השכרת הדירה לאחרים בהסכמת הבעלים לאחר 10 ימי מגורים

sarshir

New member
השכרת הדירה לאחרים בהסכמת הבעלים לאחר 10 ימי מגורים

הודעתי על פינוי הדירה חודש מראש וגם עזרתי לבעלי הדירה למצוא דיירת חדשה והכל לשביעת רצונם של המשכירים שהיללו את התנהגותי. התשלום החודשי מצידי ניתן להם ע"י הוראת קבע בתחילת החודש. התגוררתי בדירה 10 ימים בלבד, כך, שהם מקבלים תשלום כפול לאותם 20 יום הנותרים. גם ממני וגם מהדיירת החדשה. פניתי אליהם מספר פעמים ואילו הם מתעלמים ממני.
שאלתי היא, מה אפשר לעשות אם הם יסרבו בכל תוקף להחזיר לי את הכסף עבור ה-20 יום שבהם כבר גרה הדיירת החדשה? מיותר להוסיף שהכסף הזה מאוד נחוץ לי.

sarshir

New member
הודעת על פינוי הדירה חודש מראש וגרת בה רק 10 ימים?

נכון מאוד! הודעתי על עזיבת הדירה כמתבקש חודש מראש ושלמתי עבור כל החודש. בחודש האחרון הזה לשהותי בדירה גרתי רק 10 ימים, עזרתי לבעלי הדירה במציאת דייר/ת חדשה בתקווה לקבל בחזרה חלק מהשכירות עבור אותם ימים שאני לא אגור שם. ב-20 הימים האלה הם נהנים משכר הדירה שלי וגם משכר הדירה של הדיירת ומתעלמים מבקשתי. מה עושים?
&nbsp

במידה והודעת מראש לפי תנאי החוזה על עזיבה וסיום החוזה

בתאריך מסויים ובמקומך נכנס שוכר חדש שהחל לשלם דמי שכירות בחפיפה לימים שאת שילמת כבר עבורם ,הרי שמגיע לך החזר מהמשכיר בגין הימים של כפל חוזה שלך ושל השוכר החדש.
אי החזרת הכסף לידיך מהווה עשיית עושר שלא כדין מצד המשכיר.
אני הייתי מייעץ לך לדבר שוב עם המשכיר לומר לו כי התייעצת (כביכול)עם עו"ד שמומחה בתחום השכירויות וכי נאמר לך מפורשות כי את זכאית להחזר שכ"ד בין היתר בשל עשיית עושר שלא כדין על חשבונך.במידה ויסרב להשיב את כספך יש לומר לו כי את מתכוונת לפנות לבית משפט למימוש זכויותיך.
לא פעם "איומים" כאלה עוזרים ומביאים לתוצאה הרצויה לך וזאת ללא צורך בכל פעילות משפטית משום שהמשכיר יודע ומבין כי פעל שלא כדין ומחשש להגשת תביעה כנגדו יעדיף לסיים את הסיפור בטוב.
רק במידה ועדיין יעמוד בסירובו יש לפנות להגשת תביעה.
תמיד המלצתי הראשונה היא לנסות ולסיים מחלוקת בטוב.לא הולך עוברים לשלב ההפחדות של הגשת תביעה.לא עוזר.פונים למישור המשפטי.
מניסיוני, רוב המחלוקות מסתיימות בשלבים הראשונים כפי שהצעתי ולא מגיעות עד לצורך בהגשת תביעות.
יש בין גולשי הפורום כאלה הממליצים כל פעם בעת מחלוקת ישר להגיש תביעה.
במקרה של הגשת תביעה ודיון משפטי לעיתים יש צורך להפסיד ימי עבודה לצורך הופעה בבית משפט.בנוסף לא פעם השופטים לוחצים על הצדדים להתפשר.לעיתים גם צריך לשלם לעו"ד בעבור ייצוג או שליחת מכתבים.
אני גורס כי יש לנסות למצות הליכים מקדמיים כפי שפירטתי גם אם יש "דם רע" בין הצדדים.
בכל אופן שיהיה לך בהצלחה ואשמח לדעת האם צלחה ידך.

אם הם יסרבו

תלך לתביעות קטנות ותתבע את הכסף חזרה. תשמור את החוזה שחתמת עליו לבית משפט.

קלייטון.ש

Well-known member
בעיקרון הפתרון הוא תביעה קטנה

כפי שכתבה עוגיפלצת.
כדאי קודם לשלוח מכתב שבו תבהיר שאם לא תקבל את הפרשי שכ"ד שזקופים לזכותך בתוך זמן מסויים שתחליט (נגיד שבועיים), אתה תגיש תביעה לבית המשפט, שבה תתבע גם את הוצאות המשפט.
אם המכתב הזה לא יעזור אז תצטרך להגיש תביעה.

למעלה