השינוי שאליו אני שואפת ו2 דילמות

השינוי שאליו אני שואפת ו2 דילמות../images/Emo70.gif

לעבוד במשרה חלקית בוקר 4-6
.
לדאוג למראה חיצוני, להכנס למסגרת ספורטיבית
להקדיש זמן לעצמי - לימודי פנאי
, קריאת פנאי
, לטייל בעיר בין החנויות, לקנות בגדים ונעליים
, להיות עם חברים
, לצאת לבילויים
, לראות
.
לימודי אוניברסיטה
- ללמוד בבית 5 שעות ביום (שני קורסים), 2 הנחיות בשבוע באוניברסיטה.
להכנס למסגרת התנדבותית שתהווה גם מסגרת חברתית.
לדאוג לסידורים בבית
, בחוץ
, בריאות
וכד'.
יציאה מהבית
לגור לבדי בדירה שכורה בחולון
. אלה כל הדברים שאני רוצה להשיג - זה השינוי שאליו אני שואפת
- אני רוצה לבנות סדר יום מלא, ואלה פחות או יותר הדברים שאני רוצה לכלול בכל ביום
. איך מגיעים להחלטה כמה שעות להקדיש לעבודה? - יש פה שיקול של שכר. אני רוצה לצאת מהבית, ובשכר זעום לא אוכל לצאת מהבית, אצטרך לקחת כסף לשכ"ד מהחסכון. - אחרת לא תהיה לי דרך אחרת לצאת גם בגיל 31 פעם ראשונה בחיי לעצמאות, לפינה שלי לשקט שלי. מצד שני אני רוצה להשקיע גם בעצמי, ופחות להתמסר בזמן הקרוב לעבודה, לכן גם כאן מספר השעות בעבודה הן שיקול עבורי, כמה שעות לתת כדי לא לגרוע מעצמי את שאר היום. מאזור (AZOR) לת"א - לוקח משהו כמו שעה ורבע/וחצי להגיע, וחזור. זה חתיכת בזבוז של זמן! אלה דילמות שאני נמצאת איתן המון המון זמן
, ולא מצליחה להגיע לאף החלטה אולי מחוסר ידע וניסיון. אשמח לחוות דעתכם בעניין|סדגדש|.

לשחרר את ה"פקק"....

שירה יקרה את מתארת דברים שאם תגשימי יאפשרו לך לממש את השינוי אליו את שואפת. את ראשית רוצה להבחין ולהפריד בין הדברים. אני סופר למעלה מ 20 מטרות וכוונות שונות שיש לך שלעיתים "מתערבבות" זו בזו ואולי בשל כך חסר לך מיקוד שמאפשר לך לפעול. למשל: לדאוג למראה החיצוני ולהכנס למסגרת ספורטיבית אלו שתי כוונות שונות. מכל כוונה כזו כשלעצמה ניגזרות מטרות ופעולות שונות... אולם השאלה הראשונה שאת רוצה לשאול את עצמך (לגבי כל אותם דברים) היא: מה הדבר האחד שאם תקדמי אותו, יפרוץ עבורך את הדרך גם בתחומים אחרים? ( מהיא פריצת הדרך האחת (הראשונה) שבה את בוחרת להתמקד? / איזו מטרה אחת אם תגשימי, תתמוך בך ותאפשר לך לקדם מטרות נוספות בהמשך?). לגבי ההתלבטות שלך על כמה שעות להקדיש לעבודה? את עונה לעצמך יפה מאד. 4 שעות עבודה = "פחות" הכנסה = שעתיים נוספות לעיסוקים אחרים ואולי שימוש בכספי החיסכון. 6 שעות עבודה = "יותר" הכנסה = פחות שעתיים לעיסוקים אחרים ואולי שמירת כספי החיסכון. אז מה יותר חשוב לך? (יתכן שהתשובה שתעני לשאלה למעלה תבהיר לך גם את התשובה לשאלה הזו). בהצלחה...

דורון, תודה רבה על ההכוונה..

נתת לי חומר למחשבה, אקח לי זמן לחשוב על הדברים ואגיב כאן.
ושבת שלום

ayala531

New member
שינוי ודילמות

שירה יקרה אני מברכת אותך על ההחלטה לעשות שינויים בחייך. את מציינת הרבה מאד תחומים וכדאי מאד לעשות קצת סדר. יש כמה שאלות שהייתי רוצה לברר איתך לפני שאוכל להתייחס לכל אחד מהנושאים – במה את עוסקת היום? היכן את גרה? האם את לומדת/למדת כבר באוניברסיטה? כיצד את מתפרנסת כיום? איך נראה סדר היום /השבוע שלך? אני מבינה מדברייך שחשוב לך לצאת לעצמאות כלכלית וחברתית ובד בבד לפנות זמן לעצמך, לחברים ולתרומה לקהילה. הדבר אפשרי, בשלבים ולאחר שתקבעי סדרי עדיפויות לכל אחד מהתחומים שמנית. הייתי מציעה לך בשלב ראשון לארגן את כל הנושאים שבחרת בשלושה תחומים עיקריים ולתת סדר עדיפויות, בשלב זה אינטואיטיבי לכל אחד מהתחומים. הייתי מציעה לך לעשות דבר נוסף והוא – לענות על השאלה – מהו הדבר האחד, מכל הדברים שמנית, שאם יחול בו שינוי, איכות חייך תשתפר ואת תרגישי שאת בדרך הנכונה. אשמח להיות לך לעזר בהמשך דרכך, תוכלי לפנות אלי במייל או בפורום זה. בברכה, אילה בירן, מאמנת אישית

tlingit

New member
ברוכה הבאה ayala531 ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

למעלה