השיר\יצירה עם הליריקה הכי טובה !

Pazc1

New member
השיר\יצירה עם הליריקה הכי טובה !

מה לדעתכם השיר הכי טוב מבחינת מילים ( Lyrics ). ולא רק מבחינת רמת המילים. שירי המסעות של זפלין קסומים לחלוטין: לדוגמא, Achilles Last Stand ... שזה מבחינתי השיר\יצירה הכי טוב של זפלין גם מבחינת המילים.

אהמ

אין לשיר הזה את הליריקס הכי ארוך כמו שאתה כתבת...אבל אני בוחרת ב all my love

Pazc1

New member
לא מחייב שהוא ...

יהיה ארוך. אני מדבר *גם* על איך שהיצירה זורמת מבחינת המילים. לתאר מסע בצורה כל כך מושלמת כמו שיש ב Achilles זאת גאונות. מטאליקה לדוגמא כתבו מילים ממש גבוהות יחסית אבל הם הצליחו לשלב את זה בצורה מעולה וזה נשמע מצויין וזורם וממש כיף לשיר איתם בזמן ההאזנה.

Black Haze

New member
לדעתי, השיר עם הליריקה.....

הכי טובה הוא ללא ספק.... Stairway To Heaven שמעתי עוד שירים שיש להם מילים יפהפיות- אבל אין על סטארווי....

Pazc1

New member
מדרגות לגן עדן ...

הוא בהחלט שיר מצויין. הבית האחרון בו הוא גאונות. יש שם משפטים קסומים לחלוטין: To be a rock and not to roll

ThE RhythM

New member
לא יודע מה ה-כ-י טוב

אבל אני אישית מאוד אוהב את המילים של The Rain Song... ממש מילים מקסימות. ובכלל, הליריקה של לדזפ היא ממש לא הצד החזק שלהם כידוע לכם, אבל אני חושב שאולי זה היה קצת פוגם בהם בצורה כלשהי אם המילים היו עמוקות ורבות משמעות (לפחות יותר מ"ooh mama"
)...זה חלק מהקסם שלהם, ושל פלאנט בפרט.

ouria

New member
כפי שכבר אמרו,

הליריקה זה לא הצד החזק שלהם
בסטירווי יש מלים מאוד מרגשות לדעתי, הקטע של there are two paths תמיד עושה לי מעין צמרמורת, גם כששומעים אותו בפעם 1000... שיר הגשם אכן מאוד יפה, ואני רוצה להוסיף גם את In My Time of Dying שהוא גם שיר חזק מאוד. אני מסכים עם פאזי בקשר לאכילס, בהחלט דברים מדהימים יש שם (אגב, איך היה במילואים?). הייתי מציין גם את Over The Gvaaot and Far Away, שיר מאוד חמוד.

noosh

New member
Thank You

Little drops of rain Whispers of the pain, Tears of loves lost in the days gone by Our love is strong, With you there is no wrong Together we shall go until we die

ThePiper

New member
the crunge ללא ספק ../images/Emo8.gif

המילים של אכילס באמת משגעות, גם של סטיירווי ופלאנטי עשה עבודה מעולה על קשמיר. אבל הליריקה האהובה עלי היא של the battle of evermore. שיר שמצליח להעביר את האווירה הקסומה שמתקבלת שקוראים את שר הטבעות. מי שרוצה תקציר של הספר (או של הסרט) שיקרא את המילים של השיר

הפעם בלי ספק סטיירווי

זה בלי ספק העבודה הלירית הטובה ביותר של הלהקה, גם אם לא השיר הטוב ביותר (אבל דווקא שואף - למרות הפופולריות העצומה
) המילים של זפ לעתים גובלות אפילו בטמטום, כמו ב-Ramble On מהאלבום השני: T'was in the darkest depths of Mordor, I met a girl so fair. But Gollum, and the evil one crept up and slipped away with her, her, her....yeah אקיצר, למרות האיזכורים החוזרים של שר הטבעות ושאר מיסטיקה הליריקה של זפ ממש לא משהו ובסטיירווי זה באמת יפיפה בצורה יוצאת דופן. יש עוד מילים לא רעות בכמה שירים - אבל לרוב המילים מסתכמות בכמה מרווחים בין hey mama ל-o woman. (ואגב זה לא נורא בכלל, כי המוסיקה מפצה על זה...)

RuStY RaStA

New member
אהא! מסכימה איתך ב-10000% !!!!! ../images/Emo13.gif

אין על רוברט כשהוא צורח! ת'אמת אין על רוברט... בכלל!!! והליריקה שלהם לא חלשה בכלל! אולי לעומת פינק פלויד... אבל יש סיפור ומיסטיקה מאחורי כל שיר וזה מספ(י)ק. חוצמזה המוזיקה באמת "מפצה" לכל מי שלא מסתפק בליריקה ה"חלשה" כביכול של לד זפלין. (השולטים!!!!!)

Pazc1

New member
ללא ספק ...

רוברט היה הסולן הכי מרשים שיצא לי לשמוע. קול משובח שמגיע לגבהים מדהימים. תענוג לשמוע אותו. הקול שלו פשוט חודר עמוק למוח ונשאר שם הרבה אחרי שהדיסק או השיר נגמר. להקה כמעט מושלמת : הגיטריסט הטוב מכולם. המתופף הטוב בהיסטוריה. וגם הסולן הכי טוב ששמעתי אי פעם. ועוד ג'ון קטן שלא זכה להערכה ראוייה אבל עשה עבודה מדהימה על הבאס והקלידים.

למעלה