השיפוט בתחרות

מתעמלת10

New member
השיפוט בתחרות

שלום לכולם. אתמול הייתי בתחרות בוינגייט. יצאתי בלב כבד, וממש מבלי להבין את מהות השיפוט. כידוע "בונוסים" הם הדרך למדליה... אבל, איך יתכן שתרגיל שיש בו בונוסים, לא נקי, רגליים עקומות, ונפילה!, מזכה במדליה, ולעומת זאת תרגיל "נקי" ועל גבול המושלם (כי לעולם אין מושלם...) מקבל ציון נמוך יותר. איפה היופי שבתרגיל? ובכלל , מה מתעמלת צריכה להבין ? שהעיקר האלמנט? ולסיום , כואב לשמוע מאנשים שבתחום, שרק הבונוסים חשובים. אולי למישהי איזה הסבר ?

אמא לה3

New member
מתעמלת יקרה

ראשית, כל הכבוד לך על עצם ההגעה להתחרות, דרוש כשרון רב להגיע לרמה וליכולת להתחרות. כמאמנת היו לי בעבר הרבה מתעמלות עם יכולות גבוהות מבחינה גופנית אך ללא יכולת נפשית להתחרות. בכל מקרה, גם לי כמאמנת די עצוב לראות שהרבה מהיופי של ההעמלות ושל התרגילים נדחק לטובת תרגיל בונוסים וכבר ציינתי פה בעבר אם תסתכלי על השרשור של התרגיל של מיה שני. כן, אין מה לעשות, והיום יותר מתחשבים בבונוסים כאלו או אחרים ופחות ביופי של התרגיל, מעצבן לא? אני מאחלת לךלהמשיך ולגלות את היופי שבהתעמלות וכן לעלות ברמת התרגילים, בהצלחה מכל הלב.

מתעמלת10

New member
תודה

תודה רבה. אני בטוח אמשיך , אני רק לא בטוחה אם אני בדרך הנכונה.

אמא לה3

New member
השאלה הכי חשובה

כמו שכבר אמרתי היא: האם נהנית? התחרויות האלה הרי לא יובילו לאולימפיאדה והמטרה שלהן היא פשוט לחוות את החוויה. אני מקווה בשבילך שהחוויה שלך האישית היתה כיפית וחיובית בלי להתייחס מה עשו שאר הבנות/ המאמנות/השופטות. גם בתקופה שאני אימנתי נבחרת ליגה היו מס' (מועט אמנם) של קב' שהתאמנו יותר ממה שהצהירו, בעוד הקב' שלי התאמנה שלוש פעמים בשבוע שעתיים, היו קב' שהתאמנו ארבע פעמים בשבוע שלוש שעות, ממש תחרותי, והיתה גם קב' אחת שגגם התחרותי במסלול התחרותי ובאו להתחרות גם בליגה בשביל לקבל עוד קצת מדליות, מיותר לציין שהדבר נאסר בהמשך... ככה זה היה לפני 10 שנים ואני מאמינה שגם היום יש כל מיני דברים כאלה.

מסכימה איתך

אסור לשכוח שמדובר בסה"כ בתחרויות ליגה. למדליות של "האלופה של דרגה X על מכשיר הקורה לשנת 2009..." אין למעשה כמעט שום משמעות. זה לא כאילו היא אלופת ישראל או מתקרבת אליה. זה רק לצורך יצירת עניין והגברת מוטיבציה. התעמלות זה ספורט אישי, והמתעמלות בתחרות לא מתחרות אחת נגד השנייה, אלא כל אחת עם עצמה. המטרה של כל מתעמלת היא להשתפר ולהיות טובה יותר, לעשות את הטוב ביותר שהיא מסוגלת. כשזה מצליח- זה הכי כיף בעולם, ממש חוויה מהחים- ואז שום מדליה או תעודה כבר לא רלבנטית.

החוקה בהתעמלות

החוקה בהתעמלות רחוקה מלהיות טובה, וזה ידוע. לכן החוקה משתנה שינויים מהותיים כל ארבע שנים, ושינויים קטנים אבל גדולים ממש כל כמה חודשים. המטרה היא למצוא את המצב האופטימלי, שיעודד גם ניקיון ואסתטיקה וגם דרגות קושי וסיכונים. העיקר הוא לא לעשות את האלמנט, אבל העיקר הוא גם לא הניקיון. אני מניחה שאת מדברת על דרגות 4,5. בדרגות אלה, אנחנו ממש לא רוצים לראות מתעמלות נקיות שעושות ערבית פליק-פלק או סלטה על גבול המושלם, רוצים הרבה יותר מזה. מצד שני, גם רוצים לראות תנועה יפה ואסתטית ולא השתוללות ונפילות. כל הזמן משנים את החוקה, בהתאם למה שקורה בתחרויות, אך שוב, כשתמיד ניצבת בראש וראשונה המטרה הכפולה של אסתטיקה ורמת קושי והאיזון ביניהם. לפעמים כן כדאי להכניס בונוסים על חשבון תנועה נקייה, ולפעמים כדאי לוותר על הבונוסים, זה מאוד משתנה בין המכשירים, בין התרגילים ובעיקר בין המתעמלות ומצבן הגופני. לדעתי מאמן ליגה חכם לא יתייחס יותר מידיי לבונוסים ולטריקים השונים של צבירת בונוסים, אלא יתרכז בלבנות מתעמלת טובה נקודה. כי מתעמלת טובה תוכל לעשות הכל- גם דרגות קושי וגם ניקיון ואסתטיקה. בד"כ זה הולך ביחד: מתעמלת חזקה ונקייה, גם מבצעת דרגות קושי וגם תנועה נקייה. מתעמלת חלשה גם לא מצליחה להגיע לדרגות קושי וגם מתקשה בהחזקת הגוף שהיא האסתטיקה של התנועה. בדרגות 4-5 יש בעיה שאין הרבה מתעמלות (יחסית) וכך יכול להיווצר מצב שמתעמלת שנפלה מקבלת מדליה, או מתעמלת כזאת או אחרת שאיכשהו צברה יותר בונוסים מקבלת מדליה, וזאת בעיה בפני עצמה.

אמא לה3

New member
את יודעת מה

הייתי יותר מעודדת מפגשים ידידותיים בין המתעמלות באגודות השונות (לאו דוקא תחרותיים) אפשר להרויח מהם הרבה יותר.

noaleee1

New member
צודקת

אמא לה3 יש לך רעיונות מצויינים
אבל אולי דווקא בנוסף- כי התחרויות זה כל הכייף, גם אם לא זוכים. ובכל זאת הרעיון הזה יכול לעבוד אני חושבת , כדאי לנסות :)

אמא לה3

New member
נכון

אבל מניסיון, קב' שנפגשות על רקע ידידותי גם מתחרות אח"כ בידידות עם פרגון

noaleee1

New member
אה אוקי ..

מה שאת אומרת זה שאפשר להיפגש גם בלי קשר לתחרויות ולא על חשבונן .. זה באמת נשמע לי אחלה דבר . וכדאי לנסות :) באמת חבל שאין דברים כאלה , מפגשים בין קבוצות, מאמנות וסתם אוהבי התעמלות .. אולי פעם למישהי יהיה מספיק מרץ לארגן מפגש כזה (
) זה יכול להיות ממש נחמד

אמא לה3

New member
דוקא יש

לא מזמן הקב' שלי והקב' של פרי הדר נפגשו לאימון בוינגייט, היתה חוויה לא נורמלית.

למעלה