השיר Take Me Over של Cut/Copy שהושמע היום

Modium

New member
השיר Take Me Over של Cut/Copy שהושמע היום

בקופסת הלהיטים ב-88FM מדגים בצורה מצויינת, את הבעייתיות שיש לאומנים היום בבואם לנסות לייצר מוזיקה מושפעת אך שעדיין תעמוד בכבוד במבחן ההשוואה מול ההשפעה, במקרה הזה, שנות השמונים. http://www.youtube.com/watch?v=maktgZjQwHo לדוגמא, נושא העיבוד - אפשר ממש לעשות הפרדה בנקודת האמצע של השיר, עד לאמצע יש שילוב יפה של מספר מלודיות שמנוגנות ע"י סאונדים מסונתזים שונים, ומהאמצע והלאה הולך ומתחזק הסאונד של האקורדים ובולע את כל השאר, כפי שנוהגים לעשות בפופ האלקטרוני כיום. דוגמא נוספת, השירה - לסולן דן ויטפורד, לטעמי יש קול יחסית חלש, לא יציב ומאנפף, והוא נשמע כאן כאילו הוא שר קרוב למיקרופון כפיצוי. ולבסוף - ההפקה כולה נשמעת יבשה ודחוסה. אבל מה - זה צעד בכיוון הנכון. במהלך השיר אני מוצא הרבה נקודות שמראות על מחשבה שהוקדשה להלחנה ולעיבוד, ואם זה ימשיך ככה, אולי לאט לאט אני אתחיל למצוא שירים חדשים שאני יכול להאזין להם.

קטע מדליק לגמרי ולגמרי אייטיזי

הוא כמובן מיד הזכיר לי את פליטווד מק שגם נוגן מיד אחריו. כמובן שיתעלמו ממנו בארץ, חוץ מקופסת הלהיטים

sandbird4

New member
זאת הבעיה במוזיקה חדשה שמנסה לחקות את ה-80S

הם יצרו "סאונד של שנות ה-80" ע"י דגימות של שירים משנות ה-80 אבל כל העיבוד הוא עם גישה מודרנית לחלוטין. אישית הייתי מעדיף סאונד של היום בעיבוד של שנות ה-80. כמה דוגמאות לדברים שאהבתי שאומנם רמיקסים לשירים משנות ה-80 אבל הם משדרגים את הסאונד למודרני יותר אבל בסיגנון שנות ה-80: New Order - Bizarre Love Triangle (richard x full length remix) Digital Air - Enola Gay 2007 (radio edit) Bad Boys Blue - Come Back & Stay 2010 (Almighty extended mix) Paul Lekakis - Boom Boom 2007 (giuseppe d retro rework) ודוגמא טובה לסאונד משוחזר של שנות ה-80 באולפן מודרני: Ryan Paris & MS Project - Dolce Vita 2010 (Remake Maxi Version) הוא פשוט הקליט את השיר מחדש עם נסיון להשמע כמה שיותר דומה למקור. ה-Almighty האלה פשוט גדולים בליצור מוזיקה שתתאים לאוזן של אלה שגדלו בשנות ה-80 :) דוגמא לעיבוד מודרני עם סאונדים של שנות ה-80 ממש כמו השיר TAKE ME OVER: Hazell Dean - Let The Night Take The Blame (original vocal version) [6-34] הורס את השיר אבל עדיין ביצוע טוב.

צודק - עוד לא ראיתי משהו חדש שהוא דומה לאז

עוד לא ראיתי שירים שהם באמת דומים לשירים שהיו אז בשנות ה-80' אפילו הרמיקסים אז היו מאוד יפים

voggi

New member
כתבתי פה למטה את דעתי על הרטרו-אייטיז

ששולט בפופ לאחרונה. עוד משהו שנתקלתי בו השבוע ופשוט נשמע מועתק מהאייטיז וחסר מקוריות: http://www.youtube.com/watch?v=NCRVzqfhfLQ כמה קל ונוח! מי צריך יצירתיות? פשוט להעתיק סאונד מלפני 25 שנים ולשווק אותו בתור הדבר המגניב החדש. זה לא רטרו, זה רגרסיה!

Modium

New member
התייחסתי שם, ולגבי הדוגמא שהבאת, היא מעלה

בעיה אחרת - כאן זה נשמע שמי שהפיק את האינסטרומנטל, עלה על איזה לופ שנשמע ממש אייטיז (או סימפל אותו) לפזמון: יש בייסליין ממש פאנקי, גיטרה במיוט מפזרת את האקורדים קורט פה וקומץ שם, סינתי מהבהב לו ברקע, ואז עוברים לבית ו...? במקום להמשיך ולהלחין משהוא חדש שיצור איזה ניגוד, איזה עניין, יוצר האינסטרומנטל פשוט משתיק חצי מהערוצים עד הפזמון הבא. חצי עבודה.

למעלה