השכלה יקרה מפז?

broomhilda

New member
השכלה יקרה מפז?


היי, עזרתם לי מלא בעבר, ואני מקווה לשמוע את דעתכם גם על הנושא הכלכלי בשיקולי דוקטורט בחו"ל.
באוניברסיטאות הפרטיות והיוקרתיות הבנתי שמשלמים מלגות ראויות לדוקטורנטים וחייהם מלאי אושר ועושר.
עם זאת, באוניברסיטאות כמו UCSD, ברקלי, UCLA ושאר הקליפורניות, נראה כי משלים לרוב רק על חודשי הלימוד (9 חודשים) וסכומים שנתיים של כ-21-24,000$ לשנה/9 חודשים.

האם אלו סכומים הגיוניים למחיה?
מה עושים בקיץ בהנחה שלחזור ארצה כל שנה זו לא אופציה?
מה הולך עם מחירי הדיור בקליפורניה?
והאם יש תקווה?


אשמח לשמוע כל מידע/דעה
 

corrigenda

New member
כן, יקר פה רצח אבל המשכורת מספיקה לחיים סטודנטיאליים

השורה התחתונה היא מה שכתבתי בכותרת. גם באוניברסיטאות הציבוריות הטובות (לא רק UC אגב אלא גם ב - states אחרים) מקבלים משכורת מספיקה לחיים סטודנטיאליים נוחים. כמובן, יש תחומים ממומנים יותר (אהמ הנדסה) שבהם קל לקבל את המלגה המקסימלית, ותחומים ממומנים פחות (אהמ מדעי הרוח) שבהם תדרשי להרבה הוראה בתמורה לפחות כסף. יש גם הזדמנויות להשלמות פה ושם שמתחילים להכיר ברגע שאת בפנים ומכירה את המערכת. כמובן שאת צריכה לצפות לרמת חיים סטודנטיאלית ולא מעבר, בלי נופשים בקריביים וטיסות כל שנה לארץ.

לגבי זה שמשלמים רק תשעה חודשים - זה סטנדרטי במערכת האמריקאית, וככה משלמים גם לחברי הסגל. את צריכה לחשוב על מה שאת מקבלת ב - 9 חודשים כמשכורת השנתית שלך שצריכה להספיק ל - 12. בקיץ יש הזדמנויות למלגות נוספות שבאות מעבר למשכורת הרגילה או לעבודות בשכר פה ושם, וזה כבר תלוי בתחום שלך ובמידת ההצלחה שלך בתואר (כלומר, המחלקה והמנחה יכולים לחלק צ'ופרים למי שחפצים ביקרו)
 

d a p h n a

New member
25K לשנה זו מלגת דוקטורט סטנדרטית לגמרי גם באוניברסיטאות

האייבי ליג הכי עשירות. לעיתים יש גם מלגת קיץ של כמה אלפים בנוסף לכך, לחלק מהקיצים.
&nbsp
בעקרון, מדובר על סכום שמספיק למחייה לאדם אחד ברמת חיים סטודנטיאלית סבירה, אבל זה אכן תלוי במיקום, וישנם מקומות יקרים יותר ויקרים פחות.
 

ANZ1

New member
אני מכיר 2 אמריקאים

שלא עברו לדוקטורט בקליפורניה כי הם טוענים שאי אפשר לחיות שם בגלל עלויות בשמיים, הם אמריקאים והם כנראה מקבלים יותר ועולה להם פחות,
אני במקומך היתי בודק את המספרים, כולם, על טבלה ולא מסתמך על דיעות.
קודם כל תחליטי איפה, קליפורניה גדולה והעלויות בצפון אחרות מהדרום.
תבדקי כמה יעלה לך ביטוח בריאות לשנה, כמה עולה מגורים ,אפשר לבדוק את זה באתר האוניברסיטה אם יש מעונות או באתרי לוחות , ולבדוק כמה עולים החיים בכלל, יש אתרי השוואות עלויות מגורים בכל עיר בעולם תשווי לתל אביב.
חוץ מזה, אם את לבד זה משהו אחד, אבל אם יש לך בן זוג הוא גם ירויח כסף.
אבל זה סכום שנשמע מאד קשה להסתדר איתו באזורים מאד מבוקשים.
 

broomhilda

New member
הפרטים:

אני מתעניינת בסן דייגו, שם זו מלגה של 21 לשנה.
מעונות/דירת יחיד עולים החל מ1000 דולר לחודש. אז נגיד במקרה הטוב 12000 מהמלגה בשנה הולכים לזה.
אני עוברת לבד. אז נגיד נשאר 750 דולר לחודש להכל כולל הכל.
האם זה נשמע הגיוני?
 

ANZ1

New member
תמשיכי להוסיף פרטים ומספרים

כמה עולה ביטוח בריאות ? והוצאות בריאות אחרות ?
שכר הדירה כוללים חשמל, מים, כבלים ?
לפי הקישור הבא, שנכתב על ידי הרבה אנשים שונים שגרים בכל מני מקומות,
כדי לחיות בסן דייגו צריך 5140 דולר לחודש שהם מקבילים ל17000 שח בישראל,
אני מניח שמדובר על זוג, ואני מניח שאת לא מוציאה בחודש 17 אלף שח אלא חצי.
עדיין חצי זה 2600 דולר.
אם ניקח מספרים כללים, תחבורה תעלה לך 100 דולר, סלולרי עוד 100 דולר בחודש, בריאות 100 דולר, עלויות אחזקת הבית עוד 100.
ועוד לא הוצאת דולר על קניות, אוכל, בילויים.
יש לך חסכונות ? הורים שישלחו כסף ?
אני הייתי (וככה גם עשיתי בפועל) קפצתי למים בתקווה ובתוכנית למצוא זוגיות מקומית שתעזור לי עם כל הבעיות, עלויות, ויזה, חברתיות ואהבה.
זה ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת, לקפוץ למים (עם ביקיני קטן ושרשרת מגן דויד), זה יגדיל את האפשרויות שלך
http://www.numbeo.com/cost-of-livin...tates&city1=Tel+Aviv-yafo&city2=San+Diego,+CA
 

3rd CYR

New member
דוגמאות לקיצוץ בתקציב

כל מה שאמרת לגבי סעיפי תקציב נוספים הוא נכון. אבל אפשר גם לנסות לקצץ. דוגמאות של דברים שאני עשיתי כסטודנטית עם מלגה בסדר גודל הזה, אם כי במקום זול משמעותית מסן דייגו (אני שכרתי דירת חדר שינה אחת מרוהטת כולל מים וזבל ב 550 דולר לחודש).
אז רק מהדוגמאות שהבאת למעלה -
&nbsp
רכב - לגור במרחק רכיבת אופניים לקמפוס ולסופר. אחת לחודש-חודשיים אפשר להצטרף לחברים לנסיעה ברכב לקניות גדולות מרוכזות או לקחת אובר. ב4 השנים הראשונות שלי בדוקטורט עשיתי קניות בסופר עם רכב פעם אחת. זה היה ביום שבו נחתתי, לקחתי מונית לסופר וולמארט ועשיתי קניה אפית באלף דולר - מנורות, סכו"ם בתפזורות, מטאטא, ושמיכה ועד תבלינים ולחם.
&nbsp
תקשורת - אני יודעת שזה לא פתרון שמתאים לרוב האנשים אבל אני אישית הגעתי למסקנה שבשביל הפריוולגיה של להיות זמינה בכל מקום ובכל עת, לא שווה לי לשלם 100 דולר בחודש פלוס אינטרנט בבית. קניתי טלפון פושטי של פרה-פייד למטרות פיקוח נפש וכל יתר התקשורת באמצעות המחשב (אינטרנט). הטלפון עולה 100 דולר בשנה, ואינטרנט עולה 50 בחודש, אבל בכל תקופת הדוקטורט התחלקתי באינטרנט עם השכנים בקומפלקס (ראוטר משותף, וכל אחד משלם 25 בלבד).
מן הסתם זה לא ויתורים שמתאימים לכל אחד, אבל אני בטוחה שישנם דברים שהיו בשבילי משמעותיים ובל-יקוצץ שמשהו אחר יכול לחשוב יצירתית איך אפשר להוריד אותם מהתקציב. למשל, מגורים עם שותפים זה משהו שלא היה בא בחשבון מבחינתי אבל יכול מאד להוזיל עליות.
&nbsp
ובהחלט מומלץ לחפש עבודה בקיץ. בין אם זה הוראה/מחקר ובין אם זה עבודות פחות יוקרתיות בקמפוס (בספריה, באגודת הסטודנטים, טוטרינג סנטר בקמפוס, וכד').
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אור302

New member
אני השתמשתי באינטרנט קפה

בסוף יצא ששילמתי יותר על קפה וכיבודים אבל חסך לי באינטרנט. סלולרי היה לי איזה גרוטאה. ריהוט אפשר לקנות משומש בזול ולהעביר עם רכב שכור (שילמתי חמישים דולר למישהו שיעביר לי פוטון משומש בטנדר שלו). אבל חשוב לא לקנות יותר מדי ריהוט כי זה מקשה על מעבר מדירה לדירה. תחבורה ציבורית ובריכה או מכון כושר זה על חשבון האוניברסיטה. באמת, ארה"ב היא מקום מתאים במיוחד לחיות על המינימום. יש בלי סוף אפשרויות. מי שיודע ונכון לבשל ארוחות (כלומר מי שאינו אני), בכלל יכול לחיות במינימום הוצאות. עם כל הקופונים שם זה בכלל אפשרי.
 

אור302

New member
בדרך כלל באתר של האוניברסיטה

יש פירוט של הוצאות. את יכולה לבקש שיקשרו אותך עם אנשים במחלקה או דרך אגודת הסטודנטים והם יוכלו לומר לך איך הם מתמודדים עם ההוצאות. חישוב בעצמך הוא פחות יעיל. ביטוח בריאות זה דרך האוניברסיטה כחלק מן התנאים שלך. אין לך תשלום מיוחד על זה. לי היה דווקא תשלום סימסטריאלי של $250 לאיזו עמלת לימודים או איזו גניבה אחרת. קחי בחשבון זה מאוד תלוי ברמת החיים שאת בוחרת לעצמך וגם יש עלייה בשכר ככל שאת מתקדמת בדרגות ממאסטרנטית לדוקטורנטית. אני התחלתי בשנתי הראשונה בסיאטל בחדר שכור ב-$415 דולר (לפני יותר מעשור) וסיימתי עם דירה ביותר מ-$800. אם גרים רחוק זה זול יותר והתחבורה אולי גם היא בחינם לסטודנטים. הכול תלוי - אבל קחי בחשבון שהשכר הוא מחושב לפי ההוצאות הצפויות, אמנם צפויות לפי דעתה של האוניברסיטה, אבל יש לזה בסיס.
 
למעלה