השכרת נכס מתושב חוץ

arthur888

New member
השכרת נכס מתושב חוץ

שלום

מצאתי איזושהיא דירה להשכרה במחיר נמוך יחסית ממחיר השוק. הבעלים של הדירה היה גר מספר שנים בארץ ולאחרונה עבר לספרד - ספרדי במקור. התכתבנו כמה ימים והוא רוצה שאעביר כסף לAIRBNB ורק אז אוכל לראות את הדירה היות והמפתח אצלו והוא ישלח לי אותם עם שליח. במידה והבית ימצא חן בעיני העסקה תצא לפועל והוא יקבל את הכסף ובמידה ולא אז הכסף חוזר אלי.
ההשכרה הינה לשנה. השאלה הנשאלת היא איך אני יכול לדעת שאני לא נעקץ פה? סיכמנו שבמידה ויוסכם אז אעביר לו כסף כל חודש בהעברה בנקאית.
מישהו עשה פעם כזה דבר? או שמע?

תודה

מעולם לא שמעתי על עסקה כזו.

השכרתי ושכרתי נכסים רבים מתושבי חוץ.
כולם בלי יוצא מהכלל נעזרים בעו"ד, מתווכים, משפחה או מכרים לצורך ההליך.
מעולם לא שמעתי דבר כזה ולא הייתי מעבירה אגורה בטרם נחתם חוזה.

העובדה שמחיר השכירות נמוך משווי שוק מגדיל את החדש.
בברכה,
עו"ד ירדני לילך, שמאית מקרקעין

arthur888

New member
היי

אכן הנושא נשמע די מסריח אבל אני לא חותם עם הבן אדם על חוזה אלה מפקיד את הכסף בחשבון בנק של airbnb. המפתחות והמסמכחם נשלחים אלי ויש לי 3 ימים להחליט אם אני רוצה את הבית או לא. במידה ולא, כך לדברי החברה הכסף חוזר אלי.
מה שמחשיד אותי עוד יותר הוא שאפשר להעביר את הכסף רק דרך הבנק או בנק הדואר ולא דרך paypal או כרטיס אשראי בינלאומי ככה שבמקרה וזה עוקץ לא ברור אם אפשר לבטל את העסקה.
עוד דבר שמחשיד, השכירות הינה 3000 שקל על בית שאפשר לקבל עליו בכיף 6000 ולטענתו זה כולל גם חשבונות שאני משלם והוא מוריד מהתשלום החודשי שאני אמור להעביר לו כל חודש.
הסכום שהוא מבקש לפיקדון הוא 6000 שח, קרי חודשיים ראשונים של שכירות.
לטענת המשכיר הוא לא מחפש לעשות כסף על הבית אלה מישהו שישמור לו על הבית בתקופה שהוא בחול, סוג של סבלט
&nbsp
מה הייתם עושים? האם לרדת מהעניין עקב כל החשדות הרבות או שההפקדה לairbnb אכן מאובטחת
&nbsp
תודה רבה

Fitch

New member
אתה מחפש צרות? אם זה בית של 6000 ב3000 זה עוקץ

יש עוקץ דומה עד זהה בתחום מכירת הרכב. שם תמיד יש רכב במצב מצוין, של תושב חוץ שעבד בארץ ולא "משתלם" לו לקחת אותו לחו"ל.
אתה כמובן מעביר לו כסף ואז ביי.

arthur888

New member
סיפור דומה בהחלט

רק שפה מעורבת חברה מוכרת אבל לך תדע
&nbsp
תודה

אל תתבלבל

מעורב פה שם של חברה מוכרת ולא יותר מזה.
&nbsp
נעשו כבר מקרי עוקץ תוך שימוש בשמות של חברות מוכרות כמו גוגל ומייקרוסופט אשר בינם לבין ההצעה שהוצעה לא היה שום קשר.

Fitch

New member
תעביר לי 1000 שקל לPAYPAL (חברה מוכרת) ואסביר לך מה ההבדל

arthur888

New member
הבנתי הכל, תודה

ירדתי מזה סופית
מה גם שבדקתי בטאבו ואין שם שום זכר לבן אדם הזה כבעל הדירה או הערת אזהרה
&nbsp
תודה לעוזרים

למעלה