השיר ומאחוריו

השיר ומאחוריו

הפעם הייתי רוצה לפתוח דיון על השיר Nightmares by the sea. אני יודע שפעם שעברה זה לא כל כך עבד, אבל אולי הפעם ישתתפו יותר. Beware the bottled thoughts of angry young men Secret compartments hide all of the skeletons Little girl wants to make her home with him In the middle of the shore, she wonders "Don't know what you asked for." "Don't know what you asked for." All young lovers know why Nightmares blind their mind's eye Your rube is young and handsome So new to your bedroom floor You know damn well where you'll go I've loved so many times and I've drowned them all From their coral graves, they rise up when darkness falls With their bones they'll scratch the window, I hear them call "Don't know what you asked for." "Don't know what you asked for." "Don't know what you asked for." All young lovers know why Nightmares blind their mind's eye Your rube is young and handsome So new to your bedroom floor You know damn well where you'll go Stay with me under these waves, tonight Be free for once in your life tonight Your rube is young and handsome So new to your bedroom floor You know damn well where you'll go All young lovers know why Nightmares blind their mind's eye Your rube is young and handsome So new to your bedroom floor You know damn well where you'll go All young lovers know why Nightmares blind their mind's eye Your rube is young and handsome So new to your bedroom floor You know damn well where you'll go. לדעתי זה שיר על מערכת יחסים מזוייפת, בה אנשים משתמשים אחד בשני בשביל סקס או רק בגלל שהם נמשכים אחד לשני. Little girl wants to make her home with him In the middle of the shore, she wonders "Don't know what you asked for." "Don't know what you asked for." קשר בין שני אנשים שלא אוהבים אחד את השני באמת. וזה לדעתי הבית הכי יפה בשיר: I've loved so many times and I've drowned them all From their coral graves, they rise up when darkness falls With their bones they'll scratch the window, I hear them call הוא משתמש בתיאורים של אופל וחשיכה כדי לתאר לנו nightmares, כשהוא מדבר על האהבות שלכאורה הטביע אותם.... טוב אז מה דעתכם? אולי אני סתם טועה, דברו!

lollapalooza

New member
אסור להעלות מילים של שירים לפורום.

זו עבירה על זכויות יוצרים.

את צודקת בהחלט

וברגע שאני שיסתדרו לי כאן כמה דברים, העיניין יטופל. יאיר, לתשומת לבך, זה חשוב!

זה לא שאתה טועה...

זה מה שאתה מקבל מהשיר. האמת היא שאני אף פעם לא רציתי להרחיק איתו לכת לגבי המשמעות. אלא התייחסתי אליו "פשוטו כמשמעו" פשוט ראיתי אותו בתור מין סיפור הזוי על זוג אוהבים שאחד מהם מסתבר הוא סוג של רוצח סידרתי... בכלל שיר מגניב, אני אוהבת לשמוע את ג'ף אפל כזה לפעמים... "Stay with me under these waves, tonight Be free for once in your life tonight...." אוהבת את איך שהוא שר את זה... בטון של מין כמיהה שכזאת....

לדעתי

Be free for once in your life tonight מסמל על כמה שהם אינם יכולים להיות חופשים ושצד אחד מתחנן שישתחררו מהכלא הזה של האהבה הלא אמיתית..

LimiMimi

New member
אני חייבת לספר משהו מצחיק.

לפני שנה וחצי בערך, זו הייתה התקופה הראשונה שהתחלתי לשמוע את ג'ף באובססיביות כזאת. אבל אז לא הכרתי את גרייס [?] ורק את סוויטהארט דה דראנק. אז הייתי מכורה לשיר הזה. ואני זוכרת שבפעם הראשונה ששמעתי אותו לעומק הייתה בים, ואז כמעט טבעתי
אז גם השם שלו, והמילים, וגם האסוציאציה הראשונית קשורה לים, ולאובדנות בתוכו.. שזה די מטורף. ואף פעם לא חשבתי על זה ככה עד עכשיו
בכל מקרה, כמו כל שיר שאני עלולה להזדהות איתו, אני ממש נמצאת בסיטואציה שהמילים מדברות בעד עצמן. You know damn well where you'll go כל השיר הזה מספר על משהו משובש שקורה בין אנשים, משהו אסור, אבל אין להם תירוצים. הם יודעים מה הם עושים בדיוק.

כן... יש בזה משהו

אנשים שמבינים את ההשלכות לדברים שהם עשו... אני ממש אוהבת את הגיטרה בשיר גם, שיוצרת אווירה של מין סרט אימה שכזה...

LimiMimi

New member
זה באמת די מוזר.

זה אלבום שצריך לשמוע אחרי שמכירים את באקלי טוב.

lollapalooza

New member
בלי קשר למשמעות של השיר,

אני תמיד נחרדת מהמשפט "Stay with me under these waves, tonight", בהקשר לדרך בה הוא מת.

למעלה