השכנות: חוחית ושושית

  • פותח הנושא Zadig
  • פורסם בתאריך

סופהו 1

Well-known member
מניסיוני, אם לא נותנים לביצה לשהות במים הרותחים ומיד מכניסים למים קרים, אין שום בעיות קילוף.
 

סופהו 1

Well-known member
אני מת על סלט ביצים שעשוי כראוי וכן על סלט אבוקדו עם ביצים שעשוי כראוי. ממליץ להימנע מהתעשיתיים, שתמיד יש בהם טעם לוואי של השמן בו השתמשו, ולא שמן זית.
בעיה.
כראוי = תלוי את מי שואלים.
=סלט אבוקדו+ מיץ לימון/מל"פ/שום/בצל/מיונז/ביצה(פעם, כשלא דברו על סלמונלה, ביצה טריה)/בצל ירוק/שמן זית???????????
=סלט ביצים+מל"פ ומיונז? ביצים+מל"פ, מיונז וחרדל?, ביצה+מל"פ+בצל מטוגן?

אגב, אפרופו זמן בישול הביצה הקשה- כשהיא מבושלת זמן רב, היא פחות רכה ולפעמים נוצר מסביב לחלמון מעטה בצבע אפור (כתוצאה מריאקציה בין חומרים,לא זוכרת מהם, בחלמון ובחלבון)= קצת פחות נעים לעין. אני נמנעת.
הסיר נשרף? ראיתי פעם תיקרה שעוטרה בנטיפי ביצים. אבוי
ושאלו תהיינה הדאגות.
 

צליליתה1

Well-known member
לפעמים נוצר מסביב לחלמון מעטה בצבע אפור
בעיה.
כראוי = תלוי את מי שואלים.
=סלט אבוקדו+ מיץ לימון/מל"פ/שום/בצל/מיונז/ביצה(פעם, כשלא דברו על סלמונלה, ביצה טריה)/בצל ירוק/שמן זית???????????
=סלט ביצים+מל"פ ומיונז? ביצים+מל"פ, מיונז וחרדל?, ביצה+מל"פ+בצל מטוגן?

אגב, אפרופו זמן בישול הביצה הקשה- כשהיא מבושלת זמן רב, היא פחות רכה ולפעמים נוצר מסביב לחלמון מעטה בצבע אפור (כתוצאה מריאקציה בין חומרים,לא זוכרת מהם, בחלמון ובחלבון)= קצת פחות נעים לעין. אני נמנעת.
הסיר נשרף? ראיתי פעם תיקרה שעוטרה בנטיפי ביצים. אבוי
ושאלו תהיינה הדאגות.

וואללה? (המעטה האפור)
תמיד חשבתי שזה בגלל האיחסון במקרר, ומכיוון שאיני חובבת ביצות קשות קרות לא ממש יוצא לי לבדוק
 

אבח"י

Well-known member
בעיה.
כראוי = תלוי את מי שואלים.
=סלט אבוקדו+ מיץ לימון/מל"פ/שום/בצל/מיונז/ביצה(פעם, כשלא דברו על סלמונלה, ביצה טריה)/בצל ירוק/שמן זית???????????
=סלט ביצים+מל"פ ומיונז? ביצים+מל"פ, מיונז וחרדל?, ביצה+מל"פ+בצל מטוגן?

אגב, אפרופו זמן בישול הביצה הקשה- כשהיא מבושלת זמן רב, היא פחות רכה ולפעמים נוצר מסביב לחלמון מעטה בצבע אפור (כתוצאה מריאקציה בין חומרים,לא זוכרת מהם, בחלמון ובחלבון)= קצת פחות נעים לעין. אני נמנעת.
הסיר נשרף? ראיתי פעם תיקרה שעוטרה בנטיפי ביצים. אבוי
ושאלו תהיינה הדאגות.
מן המפורסמות שראוי במקרה דנן סובייקטיבי לגמרי. העיקר לא תעשייתי.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בעיה.
כראוי = תלוי את מי שואלים.
=סלט אבוקדו+ מיץ לימון/מל"פ/שום/בצל/מיונז/ביצה(פעם, כשלא דברו על סלמונלה, ביצה טריה)/בצל ירוק/שמן זית???????????
=סלט ביצים+מל"פ ומיונז? ביצים+מל"פ, מיונז וחרדל?, ביצה+מל"פ+בצל מטוגן?

אגב, אפרופו זמן בישול הביצה הקשה- כשהיא מבושלת זמן רב, היא פחות רכה ולפעמים נוצר מסביב לחלמון מעטה בצבע אפור (כתוצאה מריאקציה בין חומרים,לא זוכרת מהם, בחלמון ובחלבון)= קצת פחות נעים לעין. אני נמנעת.
הסיר נשרף? ראיתי פעם תיקרה שעוטרה בנטיפי ביצים. אבוי
ושאלו תהיינה הדאגות.
כל מה שרציתם לדעת על ביצה קשה ולא העזתם לשאול.

 
למעלה