השכרת רכב בישראל

Ziv172

New member
השכרת רכב בישראל

אם משכירים רכב נניח 350 דולר לשבוע וחצי השתתפות עצמית 430 דולר- אם משהוא קורה לאוטו תשלמו 430 דולר . אם רוצים לבטל את ההשתתפות לגמרי הביטוח עולה כמובן. האם אתם בדרך כלל מבטלים את ההשתתפות העצמית או משלמים פחות השכרה ושומרים על ההשתתפות ?

metm98

New member
חברות השכרת הרכב עושות כסף מהפחדה

בתנאים שאמרת, הפרמיה היא קצת יותר מ 18% לשימוש של שבוע וחצי. זאת פרמיה מטורפת.
אם נתרגם את זה למילים - זה כלכלי רק אם פעם בחודש וחצי בממוצע אתה מצליח לגרום לתאונה עם נזק של לפחות $430 לרכב. אבל אם אתה נהג כל כך גרוע, אולי כדאי לשקול תחבורה ציבורית במקום הביטוח הנוסף...

Ziv172

New member
ואם האוטו רק נשרט או יש שם שפוף מחניים?

בפני עצמו זה לא יכול להיות מאות דולרים או שזה לא ככ פשוט לחברות ההשכרה לקבל את ההשתתפות העצמית ?

John the Savage

New member
לא, ממש לא משתלם לשלם 79 דולר עבור ביטול השתתפות עצמית

ואגב, גם לא משתלם לשלם פרמיה גבוהה יותר עבור השתתפות עצמית נמוכה יותר בביטוח הרכב הרגיל שלך, אבל כשמדובר בחברות השכרת הרכב, הפרמיה שלהם על ביטול השתתפות עצמית מנופחת הרבה יותר.

nogala1

New member
בדוק עם כרטיס האשראי שלך לגבי הביטוח

חלק מהכרטיסים מכסים את הביטוח בישראל (לא ביטוח החובה - אבל את ההשתתפות העצמית ) . אם הם מכסים - בקש מהם מכתב , אותו תתן לחברת ההשכרה בארץ .
אני מתקשרת לחברת ההשכרה לפני ושואלת אם הם עובדים עם המכתב מחברת האשראי - רובן עובדות איתו

Ziv172

New member
תודה בדקתי אמרו שלא בישראל

רק בארהב
השאלה אם מישהו כאן בכלל משלם יוצר על מנת להוריד לגמרי השתתפות עצמית ?

Ziv172

New member
השאלה האם הם לא יכולים לחייב על כל שריטה

אן שהם צריכים ממש לתבוע וזה מסובך גם בשביל חברת השכרת הרכב?

John the Savage

New member
זה לא מסובך עבור חברת ההשכרה

לחברת ההשכרה יש את פרטי כרטיס האשראי שלך, ובחוזה ההשכרה אתה נותן להם רשות לחייב את כרטיס האשראי עבור נזק לרכב, קנסות חניה וכו', כך שהם לא צריכים ללכת לבית משפט בשביל זה.

מצד שני, לכל חברת השכרה יש מדיניות שקובעת מהי רמת הנזק המינימלית שעבורה מחייבים. אפשר לשאול ולבדוק. בדרך כלל אם זו שריטה באמת מינימלית, לא מחייבים. בנוסף, מניסיון אישי שכרתי רכב בישראל לא מעט פעמים ומעולם לא חייבו אותי על נזק לרכב.

Boston Guy

New member
זה מאוד תלוי בחברה הספציפית

וכנראה גם ב"מצב הרוח של חברות ההשכרה" בשנה הספציפית.
יצא לי לשכור רכב בביקורים בישראל בערך פעמיים עד 10 פעמים בשנה, כל שנה, מאז אמצע שנות ה 90 של המאה הקודמת.
אני מעריך שבמצטבר - מדובר על עשרות ביקורים, ומן הסתם יותר משנת שכירות.
כן, יצא שדרשו שנשלם "השתתפות עצמית" פעמיים או שלוש - ואני חושב שהייתה פעם אחת שאפילו גבו מאיתנו כמה מאות דולארים (אבל היה באמת נזק ברור לרכב).
בפעמים האחרות הצלחנו לצאת מהעניין ללא תשלום כספי - בעיקר בגלל שגם בשנים שלפני המצאת ה"טלפון החכם" תמיד נהגתי לעשות סט פנורמי של תצלומים של הרכב (תמונות שכוללות תמיד גם את הבחור או הבחורה שבדקו אותו יחד איתנו במעמד ההשכרה). ולפני עידן המצלמות הדיגיטאליות - דאגתי לפתח את התמונות במעבדה של "אוריינט קולור" ז"ל כדי שיהיו לי תמונות בתיק כמעמד ההחזרה.

debby12

New member
מנהל
השאלה צריכה להיות עד כמה משמעותי *לך* אם תצטרך לשלם

עוד 350 דולר (מעבר ל-80 אקסטרא של הביטוח זה יוצא עוד 350)

אם זה משהו שאיננו סוף העולם מבחינתך אז ודאי שלא הייתי לוקחת את הביטוח היקר יותר אלא הייתי לוקחת את ה"סיכון" שיקרה משהו ותצטרך לשלם מהכיס עוד 430 דולר השתתפות עצמית

אם אתה מרגיש שזה כסף שפשוט אין לך אז כן הייתי משלמת 80 דולר יותר תמורת ה"בלי השתתפות עצמית"

Boston Guy

New member
אני גם נמצא בחיפושי רכב לקייץ... והמחירים כפולים משנה שעברה

אני מחפש רכב לגיזרת יולי-אוגוסט - והצעות המחיר שקיבלתי עד עכשיו היו מאכזבות, יחסית לשנה שעברה.
אתה יכול לשחרר פרטים לגבי הערוץ שדרכו אתה שוכר את האוטו ומה ההצעה כוללת (איזה גודל רכב והאם הביטוחים כולם כלולים במחיר שציינת)?
תודה.

ilanvag

New member
בדקת אצל איזי?

תמיד קיבלתי אצלו את המחירים הכי טובים.
&nbsp
אם אתה לא מכיר -- שלח לי פינג ואשלח לך את הפרטים.

Ziv172

New member
אז איתו ספציפי - הייתה לך פעם בעייה עם השתתפות עצמית?

Boston Guy

New member
מהם שכרתי בשנה שעברה. היה אוטו סביר ++

קיבלנו מהם "אוטו מתנחלים" (רכב סטיישן) חדש מהניילונים, עם כמה עשרות קילומטרים על המונה..
לא עשו צרות בהחזרה (אבל האוטו חזר במצב מושלם, בלי שריטה).

מצד שני - השנה המחיר שנדרש (אני מניח שגם הפעם המעאכר שדרכו אני מקבל הצעות מחיר הלך אליהם) הוא כפול משנה שעברה...

למעלה