השכרת רכב ביפן - באי יקושימה

Simbbam

New member
השכרת רכב ביפן - באי יקושימה

היי חברים!
אז מסתבר שאני טס ליפן בספטמבר אוקטובר עם אמא שלי לטיול.
הבנתי שישראלים יכולים להשכיר רכב ביפן:
1. מה ההליך הבירוקרטי הנלווה לכך?
2. האם למישהו יש מידע ספציפי על השכרת רכב באי yakushima שבמחוז קגושימה? איפה ניתן לאסוף ולהחזיר את הרכב, וכמה עולה?

תודה

ושבת שלום.
מתן.

johnny d

New member
השכרתי

בהוקאידו, לא שונה מלהשכיר רכב בארץ חוצמזה שצריך להסתדר עם יפנית...

anigodin

New member
לא שונה מהשכרת רכב בכל מקום אחר

אבל אתה מודע לזה שביפן נוהגים בצד שמאל?
נהגת פעם ברכב עם הגה ימני?
זה לא מאוד מסובך ומתרגלים די מהר, זה יכול להיות יותר מסובך אם הרכב הוא רכב עם תיבת הילוכים ידנית.
&nbsp
נשאלת השאלה, למה בעצם לשכור רכב?
האם מדובר במקום מאוד נידח שאין בו תחבורה ציבורית או שהיא מאוד לא נוחה או שאתם מתכוונים להגיע למקומות שאין דרך אחרת להגיע אליהם?

Tenguy

New member
חשוב להדגיש לקחת תמיד רכב עם הילוך אוטומטי ....

ניסית פעם להחליף הילוכים ביד שמאל ??? - סיוט !!! לקח לי יומיים פלוס להתרגל באוסטרליה, ומזל שרוב הזמן בכלל נהגתי ב-Outback .... שאין שם בכלל עומס תנועה

בכל מקרה שים לב שהווינקרים/אתתים הם בצד ימין והמגבים בצד שמאל - ושלא תתחיל לאותת בזמן שיורד גשם, או לנגב שמשה שאתה פונה בצומת

anigodin

New member
יצא לי לנהוג בסקוטלנד.

זה אותו דבר.
לקחנו מראש רכב אוטומטי בגלל בעיית המיקום של ההילוכים.
לא זכור לי שהאיתות והמגבים החליפו צד.. אבל זה גם היה לפני יותר מ-15 שנה אז אולי הזכרון קצת החליד.
&nbsp
התרגלנו לנהיגה בצד הלא נכון די מהר. הבעיה היחידה הייתה בפניות שמאלה - מראש המאמץ לזכור שצריך להיצמד לשמאל בפניה שמאלה יצא שעליתי לא פעם על המדרכה בסיבוב..

jonbaum

New member
אני כל יום מחליף הילוכים ביד שמאל.....

אבל בלי קשר לזה, ביפן אף אחד לא יודע מה זה אוטו עם הילוכים ידניים, אז ככה שאין מה לדאוג

Asael B

New member
טיילתי שם בלי להשכיר רכב

אבל הייתי באוטובוס של חברת טיולים שלקחו אותנו לאתרים השונים והסבירו לנו (ביפנית) על הדברים השונים באי (בעלי החיים באי, סוגים שונים של עצים וכו').

זה היה טוב אבל אני ממליץ להשכיר רכב, אם אני זוכר נכון התחבורה הציבורית באי ממש לא משהו וטיפול מאורגן זה נחמד אבל יותר כיף לא להיות תלוי במישהו.

בכל מקרה ממליץ בחום, זה היה אחד המקומות שהכי אהבתי (אם לא הכי).

אפניים נחשב?

נעזרתי בהם ובתח"צ, שדי הספיקו עבור כמה מסלולים מהמטויילים יותר כנראה (ויפים). בדיעבד, מצטערת שהייתי רק שבוע, אבל יש תרוצים.
לגבי שכירת רכב -יש שם סוכנויות נסיעות/רכב ואפשר למצוא באינטרנט פרטים.
כמה ימים תהיו ואיך תגיעו? האי מקסים ושווה להיות בו כמה ימים.
אם מגיעים בפרי/רחפת צריך לקחת בחשבון שלא "מספיקים" עוד משהו באותו יום.
ברכב, הכל יותר "קצר", כי האי קטן אבל במידה ותטיילו ברגל יש כמה מסלולי הליכה שאינם טבעתים ויש מקומות שההגעה קלה יותר עם מדריך/נהג מקומי ..

למעלה