השירים שעשו לי את 2013

Music Man XD

New member
השירים שעשו לי את 2013

בד"כ, אני סולד מדירוג של מוזיקה שאני אוהב, וסיכומי השנה האלה הופכים למטלה קשה ומתסכלת – אבל השנה זה פשוט "זרם", אז החלטתי ללכת עם הרעיון עד הסוף.

אז אני מציג בפניכם את 15 השירים שהכי אהבתי השנה. רכשתי לא מעט אלבומים בשנת 2013, ו-13 מהשירים שמופיעים ברשימה לקוחים מאותם האלבומים. לא עשיתי פשרות, וכל שיר שנמצא ברשימה הזו היא שיר שאני מאוד, מאוד, מאוד אוהב. למיקום יש משמעות מסוימת (הצצתי במספר ההשמעות של כל שיר וחשבתי אילו שירים באמת ליוו אותי השנה), אבל לכולם כאן יש מקום חם בלב שלי.

כל שיר כאן, מבחינתי הוא המנון. הוא שיר שליווה אותי השנה, והוא זכור לי כמשמעותי.

אם כך, נתחיל!

Music Man XD

New member
מקום 15

M.I.A. –10 Dollar

היא פשוט מטריפה. אחרי שנים מספר של הערצת סנטיגולד (אני שונא את ההשוואות ביניהן, אבל זה מתבקש בהקשר הנוכחי – סלחו לי), החלטתי לבדוק, סוף סוף, מה קורה בעברו השני של האוקיינוס ולנסות את אלבום הבכורה הזה.

יש אלבומים שהם בגדר חוויה. אלבומים שעם הכנסתם למערכת, משנים את האווירה לחלוטין, ומכניסים את המאזין לעולם אחר. זו ההרגשה שלי עם האלבום הזה. מהתו הראשון ועד התו האחרון – הוא מחשמל ומעביר בי רעדים. אני מטייל איתו, אני מרגיש אותו. הוא פשוט מטריף חושים.

הגשה חד פעמית, טקסט דוקרני, אותנטי ומרענן, ומוזיקה שאפשר להדליק איתה את העולם כולו. Anything you want.

DAN1EL

New member

אחד השירים החזקים שלה, אולי אפילו אחד מחמשת האהובים עלי שלה.
הוא כל כך מהנה! :)

M.I.A. של פעם

ואהבתי שאתה מכניס גם שירים שלא יצאו השנה.

Music Man XD

New member
מקום 14

Lady Gaga ft. R.Kelly – Do What U Want

אני לא יכול להפסיק. נכון שאת רוב השנה ביליתי ללא השיר הזה, אבל ברגע שהוא נכנס לחיי, הוא פשוט לא. עוזב. הביט שלו משגע אותי, ואני מכור לפזמון שלו כמו אסי דיין לריטלין. בכל פעם שאני שומע את הביט הזה, אני פשוט מתמסר לו לחלוטין.

אני חושב שגהגה רקחה כאן גלולת פופ מסוכנת וממכרת, וזה השיר הראשון שלה ששקלתי להכניס לרשימת סיכום אישית. ג'אם.

DAN1EL

New member
התמונה

היא כזאת הזויה.

השיר - פסדר. לא עושה לי יותר מדי.

DAN1EL

New member
ואני רוצה לציין שוב

שהאלבום החדש שלה כל כך רע, וכל כך מאכזב.

ובאמת שאני אומר את זה בתור תומך נלהב של גהגה.
זה כאילו...שום דבר שם לא עובד. כלום.
כאילו היא התחלקה לגמרי על השכל כשהיא הקליטה אותו.

חולה על התקופה הראשונה שלה, עם השירים האדירים כמו "פפראצי", ואני עדיין נהנה לשמוע גם את כל השירים מ-TFM. היא חייבת לחזור להקליט מוזיקה טובה, כי השנה היא פשוט הייתה מחורבנת מבחינה מוזיקלית.

Music Man XD

New member
אין אף שיר שלה מהתקופות

שציינת שנשאר איתי עד היום. מקסימום נדבק אליי לכמה ימים ועזב.

אבל כן, מרגיש כאילו הורידה הילוך בתקופה הנוכחית, מכל הבחינות. זה בא לידי ביטוי כבר עם הסינגל הראשון, שלא חסכתי ממנו ביקורת.

אבל עם DWUW יצא לה ממש טוב לטעמי.

Music Man XD

New member
יש מצב שזה הלוק הכי מגניב שלה בתקופה

המוזרה הזו. גם מבחינת אפנה היא כבר לא מעניינת כמו שהייתה.

אבל אני מת על השיר!

אבישי ר

New member
כשהשיר רק יצא התלהבתי ממנו בטירוף,

הוא באמת טוב ובין השירים היחידים הטובים מכל האלבום הרועש והדי עלוב הזה.

Music Man XD

New member
מסכים

זה אלבום חלש. יש בו כמה שירים ממכרים, אבל זה היחיד שאשכרה שורד יותר מחמש דקות.

Music Man XD

New member
מקום 13

Sam Smith – Nirvana

סם סמית' הוא כוכב עולה בשמיה האפורים של בריטניה, והשיר הזה מוכיח שבצדק. בלדה מתוקה, קלאסית ויפהפייה שכמוה לא שמענו כבר זמן רב ברדיו. השילוב בין שיר אהבה מסורתי בבסיסו, להפקה ועיבוד מרעננים וקלאסיים – יוצרים שיר המצטיין באיכות על זמנית.

מתוק שהוא גם קצת חמוץ. מרגש, ודוקר קצת. שיר פשוט מושלם.

למעלה