השירות -המחיר והסיוט

danni222

New member
השירות -המחיר והסיוט

שנתיים חלפו מאז קיבלתי את הודעת הפיטורין. שנתיים של מאבק קשה ולצערי ללא תוצאות .אף כי הוכח בבית הדין שהליך פיטוריי החל בזמן היותי בשמ"פ ארוך ,יציאתי לשמ"פ אושרה על ידי המעסיק על פי בקשת הגורמים ,(הבקשה נמסרה בכתב ואושרה ע"י המעסיק בכתב). הוכחה זו נתמכה ע"י נציגת ועד העובדים שנטלה חלק בדיון ואף ציינה את התאריך של הדיון בו השתתפה בעניין . אף על פי כן ולמרות שבמהלך הדיונים הצהיר המעסיק בלשון שאינה משתמעת לכאן או לכאן כי עד לשנת 2000 אין לו טענות על תפקודי וכי הייתי עובד טוב כהגדרתו ,קיבל בית הדין את טענתו הראשונית כי העדרויותי פגמו בטיב עבודתי (והוכח כי כל העדרויותי נבעו מיציאותי לשירות מילואים בתוקף תפקידי כסא"ל במיל'} ומני אז כשנתיים אני מובטל ללא הכנסה !!!!!! נאבק על הקיום היום יומי ,כל שהיה לי מעמל של 26 שנות עבודה ירד לטמיון על מאבק משפטי על הדרך לשרוד ,הכל נמוג ואיננו . ידעתי ימים של ניתוק החשמל ,ימים שצעדתי ק"מ רבים , ממקום אל מקום כי כסף לא היה לי לשלם עבור האוטובוס ,ימים שרעבתי ונאבקתי לשרוד ולא להראות את המצוקה שבה אני שרוי ,הודעות על אי תשלום של שכ"ד ,טלפון,גז וכו' והמערכה עדיין לא הסתיימה ,,,, שנתיים של אבטלה ללא שכר ללא הכנסה ללא כסף ,שנתיים של מרירות וכעס ואילו רק שנתיים ומה יהיה בהמשך ,,,,,,,,,,,,,,,,

שאלה אישית, אתה לא חייב לענות...

...אבל נשמח אם אכן תעשה כך... כסא"ל במילואים, אתה בכל זאת מקושר לאנשים שיש להם "קשרים", הווה ידוע שמעל 60% ממוצאי העבודה נעזרים בקשרים אישיים... אולי קשה לך לבקש עזרה מפיקודך, אולי זה לא יאה או נאה מצפונית, לשון הרע ומקום לטובות הנאה... אבל הגורמים מעלייך, מח"טים במילואים, בסדיר, אוגדונרים, מג"דים מקבילים לך במערך השדה...לא יכלו לעזור לך במציאת תעסוקה?... היכן אחוות הלוחמים של מכירך?... בתקופה כה קשה, האם לא יכולת לחתום שוב לשנתיים קבע בתנאים של אזרח ולפקד על גדוד מילואים או סמח"ט ב', תפקידים כגון אלה?... אני לא תוקף אותך, מנסה לחזקך בכך שמעלה נקודות שלא מיצית כי התביישת?...

tezao

New member
אין לך להלין אלא על עצמך

קודם כל צר לי על מצבך אבל אתה חייב להבין שהאשם היחידי במצבך (וכוונתי לא לאשם המשפטי) הוא אתה. אם תכנס לנעליו של המעסיק תבין שהצבא מגלגל את עלויות המילואים (כל העלויות שנגרמו בגלל העדרותך) עליו ועוד קובע בחוק שאסור לו לפגוע בך. המעסיק אינו אשם בכך וזכותו להתגונן כנגד פגיעה זו. יתרה מזו. לא ברור לי מדוע אנשים לא מבינים שהחוק לאיסור אפליית חיילי מילואים בתעסוקה הוא חוק שפוגע בראש ובראשונה בחיילי המילואים. בגלל חוק כזה ימנעו בעתיד מעסיקים מלהעסיק מילואימניקים מ ל כ ת ח י ל ה. בגלל החוק הזה ישתכללו המעסיקים בתירוציהם וידאגו "לעקוף" אותו. לפיכך, האשם היחידי במצבך הוא אתה. אתה הרשית לצבא לגלגל את עלויות המילואים שלך על גבו של המעסיק ובכך גרמת, בהכרח,לפיטוריך. היה עליך להמנע בכל דרך משירות מילואים ממושך. ולא, אי אפשר היה לבוא אליך בטענות על כך משום שאף אחד לא ידאג לך אם וכאשר תאבד את מקום עבודתך. דרך אגב, האם חשבת שדווקא התביעה כנגד המעסיק היא זו שמרתיעה מעסיקים מלהעסיקך? לא יעזור לך כלום- אתה מסומן כטרבל מייקר. לסיכום, כמו כל דבר בחיים, אל תהיה צודק- תהיה חכם.

danni222

New member
ל - tezao

לא יצאתי לשירות מילואים אלא מתוך ראיה כי שירות המדינה הינו ערך שלצערי נעלם ואיננו. לכל אורך תקופת המילואים הארוכה שנקראתי אליה (עלפ"י הסכמת המעביד)שארכה כ-8 חודשים לא היית ולא נשמעה טענה טרוניה או אי שביעות רצון מצד המעביד לפחות כלפי חוץ אלא פעלו בשקט ובהחבא לסיום עבודתי. בתקופה בה כל אחד יוצא למילואים המעביד לא משלם שכר .שכר החייל משולם על ידי הביטוח הלאומי . לא עבדתי אצל מעסיק פרטי ואף לא יצרני , שעצם העדרותי יכל היה לגרום נזק כספי למעסיקי ואת מקומי מילא עובד אחר, אשר תפקידו למלא מקום בגין ובשל העדרות עובד זה או אחר

tezao

New member
תשובה (וגם תשובה לניר ולנוסע השמיני

אחרי שקראתי את התגובות שלכם ברור לי שלא ניסיתם להבין מה אני אומר. לדני- 8 חודשים??!!! נתון זה גורם לי להגיד לך בצער (מאחר ואני עו"ד במקצועי) שלא נראה לי שתביעתך נגד המעסיק מגלה עילה, שכן אתה התנדבת לשירות מילואים. התכלית שביסוד הוראת איסור האפליה של חיילי מילואים אינה להגן על חיילים במצבך אשר מתנדבים לתקופות ארוכות מעל ומעבר לנדרש מהם. זה אמנם יפה מאד מצידך אך אין סיבה שהמעסיק יממן התנדבות כזאת. יחד עם זאת, ולמרות שאין עילה בתביעתך, אני מעריך שתזכה ולו בשל הרחמים כלפיך. במקרה שלא הבנת, ביטוח לאומי משלם רק כ- 50% מעלות השכר למעביד (כך, למשל, אף אחד לא מפצה את המעביד על ההפרשות הסוציאליות, שרק הן מהוות כ- 25% משכר הברוטו). לניר ולנוסע השמיני- תקראו מה שכתבתי. האם השתתפות משרד הביטחון במימון שכר הטירחה לתביעה נגד המעסיק פותרת את כל בעיות המפוטר (ודרך אגב: רמת השירות המשפטי שניתנת בחינם עומדת ביחס ישר למחיר שנדרש ממנו..)? ונגיד שהוא יזכה בתביעה לאחר הייסורים הנפשיים שהוא יעבור (לא בכדי קוראים לכך עינוי דין) ויקבל פיצוי בסך חמש משכורות. זה יפצה אותו על שנתיים אבטלה? על סימונו כטרבל מייקר בעיני מעסיקים אחרים? תתבגרו.

ניר נגר

New member
ידידי היקר מאוד, צודק 5 משכורות

לא יפצו על עינויי הדין, אבל בל נשכח שבכל יום מפוטרים אנשים, שבכל יום עוד ועוד אנשים מצטרפים למעגל האבטלה. חייבים להסתכל קדימה, אתה נשמע לי אדם משכיל, עו"ד, סא"ל, קשה לי להבין איך לא מצאת עבודה אחרת בשנתיים שעברו... תפעיל קשרים...תשווק את עצמך טוב יותר... שלח לי קו"ח ל : [email protected] .il אני אשתדל מאוד לעזור... בהצלחה מכל הלב

אתה לא קולט כניראה היכן אתה חי...

...אז במספר משפטים אני אחזיר אותך לקו הנכון... ישראל הינה מדינה אשר נידרשת לקיומה לכוח ארתאה, לכוח מפחיד, מהיר וחד... לכן היא צריכה צבא מיומן, אין מספיק אנשים מול פני האוייב, לכן כל אחד חייב להיות חייל עת צרה... ויש דרגות של חיילים ויש רמות של חיילים ויש מקצועות של חיילים כל אחד חייב לתת את חלקו. יש כאלו שמתקנים משקפות אופטיות ויש כאלו ששולחים טיל אוויר קרקע עם המשקפות האלו לתוך בית של מחבל... כל הזמן צריך את כולם צריך את כולם, חלק מהזמן וכאן הפשרה, רשימת תורנות ארצית...פעם אתה פעם אני פעם הוא... כדי שהחייל לעת צרה יוכל גם להיות יעיל הוא צריך להתאמן, לתת שירות בקו... אם זה לא ברור לך, כניראה שהקיום שלנו כאן לא חשוב לך...

ניר נגר

New member
** הסעד המשפטי הוא על חשבון הצבא**

מצורף בזה מידע מתוך הפורום, דף זכויות המילואים: אתה לא אמור לשאת את עלויות המאבר שלך על עצמך, פיטורים בגלל שירות מילואים זה עוול ולכן צה"ל יממן לך את ההגנה המשפטית... כולי צער על המקרה, מחזק אותך מכאן... *** פיטורין: על-פי "חוק חיילים משוחררים", חל איסור מוחלט לפטר עובד בשל שירותו במילואים, קריאתו לשירות או שירותו הצפוי במילואים. עובד שפוטר בשל שירותו במילואים, זכאי לפנות בכתב לוועדת התעסוקה ביחידה לחיילים משוחררים לשם בירור תלונתו. טלפון: 6084531-03. כמו-כן, תקופת ההודעה המוקדמת לפיטורין תתחיל רק ביום ה-22 שלאחר תום שירות המילואים. אם במהלך ימי ההתראה שקבל חייל המילואים על פיטוריו הוא נקרא לשירות, לא ייחשבו ימי שירותו במכסת ימי ההתראה. על המעביד להמשיך להפריש לקרנות שהעובד חבר בהן, כאילו העובד אינו משרת במילואים ובתקופה זו המשיך לעבוד. במסגרת שיפור הטיפול בחיילי מילואים, הוחלט במערכת הביטחון על מתן סיוע משפטי לחיילי מילואים אשר פוטרו מעבודתם עקב שירות המילואים. הסיוע המשפטי יינתן באמצעות עורכי דין המתמחים בתחום דיני העבודה. בהרחבה: פיטורי חייל מילואים בניגוד לחוק הם: א. פיטורי עובד עקב שירותו במילואים (בכל מהלך השנה). ב. פיטורי עובד המשרת במילואים במהלך שירות המילואים, ואם שירת יומיים או יותר, גם 21 יום אחריו. עבירה על חוק זה מהווה עבירה פלילית למעסיק. למרות הנאמר, מעסיק רשאי לפנות לועדת התעסוקה במשרד הביטחון ולבקש היתר מיוחד לפיטורי חייל. חייל מילואים אשר פוטר מעבודתו בניגוד לחוק ומעוניין בסיוע משפטי במימון מערכת הביטחון, יפנה לקצין העיר הקרוב למקום מגוריו תוך פרק זמן המתקבל על הדעת ממועד הפיטורין וימלא טופס בקשה המפרט את פרטי המקרה. הזכאות לסיוע משפטי תבחן ע"י הגורמים האמונים במערכת הביטחון. לוועדות ישנה הסמכות לצוות על החזרתו לעבודה של עובד שפוטר שלא כדין עקב שירות המילואים, אם ברצונו לחזור לעבודה ו/או על מתן פיצויים. הוצאות שייפסקו בועדת תעסוקה ושכר טרחת עורך דין שייפסק לטובת חייל המילואים בערכאות משפטיות יועברו למערכת הביטחון. הסיוע שיינתן הינו בתביעות חיילי מילואים נגד מעסיקיהם (ע"פ חוק החיילים המשוחררים (החזרה לעבודה) התשי"ט – 1949, המופנות לוועדת תעסוקה, לרבות ערעור בבית הדין לעבודה על החלטות ועדות תעסוקה, פניות לבית הדין לעבודה בגין ביזיון צו של ועדות תעסוקה ופניות ללשכות ההוצאה לפועל. ועדת תעסוקה פועלת בארבע לשכות ברחבי הארץ: ת"א, חיפה, ירושלים ובאר שבע. במידה והוחלט על זכאותו, יינתן הסיוע לחייל ע"י עורכי דין מומחים בדיני עבודה ויעסוק אך ורק בנושאים הקשורים לפיטורים עקב שירות המילואים. מתן הסיוע כפוף לכללים שנקבעו על ידי מערכת הביטחון, המפורטים בהתחייבות עליה יחתום חייל המילואים יחד עם הגשת הבקשה למתן סיוע.

רטוש

New member
אחת הסיבות לקריסה החברתית שאנו חוים

היא השתלטות כנופיית מלחכי פינכה של איילי הון ומעסיקים למיניהם בגלימות שחורות, שאינם מבינים את משמעותו הקריטית פעמים רבות של שירות המילואים לכלל החברה. אני מחזק את ידיך דני - איתך בצערך וזעמך. ומאידך דוחה בשאט נפש את אותה נטיה שפשתה בקרב קבצני הון ומושחתי מוסר שלקו מזמן בליקוי מאורות. במדינה שפויה שהיתה המבינה את מצבה לאשורו - מי שהיה צריך להתחנן ל"רחמי בית המשפט" הוא לא דני שתרם את זמנו גופו חייו ושלומו למען המדינה אלא אותם אגוצנטרים שעושים צחוק וקלס מערכי הצדק הבסיסיים עטויים בגלימות של צביעות כשסימני הדולרים סוממים את עיניהם.

כפי שכבר אמר קוהלת...אין חדש תחת...

...השמש, אשר יהיה הוא אשר ישנו, אשר היה... תמיד בעלי הממון צמודים לבעלי השילטון, מזינים זה את זה כמו טפילים שאתה לא מבין מי צמוד למי?... לפחות הטפילים אצל הכריש ברורים...אתה יודע מי המלך... היום שמעתם את אהוד אולמרט אצל יאיר לפיד...ממש בכי ורחמנות "הוא מכיר את דוד אפל מהילדות, היה חונך שלו בבית ספר, כסטודנט לילד מצוקה..." הוא לא הבין בכלל שדוד אפל משדר לו: כך שוחד ממני... איזה מאמי... עכשיו אתה מבין אייך כולם מקושרים לכולם?...

tezao

New member
יותר טוב לדני שלא יקשיב לך

במה התשובה שלך עוזרת לו? נחמד מאד שיש לך להט מהפכני אבל חכמה רבה- אין בדבריך. ושוב,מדוע מעסיקו אשם? האם דין מי שמתנדב לשמונה חודשים של שירות מילואים כדין מי שנקרא בעל כורחו למילואים של 26 יום? מדוע רק שמונה חודשים ולא שנתיים? מדוע מעסיקו צריך לממן, הלכה למעשה, משכורת של אדם שיותר דומה לאיש קבע מאשר לאיש מילואים?

רטוש

New member
אכן קיימת תופעה רבתי של הצפת

הארץ בעודף חובשי גלימה, זה התחיל כטפטוף והפך לזרם בלתי פוסק (איצטדיטדי קטן כבר).... יש יטענו והם לא מעטים שגם רמתם המקצועית אינה מהמשובחות והרי דוגמה חיה... לפנינו . יש שופט עליון שכבר השתמש בביטוי כי הזניית המקצוע הוא כבר מושג דל מדי ... עכשיו הבה נראה ידידנו למדן פסקי הדין (לכולנו הרי ידוע שבארץ אין לימודי "משפטים" פרופר). - במה אתה כן אתה עוזר לאיש. נראה לי כי עיון חוזר בדבריו של דני יבהיר לקורא אינטיליגנטי כי הסוגיה שמונחת לפניו אינה מנותבת בספקטרום של התנדבות מילואים בלתי מוגבלת למול שירות קצר יותר, אלא ניאיואנסים שונים בתכלית. וחשוב מכך השתלחותך באיש דווקא כאן בפורום הזה, היא אכן אחת הדוגמאות הבולטות לליקוי המאורות החברתי הכולל שהחברה הישראלית - לגבי סוגיות רבות.

פלסטיק

New member
אם אתה היית כל כך חיוני להם

מדוע הם לא יכולים להמשיך לגייס אותך לתקופות ארוכות של מילואים? אני יודע שזה לא כמו עבודה אבל בכל זאת 3 חודשי שכר (או 8) טובים הרבה יותר מכלום. ואם אתה מאוד מאוד חיוני אז קבע זו גם כן אופציה. פשוט אני לא מבין איך היית כל כך חיוני לצה"ל כשעבדת וכעת כשאתה מובטל אין להם בכלל צורך בך

רטוש

New member
אני סמוך ובטוח שהוא יעשה ניסיון

להרים כל אבן לסייע בידך. חסר לנו מלח הארץ מסוגך דני.... נראה שהוא הולך ומתפורר... במדינה נורמלית מחוברת לצרכיה הקולקטיבים- היית צריך לקבל פידבק אחר לגמרי .במקום אותה אטימות חלקית שמגלים חלק ממשתתפי הפורום הזה.

למעלה