החליטו אצלנו ששיר המסע לפולין יהיה "מה לאכול"! לא עוד המנונים שכבתיים כמו "לא לא אל תשכחי, גם בטרבלינקה יש ציקלון בי" או "אני אפר...הווו הווו... אני אפר..." יהיה חזק!
תגיד אתה לא מתבייש.? מה זה שיר לפולין –לא היה לי מה לאכול? זה בכלל לא מצחיק... אם בכזאת גישה אתה נוסע לפולין עדיף שלא תיסע! מה זה כל שנה יש לך המנון? איזה ביה"ס אתה? צריכים לחוות על בשרכם מה היה שם שיפחידו אתכם קצת ואז לא תעזו לדבר ככה!! ומי שלא הבין את הכוונה שלי לא התכוונתי שיעשו להם מה שעשו ליהודים אלא שינסו להמחיש להם.. (לדו'ג אני יודעת שבבי"הס שלי דחפו את כל הבנות לתוך המשרפות בצפיפות וצרחו עליהים בגרמנית) אני לא יודעת אם אתה אשכנזי –והיו לך קרובי משפחה שנספו –אני רוצה לראות שתגיד את זה לסבא שלך או לסבתא שלך נראה מה תהייה התגובה שלהם ... וגם אם לא היו לך קרובי משפחה – זה חלק מהעם שלך... ואם אתה לא מרגיש קרבה לנושא פשוט עדיף שתשתוק "סייג לחכמה שתיקה" !! אין אין לי אפילו דרך להגיד לך בצורה יפה מה אני מרגישה..!
לצחוק לאנשים שעברו את השואה בפנים או לצטט להם שיר של אינפקציה כי אתה אתה סתם ילד קטן שלא תופס את המהות שלה האירוע זה בטח נורא מתסכל לחיות ככה ששום דבר לא באמת חשוב ועל הכל אפשר לצחוק טוב אבל אתה לא מודע לזה בכלל אז כנראה שמתוסכל אתה לא