השירות בצבא

השירות בצבא

האם המעקב אחרי הנערים, לימודיהם, תוכנם האישי והמשפחתי בכדי להכשירם להיות חיילי אבן; ההכרח לשירות; הפגיעה בחופש האישי; - האם אינם נוגדים את זכויות האדם? מאז ומתמיד התקשיתי להבין זאת - מדוע גוף מדיני יכול לעקוב אחריי ואחר מעשיי, יכול להכריח אותי לשרת במקום - בעל כורחי?? אשמח לתשובה מפורטת.
 
הצבא לא יכול לעקוב אחר שום דבר

זו חדירה לפרטיות... אך ורק אם אתה עושה תחקיר בטחוני בודקים את אותם נתונים מוצנעים עליך (וזאת לאחר שחתמת על ויתור סודיות מידע וסודיות רפואית). לגבי ההכרח לשירות - מה לעשות, אתה חי במדינה שבה שירות חובה הוא דבר הכרחי להישרדותה, ולכן זו חובתו של כל אזרח... אין פה שום פגיעה בזכויות האדם, למדינה מותר לקבוע חוקים, בדיוק כמו שאתה חייב לשלם מיסים אתה גם חייב לשרת בצבא...
 

orlyt

New member
כפי שאמרתי בעבר,

עצם הדרישה להתגייס אינה פגיעה בזכויות אדם. צבא הוא גוף לגיטימי במדינה המודרנית, וחופש אישי אין פירושו בהכרח אנרכיה (כלומר, למרות הזכות לחופש, הרי שאנחנו מוגבלים באמצעות כל מיני חוקים שנועדו להסדיר התנהגויות חברתיות שונות), וזה לא בהכרח דבר שלילי (כי למשל, די טוב שעל פי חוק, החופש של הנהגים מוגבל לחוקי התנועה, כי אם כולם היו נכנסים לצומת מתי שמתחשק להם היתה נוצרת בעיה גדולה מאוד). הבעיה העיקרית עם הגיוס לצבא בישראל, מבחינת זכויות אדם, היא חוסר ההכרה של צה"ל בסירוב על בסיס מצפון, בעיקר של גברים. פעילות צה"ל בכלל ובשטחים הכבושים בפרט שנויה במחלוקת, חוסר ההכרה באנשים שמצפונם לא מאפשר להם לקחת חלק בפעילות הזו (שהיא כוללת המון המון המון הפרת זכויות אדם - סגר, עוצר, השתלטות על מבנים, רצח במכבסת מילים של "סיכול ממוקד" וכיו"ב) הוא הפרה חמורה של הזכות לחופש המצפון.
 
למעלה