השיפוט הביתי באולימפיאדה

השיפוט הביתי באולימפיאדה

פשוט הרס לי לראות את תחרויות ההתעמלות

PRIHADAR

New member
דווקא השיפוט היה הוגן הפעם.

לא היו סנצציות, והחלטות קיצוניות. הכל היה שקט. על מה אתה מדבר??

Oo Idan oO

New member
על זה שהסינים בתחרויות גברים לקחו את כל הזהב

ולא סתם לקחו, אלא בהפרשי ניקוד גבוהים מאוד, כאילו השופטים אמרו לעצמם: "טוב ניתן לו ציון ממש ממש גבוה כדי שלא תהיה פאדיחה ובטעות ניתן אח"כ ניקוד גבוה יותר למישהו אחר". לפחות לחצי מהם לא הגיע לקבל את הזהב. אתמול האיטלקים היו טובים יותר מהסינים על הטבעות ובכל זאת הסינים לקחו את הזהב ואת הכסף.

PRIHADAR

New member
מקבלים

ציון גם על רמת הקושי - הציון ההתחלתי של התרגיל, שקיים בחוקה הבינ"ל ובאינטרנט, שקובע בעצם את רמת הקושי של כל אלמנט ואלמנט. הסינים ביצעו יותר אלמנטים שהם ברמת קושי גבוהה. בממוצע יותר מהשאר. גם השאר עשו רמות קושי גבוהות באלמנטים, הרי זו אולימפיאדה, אבל הסינים יותר. הציון הוא לא רק על הביצוע והטכניקה. אלא גם איזה אלמנטים בוצעו. זה הכל. כולם ראו שהפעם השיפוט היה "לפי הספר" .

Oo Idan oO

New member
זכור לי שהיה גם מצב הפוך

שהסיני או הסינית ביצעו אלמנטים ברמת קושי קלה יחסית למתחרה שלהם, אבל הם ביצעו אותם בצורה נקיה יחסית ולכן *גם* במקרה הזה הם קיבלו את הניקוד הגבוה יותר. כלומר איך שלא מסובבים את זה, הסינים יוצאים מנצחים. ואם מחברים לזה את העניין שהקבוצה של הסיניות לקחו את הזהב הקבוצתי הראשון בהיסטוריה (עד כמה שידוע לי מהקריינים בטלויזיה) *דווקא* בבייג'ינג, ובנוסף ההצהרה המלאת ביטחון של הסינים שהם הולכים לעקוף את האמריקאים במדליות הזהב (לא רק בהתעמלות)... בקיצור כל הסיפור הזה מסריח.

PRIHADAR

New member
אה..

אתם יודעים, לסינים אין באמת החלטה מה יהיה הציון.... יש איגודים, ותקנון, ומפקחים, וחוקה, וועדות. ואני לא אלאה אתכם בפרטים, אבל הפרט הכי חשוב הוא, שזה לא שהשופטים היו סיניים כולם, אפילו לא רובם. יש בדיוק נציג אחד (או שניים) מכל מדינה, והרבה מדינות נייטרליות. למשל- ישראל - שלחה שופטת (ארנה שי), אבל לא מתעמלות (נשים). זאת רק דוגמא אחת. ממה שעיניי ראו - לדעתי הגיע להם, וידעתי שזה יהיה כך. למשל - הם באמת לא היו טובות כ"כ בעבר (אני מדברת על הנבחרת נשים, כי בזה אני מבינה. בחוקת הגברים אני פחות שולטת, אבל אני מניחה שהמסגרת כללים הראשיים היא אותה מסגרת). הן היו אקרובטיות מצויינות תמיד, אבל בג'ימנסטי (בלט) הן תמיד היו נופלות, לא יציבות, וזה מה שהוריד אותן, למשל. היה ברור שלקראת האולימפיאדה בבית שלהם - הם יביאו את טובי המורים לבלט, ויבצעו את טובי הפירואטים . זה היה צפוי, ואכן היה כך בפועל. יש הבדל בין ביצוע האלמנטים הג'ימנסטיים (תנועתיים) של הסיניות היום, ובעבר. לדעתי (המקצועית, לא האישית, אבל בעצם, גם..)- הציונים שהן קיבלו - הגיעו להן. מה שכן - לדעתי העם הסיני (לא הספורטאים) היה קצת תאב בצע השנה... עם זה בטח תסכימו... סליחה על החפירה. אני אוהבת התעמלות... :) הדר

PRIHADAR

New member
וגם

היסטורית הספורט רוויה בספורטאים שהתרברבו על יכולת הניצחון שלהם, עוד לפני התחרות עצמה... אז מה?? חלקם צדקו, חלקם לא. בביג'ין - הקפטן של השחיה בנבחרת צרפת -שבועות התרברב שהם ינצחו בשליחים את ארה"ב. אח"כ כולם ניחמו אותו. מותר להתרברב, גם אם זה סיכון....

על מה אתה מדבר?

למה אתה חושב שהשיפוט היה ביתי? ומאיפה אתה יודע איזה תרגיל היה יותר טוב מהשני? ולמה שהשיפוט יהיה ביתי אם כל שופט הוא ממדינה אחרת?

למעלה