השכרת רכב - אזהרה

• פותח הנושא zar
  • פורסם בתאריך

zar

New member
השכרת רכב - אזהרה ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

ידידי הגולשים, רוצה לשתף אתכם בחווית השכרת רכב או ליתר דיוק החזרתו. סיימתי שלשום טיול בגרמניה עם רכב שכור של חברת נשיונל-אלמו שסוכנה בארץ הינו אופרן. החזרת הרכב התבצעה בשדה התעופה במינכן. רגיל אני להשאיר את הרכב בחנייה ו"לזרוק" את המפתח, אך משום מה נעור חשדי בעת ההחזרה עקב בדיקות שראיתי שהתבצעו ברכב אחר בו הבוחן כרע על ארבע ובחן ביסודיות את פגוש הרכב להבחנה בין לכלוך לשריטה בילתי נראית. ניגשה אלינו בוחנת ושאלה אם ברצוננו לקבל את דו"ח הקבלה מיידית או שנעדיף שלא. ביקשתי שכן. לאחר סיבוב ובחינה חיצונית עברה העלמה לבחינה פנימית כאשר לבסוף הכריזה כי על המושב האחורי ישנו כתם שאינה בטוחה אם יוכל להיות מוסר באמצעות ניקוי רגיל. העברתי ידי על המושב לסילוק גרגר אבק נסתר ולא ראיתי מאומה. העלמה הלכה לקרא לבוחן עמית שאף הוא חזר על דבריה. מכיוון שנקלעתי למצב של לדבר אל הקיר, אמרתי להם שאני לא מתכוון להתווכח עימם ושניפגש בבית המשפט. הוצאתי מצלמה וצילמתי תוך הפגנתיות את המקום ה"חשוד". מסתבר שהדבר עזר ולפתע הופיעה "בוחנת עליונה" שקבעה שאין כלום במימצא. משך הבדיקה הביטחונית שהתארכה, גלגלתי שיחה עם אנשי הביטחון הישראלים, והם ספרו לי שזו תופעה רווחת לאחרונה בנמל תעופה זה. השערתם היא שמכיוון שהסוכנים בארץ מוציאים דילים טובים מחברות ההשכרה, הן מנסות לפצות עצמן בגביית דמי ניקיון ו/או שריטות עלומות על מרכב הרכב. ראו הוזהרתם, ובלקיחת רכב שכור הקפידו על רישום כל שריטה ומכה במרכב וניקיון הרכב, ולהשוותו להיסטורייה כפי שחייבת להרשם בספר הרכב על מנת למנוע עוגמת נפש וויכוחים מיותרים בעת ההחזרה. נסיעה נעימה צאר

danistar

New member
אנחנו נסענו עם רכב של אותה חברה

בברצלונה ושם כשהחזרנו אותו בשדה התעופה אפילו לא הסתכלו על הרכב .. נתנו לנו טופס שחרור לקחו את המפתחות וזהו .. ואגב אלאמו .. יש לי איתם חשבון מלפני 3 שנים כשנסעתי לקליפורניה . הזמנו רכב מסוים ובסוף בגלל ברדק שהיה להם בשדה התעופה קיבלנו רכב יותר נחות ובזה לא נגמר הסיפור , כשהחזרנו את הרכב היה לנו ויכול קשה עם הבחור שקיבל אותו בנמל התעופה בסאן פרנסיסקו . בחור ממוצא של בני דודנו שכנראה כשהבחין שאנחנו ישראלים החליט לעשות לנו בעיות ..

zar

New member
כנראה תופעה מקומית

לקחתי רכב מאלמו בפלורידה ללא כל בעיות בוושינגטון ניסו להשחיל לי אפ-גרייד ומשסרבתי נתנו לי את הרכב המשודרג משום שלא היה להם רכב בקבוצה שהזמנתי. מסקנה - להתעקש ועוד בענייני השכרה, ביצעתי הזמנה מסן פרנציסקו לרכב בניו יורק וכשהגעתי בשש בבקר חיכה לי רכב נחות. לא הסכמתי ונתנו לי להתייבש שעתיים וחצי עד שנפתח יום העבודה וסידרו לי רכב ברמה שהוזמנה................ואלה היו אויס עם סיכה על דש הבגד WE TRY HARDR והם אכן הצליחו להוציא לי את הנשמה שוב...........להתעקש על מה שהזמנתם!!!

itaf10

New member
השכרת רכב מחברת אלמו

רוב הישראלים לוקחים דילים של השכרת רכב דרך חב. אלמו (היא הזולה ביותר) וכפי שנאמר כאן הם כנראה מנסים להתחכם איתנו. אנחנו נוסעים מספר שנים עם אותה חברה, ומנסיון צריך לעמוד ולהתעקש על מה שהזמנם. בדר"כ במידה ואין להם את הקטגוריה שעבורה שלמתם, הם נתנו לנו קטגוריה גבוהה יותר (העקשנות לפעמים משתלמת). בעת קבלת הרכב רצוי מאוד לבדוק היטב ולהתעקש שהבוחן ירשום כל מה שנראה לכם בגדר הלקוי. דבר נוסף תבדקו היטב את ה"גרין קארד" של המכונית... לא תמיד היא נמצאת בתא הכפפות במידה והיא חסרה. נא לציין במפורש שהיא חסרה. תחסכו ממכם צרות (ראו הוזהרתם) לא אפרט כאן. גבו מאיתנו על שרות כמו(שרשראות שלג וגגון שבמפורש נאמר לנו בארץ שהן בחינם) . החברה בארץ החזירה לנו את כספנו בחזרה עם התנצלות... שימו לב לדברים קטנים שהם יכולים להיות גדולים. בסה"כ הם בסדר אבל.......

AOL

New member
השכרת רכב של נשיונל-מאלאמו ,מינכן

ביולי האחרון ערכנו ביקור של שבועים במרכז אירופה (דרום גרמניה ושוויץ). נחתנו במינכן השכרנו את הרכב (רמה D) ששודרג לדיזל ,למרות שלא הובטח לנו. יצאנו לנו שמחים ומאושרים . האוטו היה מצוין ,נוח . כשחזרנו (דרך מינכן) לא עשו שום בדיקות ברכב , פשוט אמרו לנו העובדים של החברה להשאיר אותו , לא ערכו שם בדיקות , לא היו קטנוניים ובלי שום עצבים. אפילו על מיכל הדלק שלא היה מלא על סופו לא חייבו , פשוט שירות מצוין. הדבר היחידי שגורע מהחברה הוא הבלגן שקיים כשאוספים את הרכב . בסופו של דבר ,היה שירות מצוין ומאוד נהנו.

חיננית

New member
לנו היתה בעיה אחרת עם ההשכרה

הגענו לשדה התעופה -מטוס מלא ישראלים ,והלכנו לעבר דלפק חברת אירופהקאר-היה שם תור של כ40 ישראלים שהזמינו את הרכבים מהארץ. היתה רק פקידה אחת עם מחשב אחד וזה היה נורא -לקח כ 3 שעות לחכות לרכב. שתבינו ,לקחנו טיסת בוקר מוקדמת כך שב9 בבוקר נחתנו כדי שנתחיל הטיול על הבוקר, והתעכבנו כמעט משך זמן הטיסה בנמל- ולא היה למי להתלונן-הגברת בדלפק אמרה -ככה זה תמיד ! אז אם ידעו שם שמגיעים בבוקר 40 ישראלים שמעונינים ברכבים שלהם, למה לא נערכו לכך ?זה שרות זה? זה ברארה. מסקנה מה שעולה בזול עולה ביוקר !!!. זו החברה הזולה ביותר אמנם, אבל זמן בחו´ל בהחלט שווה ויותר מכסף. אז הזהרו עם אירופה קאר שזולה אבל שירות על הפנים .

zar

New member
ועכשיו תארי לך

מטוס שלם = 180 נוסעים = 90 רכבים לערך וכולם על סוכנות אלמו למרות 4 דלפקים פעילים לקח אותו פרק זמן כשלך. ולגבי החזרה, חוייבנו במחיר משולש תמורת מילוי חלקי בהרץ, כן גם כאן מדובר על מינכן. דבר נוסף, הדלפקים של חברות ההשכרה נפתחים רק בשעה 7 בבקר כך שמי שמנסה לחסוך וטס בטיסת לילה מוצא עצמו ממתין שעות לקבלת הרכב!!!

למעלה