השינויים שלי

השינויים שלי

היי, אז כמו שכתבתי בשרשור ההכרות אני בן 21 ואני בעקרון חייל למרות שבתקופה האחרונה אני לא בגלל מחלה כלשהי שלא מגבילה אותי בשום דבר אבל בגללה אני פשוט לא בצבא. למה אני מספר את זה? כי בשבועיים האלה שבהם נאלצתי להיות בבית בעצם חשפו בפני בעיות בעצמי שלמרות שהייתי מודע אליהן קודם הן הרבה פחות הפריעו לי בגלל שהייתי נורא עסוק רוב שעות היממה. הבעיות שלי הן בעיות שתלויות 100 אחוז בי, וזאת בעצם הבעיה שאין ממש את מי להאשים ולכן כל יום שעובר אני מרגיש שמצב הרוח שלי מתדרדר. אני מקווה שהבעיות שלי לא ישמעו מפגרות פשוט בגלל שאלו דברים שבאמת מפריעים לי. יכול להיות שחלק מהבעיות נובעות אחת מהשניה, קשה לי לקבוע את זה. 1. נמאס לי להיות לבד, לא מבחינת חברים או משפחה אלה מבחינת קשר זוגי. 2. הסיבה שבגללה אני לבד היא שפשוט אני לא יוזם שום דבר כדי לא להיות לבד, אני פשוט לא מעיז להתחיל עם אף אחת שמוצאת חן בעיני. ואני יודע שזה לא אמור להיות בעיה ושום דבר לא יקרה לי אם אני אקבל לא, אבל בכל זאת אני לא מצליח להוביל את עצמי לזה. 3. אני רוצה לאהוב את עצמי יותר, אני יודע שאני נראה בסדר ולפעמים אני מקבל פידבקים חיוביים מבחורות אבל בכל זאת אני עדיין אותו ילד שמן מפעם, תמיד אני מרגיש שמסתכלים עלי(לא בצורה חיובית), אף פעם אני לא מרגיש באמת שלם עם עצמי. 4. האופי שלי, יכול להיות שזה בגלל הבעיות הראשונות אבל אני לפעמים נורא עצבני בלי סיבה באמת טובה להתעצבן, אני יכול לראות איזה משהו קטן או שמישהו יגיד לי איזה משהו הכי פעוט ופתאום אני מתחיל לצעוק כמו איזה אדיוט. לפעמים אפילו על דברים שלא קשורים אלי. אני שונא את זה במיוחד בגלל שזה פוגע באחרים ולא רק בי. 5. שוב האופי שלי, יותר מדי דברים שלא אמורים להפריע לי מפריעים לי. סתם לדוגמא, אתמול הייתי באיזה מסעדה וחבורה של בחורות יצאו אחרי הארוחה שלהן החוצה, בדרך החוצה איזה ערס מסריח(סלחו לי על הביטוי) תפס את אחת מהן ביד ופשוט הציק לה יחד עם חברים שלו עד שהיא נתנה לו את הטלפון שלה. וזה פשוט נורא נורא הפריע לי, מפריע לי שאני יודע שהוא בן אדם חרא אבל בכל זאת אני יודע שהכל הולך לו הרבה יותר בקלות מלי, אני יודע שאני את הטלפון שלה לא הייתי מקבל. יש עוד מליון דוגמאות של דברים שאיכפת לי מהם בלי צורך לפעמים הם בכלל לא קשורים אלי... אני חושב שזהו להיום, אני נורא רוצה להשתנות, אבל לא יודע איך... אני ממש מתוסכל וכל יום שעובר אני רק נהיה יותר ויותר מדוכדך. תודה על ההקשבה שתהיה שנה טובה

BlackJack1

New member
התשובה שלך לעצמך נמצאת במה שכתבת..

תתחיל לאהוב את עצמך יותר,על כל יתרונתך וחסרונתך ולא משנה מה הם. ברגע שתתחיל להעריך את עצמך ולאהוב את עצמך גם הביטחון העצמי שלך יעלה,הקטע שאתה עדיין בטוח שאתה השמן של פעם שכולם מסתכלים עליו מוכר לי מאוד,אבל זאת מחשבה מאוד לא נכונה אם אתה שואל אותי והיא הפריע לי גם אחרי שרזיתי 20 ק"ג בערך והיום אני מודה שממנה הצלחתי להפטר אחרי שהצלחתי להעריך את עצמי. כל העסק של הערכה עצמית לדעתי מתקשר גם לעניין הזוג,בגלל שאתה לא מעריך את עצמך מספיק את פוחד ליזום משהו למרות שאתה רוצה,אתה בטח חושב לעצמך "ממילא אין לי סיכוי" (כמו שכתבת על החבורת בחורות עם הערסים..) אם תחשוב ככה באמת לא תגיע רחוק,ברגע שתתחיל להעריך את עצמך ולא לפסול את עצמך מראש אני מבטיח לך שאף אחת לא תפסול אותך מראש,כי בסופו של דבר מה שאתה משדר לעצמך אתה משדר גם החוצה.. לערס לא הרבה יותר קל מלך כי עובדה שהוא השתמש בכוח כדי לקבל את המס' טלפון שלה,אתה באמת חושב ייצא לו מזה משהו? אני בטוח שלא. תקרא שוב את ההודעה שלך ותראה שהתשובות למה אתה צריך להשתנות נמצאות בה שחור על גבי לבן...

גווניבר

New member
../images/Emo42.gif

קודם כל- אתה מבין שזאת האחריות שלך להשתנות. זאת התחלה מצויינת. יש המון אנשים שמסתובבים בעולם עם הרגשה של "דפקו אותי", "העולם שונא אותי" וכאלה. אתה לא צריך להאשים את עצמך, פשוט לנסות להשתנות. אתה גם יודע לשים את האצבע על דברים שמפריעים לך. בטוח שזה מועיל לפתור את הבעיות. תבחר תחום אחד ותתמקד בו. כשמסתכלים על כל הרשימה, אתה יכול להבהל. תבחר את הנושא שהכי מפריע לך, למשל 1. תקבע לעצמך תאריך יעד, שעד אליו תתחיל עם 3 בחורות. בשביל להצליח במשימה אתה לא צריך שהן יסכימו לצאת איתך, אלא רק שתציע להן. בגישה כזאת (אני מקווה) ירד הלחץ מהתשובה שלהן. אתה יכול להכין פתק בבית, להגיד שזה חלק מהתערבות עם חברים, או כל דבר שיעזור לך להפחית מהמתח. לגבי מס' 5. גם אני הייתי מאוד מתעצבנת, ואולי גם הייתי ניגשת אל ה%$@@!^& הזה שיעזוב לה את היד או שאני אקרא למשטרה. בהצלחה!

בוקר טוב שואו, וברוך הבא אלינו

כשקראתי את הדברים שלך, חשבתי לעצמי - אתה לא באמת רוצה טלפון של מישהי שנתנה לך אותו בהצקות, נכון? ומצד שני, טוב שאכפת לך מהעניין הזה, זה רק מראה שאתה אדם רגיש ואכפתי. הנקודות שהעלית כאן בקשר לעצמך הן בכלל לא מפגרות, להיפך, בכל אחת מהן יש הרבה עבודה אישית שלך. (כמו לכל אחד מאיתנו אצלו בחיים). אני מזמינה אותך להמשיך לכתוב כאן בפורום, ולהתחיל בעבודה הזאת בתמיכה של האנשים בו. שתהיה לך שנה טובה,

שואו, התוכנית תתחיל בעוד כמה ימים

והמטרה היא שנלך צעד צעד מההתחלה כדי לעשות את העבודה.

BU BP

New member
יעל התאפקתי ולא שאלתי..אבל אם זה

כבר עלה ...........אז מה הוחלט? מתי יתקבל העלון ? המומנטום פשוט תקוע בניוטרל.......לפני ראש השנה ? אחרי?

העלון הראשון בערב ראש השנה

ביום רביעי בבוקר, 15/9/2004. והעלון השני יישלח במוצאי שבת של יום כיפור - 25/9/2004. מהעלון השני, כל מוצ"ש. חבל שהתאפקת, הייתי עונה עוד קודם. פעם הבאה, לא להתבייש.

מזמינה אותך לקרוא את

הודעת הפתיחה של הפורום, ואת ההודעות שבטאגליינס (ברוכים הבאים, הקדמה לתוכנית ועל הכתיבה). אני מניחה שזה יענה על חלק מהשאלות.

rona 5

New member
אל תקנא בו

בערס שהשיג את שלו, אני בטוחה שההתנהגות שלו באה לכסות על בעיות בטחון עצמי ואהבה עצמית גדולות משלך. בנוסף לכך, הבחורה שתהיה בת זוגו, אני לא בטוחה לגבי האושר שלה. לגביך, עם ההתחבטויות שלך,למרות שאני לא מכירה אותך, יש סיכוי. עם אכפתיות ורגישות כמו שלך, אתה תהיה בסדר גמור. כמו שאמרת, לא אסון אם תקבל "לא " פעם. זה בהחלט שווה בשביל ה"כן " שאחריו

תודה..

קודם כל תודה על התשובה. אני לא באמת חושב שהערס המסריח הזה סובל מאיזשהי בעיית בטחון עצמי... ובקשר לאהבה עצמית אני אפילו עוד יותר בטוח. לצערי אני לא הולך עם שלט- "איכפתי ורגיש" ככה שזה לא עוזר לי יותר מדי בשלב שבו בעצם אני תקוע. הרבה בחורות אומרות לי שאני "מקסים" ו "חמוד" ועוד שלל תארים שבעצם אומרים - "אתה ממש נחמד אבל זה לא זה". אני מקווה שיהיה בסדר...

המשימה שלי להיום - נכשל

שלום, אז החלטתי שצריך להתחיל בשינוי. ומה יותר טוב מלאט לאט... אז נתתי לעצמי משימה קטנה להיום, אל תתעצבן,אל תכעס. את רוב היום החזקתי ממש יפה(לא מרשים במיוחד בהתחשב בעובדה שהייתי לבד בבית:)). אבל בערב שוב "נפלתי", כרגיל מכל מיני דברים קטנים של ההורים שלי, דברים שבכלל לא אמורים לעצבן בן אדם נורמלי. זהו.. מחר יום חדש , אני צריך למצוא איזה שיטה להיות יותר רגוע... אם יש למישהי(פשוט יש כאן רוב נשי) רעיון אני אשמח לשמוע. תודה רבה

שתי עצות

תן לאלוהים שלך קפה טורקי או אספרסו ותתחיל להתייחס להורים שלך כמו אל אורחים בביתך. תחשוב מה היית עושה לו שני האנשים האלה היו אורחים, לא הורים. איך היית נוהג בהם ? מנסיוני זה עוזר אני מבקשת לתקן את הנכשל למספיק בקושי אצלנו אין נכשלים

העניין הוא ש

זה לא שאני מזלזל בהורים שלי או משהו כזה להיפך ממש להיפך פשוט אני מתעצבן מכל שטות ובמקרה זה ההורים שלי. זה ממש מעצבן אותי ופוגע בהם... אני לא יודע אם זה האופי שלי או שזה נובע מהתסכול המצטבר שלי. לא יודע...

אם הצלחת 70% מהזמן לא להתעצבן

זה בכלל לא אומר שנכשלת, אלא שהצלחת ב-70%, וזה יפה מאוד. בפעם הבאה אולי תהיה לך עוד יותר הצלחה. כולנו בני-אנוש, ולעשות שינוי זה קשה ולוקח זמן.

זה לא מדויק

אומנם רוב היום לא התעצבנתי אבל רוב היום הייתי לבד בבית ככה שלא היה לי על מי להתעצבן

למעלה