השיר מגדלור

perrinat

New member
השיר מגדלור

אחלה שיר, אהבתי
זה גם הצלצול בסלולארי שלי
תהיתי על מה נכתב השיר ומה היא כוונת המשוררת? את הסיפור האמיתי או הפרשנות שלכם שרשור לכאן

Drorrrrrr

New member
אני חושב

שזה נכתב כשיר מאמא לבת שרואה את החיים של הבת שלה ומנסה לשנות אותם, לכוון אותה, לעזור לה. "אם הייתי יכולה להיות לך מגדלור באפלה"- כשחשוך לה וכשהיא צריכה עזרה- היא רוצה לעזור לה, להאיר לה את הדרך, להסביר לה, כי הבת עדיין לא בקיאה בכל רזי החיים. נראה לי.

perrinat

New member
נראה לי יותר בכיון של

אמא או דמות של אם, שרואה את הבת הולכת אחרי גבר הרסני, או לחילופין משהו הרסני אחר, או משבר ורוצה לכוון אותה ולהיות האור בקצה המנהרה כמו מגדלור. בטח היא כתבה את זה על משהו שהיא עברה בחיים או על מישהו יקר לה שהיא היתה לו למגדלור.

Drorrrrrr

New member
המ

"בזמן האחרון את נראית לי אחרת הולכת אחריו כמו עיוורת אולי, תתחילי ת'עניים לפקוח על המדרכה שמש צהריים פעם את היית בקלאס ואפניים היום, את שורפת לעצמך ת'מוח" הכצעקתה סמים?

oRockGirLr

New member
זה נראה לי מאוד הגיוני את האמת

אם הייתי יכולה, לעזור לך שתי ידי, הן מושטות אלייך להיות לך מגדלור באפלה קרן אור אחות קטנה בזמן האחרון את נראית לי אחרת הולכת אחריו כמו עיוורת [לא אתפלא אם "אחריו" מרמז על הסם] אולי, תתחילי את העניים לפקוח על המדרכה שמש צהריים פעם את היית בקלאס ואפניים היום, את שורפת לעצמך את המוח [סמים שורפים את המוח.] אם הייתי יכולה לעזור לך שתי ידי הן מושטות אלייך להיות לך מגדלור באפלה קרן אור אחות קטנה שומעים שזה כואב לך בצחוק המתגלגל רואים איך שהפחד עלייך משתולל כדאי ,שתפסיקי מעצמך לברוח [סמים זו דרך בעצם לברוח מהכל.] אמא מחכה לך עומדת בחלון פעם את היית בענייה החלום היום, כבר לא נשאר לה כוח אם הייתי יכולה... זאת דעתי. חשבתי על זה היום כששמעתי את השיר וזה התפרש לי ככה...

A N I g M A

New member
יאיי

רינת בפורום שלי |כבוד| המממ... יכול להיות שזה אם-בת כמו שדרור אמר, זה נשמע מאד הגיוני. זה קשר של בוגרת-ילדה. חשבתי על זה- ואולי היא מדברת על עצמה כשהייתה קטנה, כאילו מיקה מנסה להציל את עצמה ממשהו.

Tooלי

New member
../images/Emo45.gif

זה גם הכיוון של דעתי, שמיקה כתבה את זה לעצמה. מין הסתכלות על העבר, אזהרה כזו לא לחזור על הטעויות.

sHotZy M

New member
לדעתי.....

השיר נשמע לי כאילו הנמענת היא אחותה... וזה נמשע מאוד הגיוני הקטע עם הסמים, אולי היא מנסה להציל את אחותה שמכורה לסמים....

למעלה