השינוי בבלוגיה - צעד אחד קדימה ושניים לאחור..

suki da yo

New member
טוב, אני לא צריכה ממש להגיד

שזה לא מוצא חן בעיני, כדי שתדע את זה, נכון? מילא, לוקחים מה שנותנים לנו. אגב, בשילוב חוסר החשיפה של רשומות חדשות- העובדה שהנושא החם חזר לעמוד הבלוגיה, הייתי מהמרת שנשוב לראות אינפלציה בשימוש בתגית החמה בלי קשה לרשומה, רק לשם החשיפה.

wranger

New member
מצטרף להימור.

שזה די חבל, כי הנושא החם יכול גם להיות השראה נאה לחלק מהכותבים. לו רק היה מנגנון סינון כלשהו שיוודא שהתגית אכן רלוונטית לרשומה (אבל זה לא אפשרי, אה?). אולי פשוט שמישהו יעבור על הרשומות הללו מדי פעם ויוודא... כמה כבר יש כאלה ביום?

Bezalel P

New member
יש מנגנון סינון,

קוראים לו בצלאל. ואני גם סומך על הבלוגרים שיפנו את תשומת לבי אם מישהו עושה שימוש לא ראוי בנושא החם.

wranger

New member
חשבתי על זה קצת, ואני מסכים עם סוקי והאחרים.

כלומר, אני חושב שיש מקום גם לבלוגים מומלצים וגם לעדכונים האחרונים, אבל אף אחד מהם לא צריך לבוא על חשבון השני, גם אם זה במרחק הקלקה אחת קטנה - זו הקלקה שמעטים יבצעו. כשגולשים ממליצים על עצמם בפורום, אני דוחק בהם לצרף קישור לרשומה, אחרת אף אחד לא ילך לחפש בעולם שלהם קישור לבלוג... אותו דבר כאן - העדכונים האחרונים צריכים להופיע במקום בולט בעמוד החדש, אחרת אף אחד לא יטרח (או מעטים מדי, ליתר דיוק) ללכת לחפש את העדכונים האחרונים. אני גם שם לב שאני מחפש פחות את "הבלוגים שלי", אלה שאני מנוי עליהם בRSS, פשוט כי הם לא מוגשים לי על מגש של כסף אלא אני צריך "לעבוד" בשבילם. אז אותם אני עוד איכשהו מחפש בסופו של דבר, כשאני תוהה "בוא'נה, מזמן לא קראתי מתכון חדש של אריאלה או של ניקי", ו"היי, מה נסגר עם סוקי? היא עדיין בברלין?!" - אבל זו לא פריבילגיה שקיימת עבור העדכונים האחרונים. גם העניין של לחשוב על כותרת "סקסית" שתמשוך אנשים מתמסמס לו. אופס, הארכתי מדי. בקיצור, בצלאל, יופי של עמוד חדש, אבל יש מקום לשיפור. (ובאמת היית לבוש מאוד יפה אתמול בהקרנה של Xמן...
)

Bezalel P

New member
תשובות

1. קיבלנו מספר פניות בנוגע לתצוגת הרשומות החדשות. בשלב המיידי אני מאמין שהעמוד לא ישתנה, וניתן לו תקופת הסתגלות מסוימת. אבל בהחלט לקחנו את ההערות לתשומת ליבנו, ונחשוב בהמשך אם ואיך לשנות. 2. יש לבלוגיה קטגוריות נושאיות, הן העמודים שאתה מחפש. לא יהיו קידומי תוכן נפרדים לכל קטגוריה. 3. עמודי הקטגוריות עתידים להשתנות כך שיראו שוב את העדכונים האחרונים מהקטגוריה, על חשבון כוכבי ההיט.

הערות ותשובות ענייניות

אני עדיין חושב, שהרשומות החדשות צריכות לקבל תצוגה דינמית, התהליך של שינויי תפיסה מדי כמה חודשים פוגע בכותבים, ומבריח את חלקם. עד שתפנימו את הצורך בשינוי, כדאי להשתמש בעקרונות של הנדסת אנוש ידידותית, מספיק שלשונית הרשמות החדשות תופיע בצבע שונה, מודגש, מהבהב, כדי שהעיין ותשומת הלב ימשכו לשם. אפשר לגרום לתזוזה דינמית של הרשומות האלה גם במבנה הקיים (ולמה העלימו את נושא התמונות? לעניין ההיטים... אולי לא הייתי מספיק ברור בהומור הפנימי שלי, אבל קח לדוגמא כותב שמאכלס ברשומותיו רוויות ההיטים במדור למבוגרים בלבד... וזה המצב כבר יותר מחודש... אני חושב שכדאי להציע כפרוייקט לכוטבים עצמם כיצד ראוי וכדאי שהבלוגיה תעוצב ותראה, יש לי תחושה שתופתעו לכמות ואיכות ההצעות. מדוע לא לשקול להוסיף את קטגוריות המשנה כלשוניות למעלה, בחלוקה לקבוצות גיל ונושאי משנה למשל? ולחשוב עיתון! דהיינו בכל קטגוריה אפשר לאכלס את בחירת העורך, רשומות חדשות, רשומות מסביב לנושא התורן? אז הדף המוצג יהיה ארוך יותר, (עם יותר מקום לפרסומות... במקום הפרסומות הקופצות) אפילו המסרים יכולים להופיע בתוך הדף, בצורה דינמית) כהודעה קופצת, אנימציה מישהו אמר incredemail... וגם נושא הצ'אט מקרטע לגמרי, עדיף להשתמש במוצר קיים על פני המוצר האיטי הזה. (מדוע מסר שלא נקרא בצ'אט, לא יועבר לתיבת המסרים?) אשמח לשוחח איתך במידה והערותי קונסטרוקטיביות מספיק. ערב טוב, ריש...

הערות מנומקות

אני עדיין חושב, שהרשומות החדשות צריכות לקבל תצוגה דינמית, התהליך של שינויי תפיסה מדי כמה חודשים פוגע בכותבים, ומבריח את חלקם. עד שתפנימו את הצורך בשינוי, כדאי להשתמש בעקרונות של הנדסת אנוש ידידותית, מספיק שלשונית הרשמות החדשות תופיע בצבע שונה, מודגש, מהבהב, כדי שהעיין ותשומת הלב ימשכו לשם. אפשר לגרום לתזוזה דינמית של הרשומות האלה גם במבנה הקיים (ולמה העלימו את נושא התמונות? לעניין ההיטים... אולי לא הייתי מספיק ברור בהומור הפנימי שלי, אבל קח לדוגמא כותב שמאכלס ברשומותיו רוויות ההיטים במדור למבוגרים בלבד... וזה המצב כבר יותר מחודש... אני חושב שכדאי להציע כפרוייקט לכוטבים עצמם כיצד ראוי וכדאי שהבלוגיה תעוצב ותראה, יש לי תחושה שתופתעו לכמות ואיכות ההצעות. מדוע לא לשקול להוסיף את קטגוריות המשנה כלשוניות למעלה, בחלוקה לקבוצות גיל ונושאי משנה למשל? ולחשוב עיתון! דהיינו בכל קטגוריה אפשר לאכלס את בחירת העורך, רשומות חדשות, רשומות מסביב לנושא התורן? אז הדף המוצג יהיה ארוך יותר, (עם יותר מקום לפרסומות... במקום הפרסומות הקופצות) אפילו המסרים יכולים להופיע בתוך הדף, בצורה דינמית) כהודעה קופצת, אנימציה מישהו אמר incredemail... וגם נושא הצ'אט מקרטע לגמרי, עדיף להשתמש במוצר קיים על פני המוצר האיטי הזה. (מדוע מסר שלא נקרא בצ'אט, לא יועבר לתיבת המסרים?) אשמח לשוחח איתך במידה והערותי קונסטרוקטיביות מספיק. ערב טוב, ריש...

siv30

New member
בצלאל,

למה רשומות מקודמות בו זמנית בבלוגיה ובדף הבית? (כלומר במרובע למעלה לא במרובע של הבלוגים), למה רשומות שקודמו בדף הבית מקודמות מאוחר יותר גם בבלוגיה? הזו היתה כוונת המשורר?

Bezalel P

New member
אם יש קידום מקביל - אז זה בטעות.

אבל אם אותה רשומה מקודמת בנפרד גם פה וגם פה, אני לא רואה בזה בעיה. בכל מקרה, זה לא קורה הרבה.

למעלה