השיר הכי ישראלי

איף

New member
השיר הכי ישראלי

התוצאות: השיר הכי ישראלי הוא "ירושלים של זהב" (היה די צפוי האמת). שירו של שפשף הגיע למקום 69 שער הרחמים הגיע למקום 59 ויש לכם פה קישור עם 10 המקומות הראשונים. אני קצת הופתעתי מהעשיריה הראשונה, יש שם שירים שממש לא חשבתי שיגיעו למקומות כאלה גבוהים.

ms pizza

New member
נו טוב...

בואי נגיד שבמצעד היותר שווה שהיה לפני שנתיים לגבי השיר הכי ישראלי שירו של שפשף היה במקום 18.. תודה על הקישור !

Growler

New member
מעניין אותי רק דבר אחד

אותם אנשים שהצביעו לירושלים של זהב... כמה פעמים מצאו את עצמם שרים את השיר הזה ככה סתם בלי סיבה? מה הם הקריטריונים המגדירים את רמת הישראליות של שיר כלשהו? האם זה מתייחס למילים? כי אם ככה, אז ירושלים של זהב ואין לי ארץ אחרת, בהחלט מקבלים את המקומות הראשונים. אבל מה לגבי התחושה של האדם הישראלי? מה עם חיי היום יום? מה עם השירים שמראים את האופי הישראלי והקונפליקטים שאנחנו עוברים מדי יום? אם ככה אז יש המון שירים שעולים לי לראש, חלק של מאיר וחלק לא ויש גם עוד פרמטרים, יש את התגובות שהשירים מעוררים אצל אנשים, אין הרבה שירים שרגשים ומגבשים בני אדם כמו שירו של שפשף ושער הרחמים, וזה קורה רק אצל ישראלים. בתור יהודי בגולה, ירושלים של זהב תמיד כיוון את הלב שלי לירושלים, אבל שימו לב שאמרתי "בתור יהודי". בתור ישראלי, אני חייב להודות שאין הרבה שירים שגורמים לקום ולהתחבר כמו השירים של מאיר, היום לצערי כשאני שומע אנשים שרים את ירושלים של זהב, זה לרוב על רקע צחוקים ושטוטיות. לא ממש ישראלי. אז מה אתם חושבים? מה באמת אמור להיכס לחישוב ובאיזה מידה?

איף

New member
אני חושבת שאנשים מדרגים את השיר הזה אוטומטית

כי הם חושבים שזה מה שאחרים ידרגו או משהו. אני כבר פחות מתרגשת משירים של פעם על ירושלים וכאלה. חוץ מ"ירושלים" של מאיר
שלדעתי הוא פי אלף יותר מרגש מירושלים של זהב. אבל אני מניחה שאנשים לוקחים בחשבון את המשמעות שיש לשיר בעיני אחרים. רוב האנשים, לצערי, מדרגים את מה ש"נהוג לחשוב שיהיה ראוי" ולא את מה שמרגש אותם עצמם. נראה לי שאם אנשים היו מדרגים את מה שמרגש אותם באופן אישי, הרשימה היתה נראית לגמרי אחרת. לא כך ?

odery

New member
למרות שזו הודעת d9

לפי הקשר בין השירים בעשיריה נראה כאליו היו חייבית להכניס את ירושלים של זהב כי אחרת אוהבי הממר העברי יתהפכו על המצעד הזה אז בתור אוהבת זמר עברי ואחת שצברה כמה מאות שעות של עריכת שירי משוררים ברדיו-אני יכולה לומר שלא מכבד את י-ם של זהב להשתתף בכזו תחרות צריך לחלק להבא כאלה תחרויות ל2 קטגוריות שירים שהם נכסי צאן ברזל-אבל שם לא יהיה שום חידוש משנה לשנה-כי קלאסיקות נשארות קלאסיקות ובקטגוריה השניה יהיו השירים הישראלים מ20 השנים האחרונות-מה לעשות שהשוקק מוצף במלאאאאאאאאא טראש כל יום אני יכולה לספר לכם בלחש שבתקליטיה ברשת ג' מסתובבים על הרצפה סנגלים עטופים בניילון שאף אחד אפילו לא פתח...ערמות דסקים חד פעמיים-שלפעמים אני חושבת לעצמי-וואי כמה יכלתי לצרוב על הדסקים האלה... אי אפשר לעמוד בקצב הזה.... אההה ויסמין-איפה ראית את כל הרשימה-סתם מענין אותי מיקום של איזה שיר...

Growler

New member
תודה על הקישור

ולגבי השיר יסמין של הפיל הכחול... אז נכון שהוא מהמם, אבל איך הוא הגיע למקום ה-10? חוץ מזה שכל מי שהיה בגמר של האח הגדול שר את השיר הזה לאלין, אני לא רואה משהו ישראלי במיוחד שם

איף

New member
כן, האמת שזה פשוט פופולארי כרגע

אז הוא הגיע גבוה. אם היו עורכים את המצעד עוד כמה חודשים אולי התוצאות היו קצת שונות.

למעלה