השיר "אינטואיציה"

Ophel McNeil

New member
השיר "אינטואיציה"

שלום, יצא לי בזמן האחרון לחשוב על השיר הזה, ונראה שאני תופסת אותו לחלוטין שונה מאחרים. איכשהו יש לי הרגשה שדווקא המספר של השיר הוא זה שיוצא חדל אישים, ודווקא הבחורה מתאפיינת כחכמה. שוטטתי לי קצת באינטרנט, כדי לראות מה אחרים חושבים, ונראה שכולם חושבים הפוך ממני (טוב, הוא בכל זאת השורה "היא לא הייתה אינטילגנטית בכלל" מופיע 15 פעם... P:), אז תהיתי - האם איפשהו יש ציטוט של שלומי שבן על השיר? חיפשתי ולא ממש מצאתי משהו. תודה :)

uk14

New member
אני נוטה להסכים

אני יכול להבין למה את חושבת שהבחורה היא האינטיליגנטית בסיפור. מה שאני זוכר ששלומי מספר על השיר זה שהסיפור הוא סיפור עצוב אך הסוף שמח. מעבר לזה לא זכורות לי הערות.

liel37

New member
אינטואיציה

אני חושבת שאתה צודק, זכור לי שבאחד הראיונות שהאשימו אותו שזה שיר שובניסטי שלומי אמר שאם נשים לב מי שיוצא לא לענין זה הגבר ולא הבחורה.

MikMercury

New member
צודקת. וציטוט:

"אתן לכם את הפרשנות שלי: בחור מתנשא שבטוח שהוא הרבה יותר חכם מהבחורה שאיתו והיא לא חכמה בכלל. ויחד עם זאת, לכל אורך השיר היא אומרת לו בדיוק את מה שהוא רוצה וצריך לשמוע וגורמת לו לעשות כל מה שהיא רוצה. קשה לו להסביר את זה לעצמו ולכן, הוא נאלץ לנחש שמדובר באינטואיציה נשית מופלאה." -אירוח בynet לדעתי החזרה הזו על "היא לא הייתה אינטיליגנטית בכלל" רק מדגישה את האידיוטיות של הבחור שלא מבין שהבחורה משחקת בו. בדיוק כמו שה"לא מתגעגעים" שחוזר וחוזר בעברנו לצפון מרמז על כך שהם מנסים לשכנע את עצמם ולא באמת הולך להם. טיפה מרגיז שאנשים שלא הבינו את זה ככה או חושבים אחרת יתעצבנו ויאמרו על שלומי שהוא שוביניסט ומתנשא לגבי אינטואיציה או שאת האלבום "עיר" הוא מסיים עם מסקנה הפוכה ממה שהיה לכל האורך - שיותר טוב בצפון. אז מה הקטע שלו בכלל?

Ophel McNeil

New member
אוי, אני ממש שמחה.

ככה בדיוק חשבתי (פחות-או-יותר), ודי תמהתי שאנשים מפספסים את האירוניה שב"חוץ מזה היא לא הייתה אינטליגנטית בכלל". תודה לכם, גרמתם לי להרגיש יותר טוב עם עצמי. :)

עוד ציטוט:..

ניהלת רומנים עם בנות זוג כמו איגי וקסמן ואסנת חכים. מי מהן שימשה השראה לשורה "חוץ מזה היא לא הייתה אינטליגנטית בכלל", שמופיעה בסינגל החדש 'אינטואיציה'? -"לדעתי, אף אחת מהן. אני לא אתן לך תשובה לשאלה הזו ובכלל לא בטוח שיש צורך. מציק לי הרבה יותר שנשים מסוימות מצאו את השיר מעליב, כי לכאורה הבחור טוען שהחברה שלו טיפשה. בפועל המסר שונה לגמרי. זה שיר על בחור שמנסה להיפרד מחברה שלו בכל מיני תירוצים, אבל לא מצליח כי בעצם היא עושה איתו מה שהיא רוצה, כלומר הוא יוצא די טמבל והיא ההיפך הגמור מטיפשה".

למעלה