שכן אחרי הכל, אם אתה לא מוסיקאי, זה לא יעזור לך. אבל אני מכיר כמה, ובכלליות גם בקרב מוסיקאים זה לא נדיר. אני מכיר לפחות שניים-שלושה בעלי שמיעה אבסולוטית, ועוד המון מוסיקאים בעלי שמיעה ברמה גבוהה במיוחד (כאילו הם פיתחו את השמיעה שלהם לרמה כזו).

ledgirl

New member
בדיוק, זה לא כזה נדיר.

זה מתנה מלידה ב99% מהמקרים, אבל חייבים לפתח את זה...

M e n s R e a

New member
טוב, זו כאמור דעתכם

אני לא חושב שזה כ"כ נפוץ, אנשים שהם טיונר אנושי למעשה. לא מן הנמנע שאני טועה, לא חקרתי את הנושא לעומק

Anuerysm

New member
שמע, יש הרבה אנשים שיכולים פשוט לשלוף

אבל גם לא חסר אנשים (כמוני למשל) שכשמשמיעים להם תו הם יכולים להריץ את כל התווים בראש שלהם עד שהם יגיעו לאחד הנכון

The Eraser

New member
זה לא שמיעה אבסולוטית

כאשר משווים שני ביצועים, מישהו עם ניסיון מוזיקלי ידע בכמה הורידו את השיר.

JumpInTheFire

New member
אפשרי, אפשרי...

שמיעה אבסולוטית היא קצת יותר נדירה, אבל כמעט לכל אדם שעוסק במוסיקה מס' שנים יש אפשרות לזהות על איזה סולם נוגן השיר די בקלות המורה לגיטרה שלי (לשעבר) היה מכוון את הגיטרה חופשי בלי טיונר.. חוץ מזה אפשר לפתח שמיעה מוסיקלית. אצל חברה שלי לפני כל שיעור חזרו איתם על הצלילים בכל מיני גבהים והיום יש לה שמיעה לא רעה בכלל, והיא כבר לא עוסקת בנגינה רצינית כמה שנים

אלונורה

New member
אכן קיימת תופעה שכזו

"שמיעה אבסוליטית".... (נטען שהיא קיימת אצלי) ... אני לא עוסקת במוסיקה, ואין לי דרך מקצועית להסביר את התופעה אבל כנראה שמי שניחן בחוש, יכול להבחין בדקויות של צלילים, גבוהם וכו'....

למעלה