השכרת רכב בסנטיאגו - צילה

ruth11

New member
השכרת רכב בסנטיאגו - צילה

מישהו/י יכולים להמליץ על סוכנות להשכרת רכב בצילה - סנטיאגו-ואולי יודעים גם פחות או יותר מחירים ? תודה

Yo-man

New member
אני יכול לספר לך ממי להתרחק...

לפני כמעט שנה היינו בסנטיאגו, ושם מתחולל הויכוח האין-סופי ממי לשכור, בכמה, ואיפה להחזיר. היה בחור שקוראים לו שם-חי, ילד חמוד בן 18 שחי שם. דובר עברית, והוא ייצג את מר אוחניו לאגוס שהשכיר המחירים סבירים רכבים (פיק-אפ או מיניבוסים ל-10). גם אנחנו שכרנו ממנו, והוזהרנו לא להשאיר פרטים של כרטיס אשראי כי ניתן לנצל את המספר לביצוע רכישות, אז השארנו פיקדון 600$ במזומן. כשהחזרנו את הרכב הוא מרח אותנו בסיפורים שהכסף לא כאן, שהוא צריך להוציא מהבנק, שהבנק סגור וכולי. הוא נראה אמין לחלוטין (הוא לא יגנוב מאיתנו 600$ ויסכן את הסוכנות שלו, נכון ?) בקיצור, יום אחד הוא נעלם, ומסתבר שעם כספים של עוד ישראלים שנפלו בפח. שגרירות ישראל התערבה, וגילינו דרכם שהבחור כבר ישב בכלא על הונאה. עדיין מחפשים אותו לתביעה. כנראה ששם-חי לא ידע מכלום וגם נפגע ממנו, אבל מהם - אל תשכרו רכב. בפוקון (12 שעות דרומה) יש את הסוכנות של אדי ושי, שני ישראלים שמשכירים רכבים. בעיני הם חארות שיודעים שישראלים באים רק אליהם ולכן מקפיצים מחירים רק בקצת יותר מאחרים, אבל מספיק כדי לעצבן. מצד שני - תקבלו את כספי הפיקדון חזרה בטוח... אופציה נוספת היא לשלם קצת יותר, ולשכור מחברה בין-לאומית (Alamo, הרץ וכדומה). בהצלחה

KittnPaws

New member
אפשר להציע הצעה?

הדרך מסנטיאגו לפוקון אינה דרך מדהימה במיוחד ומאוד מאוד ארוכה בפוקון אפשר גם כן להשכיר רכב, כשאני הייתי שם היה את הבחורים הנחמדים הישראלים שעזרו לי להשכיר רכב, גם חסכתי זמן נסיעה (חודש מפוקון זה חיסכון של לפחות יום יומיים נסיעה מאשר סנטיאגו), חוצמזה לא ידעתי אז מילה בספרדית ושהיה את הבחורים הישראלים שם מההוסטל שהשכירו בשבילי, התווכחו בשבילי זה חסך לי המון מה שם שתמיד נשארים קצת זמן בפוקון כי היא מדהימה ומטפסים את הויאריקה אז לא חבל על הזמן שהרכב שוכב שם?? זהו. תהנו!!!

beni165

New member
אפשר להציע עןד הצעה?

לדעתי זו טעות לשכור רכב לחודש/מספר שבועות בצ´ילה רכב שכור עם כל היתרונות שלו, מגביל מאוד - כשיש רכב "מפחדים" להישאר במקום נחמד כי הרכב "מתבזבז", ותמיד יש סיכון שהאנשים שאיתך ברכב ימאסו עלייך. מה גם שלרב סתם נוסעים הלוך חזור - וצ´ילה כל כך גדולה ומדהימה שחודש לא תמיד מספיק. לדעתי הדרך הכי טובה לטייל בצ´ילה (ושוב לדעתי) היא לטוס או לסוע בבת אחת לדרום - הכי דרומה שרוצים ואז להתחיל לטייל צפונה בניחותה, לבד/ עם אנשים/ רכבות/ אוניות/ מעבורות/ טיסות/ טרמפים/ רכב שכור ליומיים שלושה/ שייט לקרחונים/ אופניים/ סוסים.... בקיצור בכל דרך אפשרית וטיול קצת יותר "אמיתי", עם יותר התערבבויות בעם הצ´יליאני המדהים (מתחרה רציני על העם הנחמד ביותר). זהו - פשוט יותר, זול יותר, עצמאי וגמיש יותר...

KittnPaws

New member
לטוס????

סלח לי על ההלם בו לקיתי, שום שבר שכמה כדורים להורדת לחץ דם לא ייפתרו נכון רכב לפעמים מגביל, וכשהתחלתי לקרוא את הודעתך אמרתי אה כן, עכשיו הוא יציע לה לעשות את צ´ילה בטרמפים והנהנתי בהסכמה ואז הגעתי לקטע בו אתה מציע לטוס לדרום ולעלות למעלה חשכו עיניי למה למה למה למה למה למה????? לא רוצה רכב? נהדר, עוד יותר טוב, יש המון(!) טרקים לעשות שם שחבל על באמת על הזמן של הרכב (לא שלי זה הפריע לקחתי רכב ועדיין עשיתי את כל מה שרציתי לעשות) אז אוקיי, רד למטה בטרמפים ותעלה בטרמפים או אוטובוסים או מה שלא יהיה, למה לטוס?? רק תחשוב על כך שלפחות באוטובוסים או טרמפים יוצא לך להכיר את האנשים המדהימים שנקראים צ´יליאנים, אפילו אם באוטובוס כל מה שיוצא לך לעשות איתם זה לשחק בינגו בספרדית, גם כן משהו... לא חבל??? חוץ מזה, את הקרטרה אוסטרל שווה לעשות ברכב, או באופניים (למשוגעים לדבר בלבד, אם הייתי עושה זאת שוב, הייתי הולכת על אופציית האופניים), אתה מפספס את החלק הכי יפה בצ´ילה אם אתה עושה את זה בטרמפים או באוטובוס, אנחנו למשל הלכנו לישון בבית של מקומית, גילינו שהיא שוכנת על קצה האוקיינוס ולקראת אחה"צ באו לבקר אותנו דולפינים...נכון ה"חוף" לא היה מתאים לשחייה, אבל זה לא הפריע לנו לקפוץ עם כל הבגדים למיים ולשחק עם הדולפינים, את המקומית הזאת שלא גרה בכפרים הקטנים הפזורים לאורך הקרטרה אלא במקום קצת יותר נידח באמצע שומקום אתה בטח לא פגשת שוב, טרמפים כל הדרך הלוך חזור, סבבה גם אוטובוסים כבר נורמלי אבל טיסה הלוך ולעלות בטרמפים? טססק טססק, חראם, חראם!!! הנוסף נורא תלוי באיזה תקופה טסים, אם זה בסביבות החופש הגדול של הצ´יליאנים שווה לעשות בטרמפים, אם זה כבר פברואר ורוחות של חורף נושבות לא הייתי מציעה לנסות לעשות את צ´ילה ככה. זה לא הכי כיף

beni165

New member
דברי הוצאו מהקשרם

כוונתי הייתה טובה - באמת לא התכוונתי חס וחלילה לוותר על כל חלק שהוא בצ´ילה המדהימה בטח שלא על הבינגו (זכיתי בשק תפוחי אדמה!!) כל מה שהתכוונתי הוא שבמקום ל"בזבז" זמן על נסיעה לשני הכיוונים - מה שיכול לקחת גם יומיים, אפשר לטוס כיוון אחד - מה גם שלפעמים מגיעים לצ´ילה בסוף העונה וככה אפשר להרוויח עוד זמן בדרום... ואז מטיילים חודשיים בכיוון אחד במקום הלוך חזור - (חודשיים = דוגמא לא להתאשפז לי עכשיו) ובטח שבטח לא לוותר על חוויות הצ´יציאנים המדהימים כי מי שבדרך לבוליביה (ופה אני מסתכן בהערת שד אחר) מחכים לו רק בוליביאנים מטומטמים... שעד שלא הייתי בהודו הובילו בכבוד את טבלת העם המטומטם. ושוב רק להבהרה - לעשות כל מה שכתבת אבל בכיוון אחד!

KittnPaws

New member
לא תשמע אותי מתווכחת

הבוליביאנים הם העם הכי מטומטם שיצא לי לפגוש עד כה, אמנם בהודו לא הייתי, אבל לא חסר לי ברפרטואר טיולים, עדיין לא פגשתי עם שסובל יותר מפיגור מאשר הבולביאנים זה תמיד הצחיק אותי כל כך...דרך אגב בכפרים שלהם, אם ניסית לעשות למשל את דרך המוות בטרקים אז בכפרים שמסביב, האינדיאנים החמודים רחוקים מלהיות טמבלים כמו אחיהם בלה פז לדוגמא

beni165

New member
מסכים

בכל הדרום אמריקאיות ובעיקר באנדיות ככל שמתרחקים מהעירים הגדולות האנשים הרבה יותר נחמדים וחברותיים - זה עדיין לא אומר שהם חכמים, אבל בהחלט חביבים, מאירים ושמחים לארח.

ruth11

New member
אז קודם כל ../images/Emo51.gif ...

ושנית, ממה שהבנתי, בנושא השכרת הרכב, כדאי להתרחק מכל מיני מציאות שכנראה (שוב, לפי רוח הדברים), עולים בסופו של דבר הרבה יותר, ולא רק כסף ... אז, אני מצילה במקור, וכך אין כל בעיה עם ספרדית, יש לי הרבה יותר בעיות בעברית
מסכימה עם כל מה שנכתב על העם הצילאני ועל צילה בכלל. מדינה פשוט מדהימה מעניינת וכל כך מגוונת שממש קשה למצוא מילים לתאר את כל מה שהעיינים רואות שם. והאנשים....חבל על הזמן, ומי שהיה בטח יודע למה הכוונה. אבל, אני נוסעת רק לשבועיים ורק לאיזור סנטיאגו וקצת לחוף...מעין טיול שורשים, אז הרכב הוא לא בדיוק למטרה לרדת לפורטו מונט וכו´ אלא ממש כדי לנוע מחבר לחבר ומזכרון ילדות אחד למישנהו. ושוב, gracias

beni165

New member
תראו מה זה

אנחנו כבר הפלגנו לנו על כנפי ההיסטוריה, חלמנו חלומות, ניזכרנו קצת, ניגבנו דמעה והיא בסך הכל צריכה איזה פיאט טונו כדי ליסוע ל"ויינה דל מר" לחווילה המשפחתית
.....

למעלה