השיר "חופים"

gazitnir

New member
השיר "חופים"

שלום מזה זמן אני מהרהר בשורה "חופים הם לפעמים געגועים לנחל , ראיתי פעם חוף שנחל עזבו..."ושום דבר לא עולה לי - לא המטאפורה ולא ההקשר או בקיצור למה התכוון בדבריו. רעיונות יתקבלו בברכה תודה

קסנדרה*

New member
חופים הם לפעמים....

"חופים הם לפעמים געגועים לנחל , ראיתי פעם חוף שנחל עזבו..." ראה איזו האנשה יפה עשה נתן יונתן לנחל ולחופו. חופים הם משהו קבוע, אולי בית ההורים, והם מגעגעים לנחל, הנחל אולי הבן. הוא ראה פעם חוף שנחל עזבו - זו שורה מאד מרגשת וטעונה. אין לי זמן לחפור ולהתעמק בכל השירף הוא יפהפה ואפשר לנבור בו המון ולשלות פנינים, אבל צר לי - אני עסוקה מאד. אז הנה לך רמז קל, משם תוכל להמשיך באופן עצמאי
זה שיר ששלח לי לפני כשנתיים מישהו יקר כשעזבתי מקום אחד ועברתי למקום מרוחק, הוא נשאר ואני זו שעברתי ולכן הוא דימה עצמו לחוף ואני הנחל שעזבו. קסנדרה

aiziq

New member
עוד קצת עזרה../images/Emo101.gif

"חופים הם לפעמים געגועים לנחל"- ראשית נסה להבין מה הקשר בין חוף לנחל: הנחל זורם אל הים ומקום המפגש בין הים והנחל הוא החוף. עכשיו, למה מתגעגעים למה שיש או מה שאין?... וכעת תנסה להקיש בעצמך איך בדיוק חופים יכולים להיות געגועים לנחל ומה חש חוף שנחל עזבו ( המשורר כבר רמז בהמשך: עם לב שבור... ). וסתם בשביל המשחק תציב משהו אחד אחר במקום חופים ומשהו שני אחר במקום נחל ותראה אם יצא לך משהו הגיוני. בהצלחה
איציק.

למעלה