השכר ברשויות המקומיות/עובדי משרד הפנים

ש מים

New member
השכר ברשויות המקומיות/עובדי משרד הפנים

חבר'ה, אמנם הנושא אינו "מקצועי" במובן המקובל, אבל אני חושב שבהחלט יש לו השלכות רבות על כולנו, ואני מדבר על נושא שכר עובדי הרשויות המקומיות (בדגש כמובן על אנשי התכנון).
לאחרונה נחשפתי לנושא זה וקיבלתי את שוק חיי. אביא לכם מספר דוגמאות מייצגות בהחלט:
מנהל מח' תכנון ארוך-טווח במועצה אזורית מן הגדולות בארץ, באזור בו מתרחשות לאחרונה כמה מן הפעילויות היותר בעייתיות ויותר "לוהטות" במדינה - שכר כ- 9,000 שח ברוטו!!
מזכיר וועדה מקומית ברשות מקומית גדולה - כ- 6,500(!!!) שח ברוטו.
מתכנן, אחראי על קידום פרוייקטים רגישים וחשובים ביותר, באחת הערים הגדולות ובעלות הרכב אוכלוסיה מן המורכבים בארץ - 7,000 שח ברוטו.
סגן מהנדס עיר, בעיר גדולה - כ-7,000 שח ברוטו.

ואני לא מדבר על "עובדים מתחילים", אלא על כאלה עם וותק דו סיפרתי ותואר ראשון ושני...

אז כמה דברים:
1. אני רוצה לראות את אנשי משרד האוצר (וכן, גם אנשי משרד הפנים, שקובעים את השכר הזה) עובדים בכזו משכורת!
2. שאף אחד מאיתנו לא יבוא יותר בטענות - לעובדי עירייה/וועדה מקומית על "קצב העבודה/רשלנות וכו'. בשכר כזה הם עושים טובה שהם בכלל פותחים את המחשב בבוקר!
3. שאף אחד לא ילין על "התמוטטות בניין בחדרה", על "שקיעת מחלף בכביש 4" או על "קצב שיחרור יח"ד".

בא לי להקיא מהצביעות (של האוצר והממשלה)!

נתנאל531

Well-known member
ממוצע השכר בשלטון המקומי הוא מהגבוהים במשק

לפי הנתונים שאתה מביא, מיהם מקבלי השכר הגבוה יותר?

אם רוצים להסדיר את נושא השכר ברשויות המקומיות, צריך לבדוק היכן המקומות בהם ישנם בורות שומן עמוקים, ולטפל בנושא משני הכיוונים - להנמיך לגובה סביר משכורות מופרזות, ולהגביה משכורות נמוכות.

ש מים

New member
"ממוצע"...

כן. מכיר את הסיפור: "אדם טבע באגם שעומקו הממוצע הוא 10 ס"מ" (אבל הוא טבע בחלק שעומקו 3 מ').

הממוצע לא מעניין!
דרגות השכר הללו נקבעות ע"י משרד הפנים ולא ע"י הרשות המקומית!
אם משרד הפנים חפץ לאזן, הוא יכול לעשות זאת, אבל זה לא מעניין אותו.
מי מקבל שכר גבוה?
1. ראש הרשות.
2. מנכ"ל הרשות.
3. מהנדס הרשות.
4. הגזבר.
5. המזכיר/ה.

זהו. (מנהלי אגפים מקבלים הרבה פחות, וזה תלוי בגודל הרשות).

ואגב, בעיית השכר הנמוך (שכר מגוחך!) קיימת גם במשרדי ממשלה אחרים. למשל: מנהלת מחלקה בכירה ביותר, במשרד ממשלתי שהיום אחראי על אחד הפרוייקטים הרגישים וחשובים ביותר בתחום האיכלוס והתכנון במדינה, מקבלת כ- 8,000 ש"ח לחודש (גם כאן - תואר 2 ומספר דו-ספרי של שנות נסיון).

בושה וזלזול!!!

tapuzo

New member
אל תשכח פנסיות עתק לכל החיים בלי לשלם ארנונה

בעיריית חיפה הפנסיה הממוצעת לעובד עירייה לשעבר = 10,000 שקל לחודש
כפול 1500 עובדים. הפנסיה הייתה 140 מליון שקל מרכיב מהתקציב העירוני לפני 5 שנים
היום היא מתקרבת ל-200 מליון שקל. הפנסיה של 1500 עובדים בעיריית חיפה היא כמו
כל התקציב של קרית מוצקין עיר עם 40 אלף תושבים
ואותם פנסיונרים לא משלמים ארנונה. והם קונים דירות ומשכירים אותן בשכ"ד עושק
לצעירים שכן צריכים לשלם ארנונה גבוהה כי סבא'לה לא משלם ונוסע לסקי באוסטריה 4 פעמים בשנה..
הוא צף לו בבאדן באדן והצעיר בלי פנסיה ומקום עבודה מובטחים, ישלם עבורו את הארנונה
למה לא באמת??

ש מים

New member
מה מקור המידע שלך

הנתון שאתה מוסר מתייחס אולי רק למיעוט שבמיעוט (שהשכר הקובע שלהם הוא כ- 17,000 שח לחודש!).
נא לכתוב מקור המידע ולא להפציץ בשמועות.

("מקובל כי אחוז הפנסיה המקסימלי יהיה 70% משכרו הקובע של האדם").

אבל אין יותר פנסיה תקציבית.

אני לא יודע אם הנתונים שלך נכונים או לא (ונוטה להאמין שלפחות חלקית כן), זה לא רלוונטי לעובדים חדשים כי כבר עשור שאין פנסיה תקציבית, רק צוברת.

שאלת הפנסיה התקציבית בישראל באופן כללי לדעתי לא שייכת לפורום הזה

נתנאל531

Well-known member
אין לחדשים, יש לותיקים

כולל בני 40+ שיש להם עוד כ־20+ שנה בשוק העבודה. העלות של הפנסיה התקציבית על התקציב הציבורי היא נגזרת של הגיל הממוצע של מקבלי הפנסיה התקציבית, כולל אלו שעוד לא יצאו לפנסיה, ועל פי התחשיבים של משרד האוצר, עוד לא הגענו לנקודת השיא שממנה העלות יורדת. כלומר בשנים הקרובות נטל הפנסיה התקציבית על התקציב הציבורי רק ילך ויגבר, אלא אם כן יערך שינוי חירום חקיקתי בנושא.

ש מים

New member
אתה מכוון למטרה הלא נכונה

אני לא יודע בן כמה אתה, וזה לא משנה כ"כ. אבל נתוני השכר הקיימים פוגעים בדור הצעיר של המתכננים, ולא רק בהם. הנתונים העלובים הללו פוגעים גם בכוח-האדם החדש (כן, כולל מתכננים וותקיים ובעלי נסיון, הבאים מחוץ למערכת העירונית הספציפית) ובהחלט פוגעים בשירותים ובתוצרים הניתנים לכלל האוכלוסיה, כפי שכתבתי למעלה.
ויודע מה? עם כל חוסר ההערכה ל-"נער האוצר", יש בכל זאת גרעין של אמת בדבריו: שכר נמוך ותנאי העסקה גרועים בהחלט מחייבים מהעובדים להיות בעלי ערכי מוסר גבוהים ביותר, בתחום בו מתגלגל הון ופיתויים כה גדולים.

אכן שכר זעום

אך אין לקשר בין השכר לבין בצוע העבודה - את התפקיד חייבים למלא במסירות מלאה.
מי שאינו מרוצה מהשכר - קיימת לו תמיד ברירה.
התוצאה תהיה שיכנסו למערכת עובדים שאינם מוכשרים דיים ו/או אינם מיומנים דיים. כאלו שבקושי מתאימים לדרישות המכרז.
בכל מקרה חייבים לתת שכר ראוי על פי דרישות התפקיד, הכשרת העובד וכשרונו.

ש מים

New member
גם וגם...

מסכים - "בהתחלה" ייכנסו הבלתי כשירים/חסרי הידע והנסיון, אבל עם צבירת הידע והנסיון יגיע חוסר הסיפוק וההבנה בדבר הניצול וההשפלה, ואז מתרחש אחד מן השניים:
1. תחלופה - יעזבו בעלי הנסיון והידע וייכנסו (שוב) חסרי ידע ונסיון. והתוצאה באה כמובן לידי ביטוי בתוצרי העבודה.
2. חוסר סיפוק, היעלמות המוטיבציה ותסכול מתמשך. והתוצאה גם היא באה לידי ביטוי בתפוקה ובתוצרים.

כך שבכל מקרה, המעסיק (כלומר הרשות המקומית, כלומר - אתה ואני) אוכל אותה!

tapuzo

New member
נתונים של בלוף מוחלט

הם מעסיקים עובדים זמניים ומזכירות ב-4000 שקל כדי לייצר ממוצע שכר נמוך עם משרות אחרות שבהן
כולם מרויחים 10 אלף ומעלה. הפטנט הזה מוכר היטב. נניח שיש מחלקת תכנון עירונית עם 2 מנהלות ו-3 מזכירות
המזכירות מרויות 4500 שקל לחודש. המנהלות מרויחות 9000 שקל לחודש. עכשיו צריך לעשות דו"ח שכר
באגף ומסתבר שהמשכורת הממוצעת היא רק 6,300 שקל.. האם היא משקפת את מה שבאמת מרויח
הדרג הניהולי? לא. אבל מה שאתה תראה זאת כותרת "משכורת ממוצעת 6 אלף שקל במשרות תכנון"

ש מים

New member
אבקש ממך להתבסס על מקורות!

אני מביא דברים ממקור ראשון. הכותרת שלך, וכן כלל הפוסט שלך, לא זו בלבד שמקומם בעצם צורת ההתבטאות (ואבקש ממך לרסן את סגנון הכתיבה שלך!), אלא שהוא רדוד ומתאים לפורומים ברמות נמוכות ביותר. "לא בבית ספרנו"!

ולידיעתך, אדון תפוזו: אני לא מדבר על "שכר ממוצע", אלא על נתוני אמת למשרות ספציפיות! (קרא שוב את הפוסט הראשון שלי).

משרות ספציפיות...

ועדה מקומית לתכנון ובנייה שרונים, מהנדס ראשי, עלות שכר: 45,661 ש"ח

ועדה מקומית לתכנון ובנייה, עוזר בכיר, עלות שכר: 51,571 ש"ח

ועדה מקומית לתכנון ובנייה מזרח השרון, ממונה על הפיקוח, עלות שכר: 27,810 ש"ח

איגוד ערים, נפת אשקלון, איכות סביבה, מנהל כללי, עלות שכר: 48,329 ש"ח

עיריית אופקים, מהנדס העירייה, עלות שכר: 38,763 ש"ח

עיריית עפולה, מנהל כספים, עלות שכר: 51,862 ש"ח

עיריית פתח תקווה, מבקר פנימי, עלות שכר: 53,076 ש"ח

עיריית סחנין, מזכיר, עלות שכר: 52,247 ש"ח

ועדה מקומית לתכנון ובנייה אלונים, מהנדס הוועדה, עלות שכר: 54,845 ש"ח

מקור: משרד האוצר, הממונה על השכר, נכון ל-2012.

ש מים

New member
שמת לב שאתה מצדיק את דברי?

"למעט מספר בכירים מצומצם"...!
כמה מהנדסי וועדה יש בכל וועדה?? (אגב, אין "מהנדס ראשי". הכוונה היא למהנדס הוועדה)
כמה "ממונה על פיקוח" יש בוועדה מקומית? (אגב, מדובר במנהל מחלקה, והשכר לדעתי הנו לפי חוזה אישי ולא לפי תקשי"ר. חוזה כזה ניתן רק במקרים חריגים ביותר).
כמה מנכ"לים יש בוועדה??

וכו'....

ש מים

New member
אבל אתה צודק...

את העובדה שהתייחסתי לשכר "עובד תכנון מן השורה" ולא לשכר של ראש הפירמידה ציינתי בתגובה לתפוזו ולא בפוסט הראשי.
אז עמך הסליחה וקבל תיקון + הבהרה.

לא לא, אני מסכים שהמשכורות

של עובדים במקומות הללו... הן נאמר צנועות, לעתים באופן תמוה. אבל מה אנחנו יודעים על האנשים האלה? כמה שעות הם עובדים, מה עושים במקביל, כיצד התקבלו לעבודה, האם מדובר במשרה שהיא קרש קפיצה למשרות טובות בהרבה, האם הם מקבלים "השלמת הכנסה" (שוחד), כמה מהם נחוצים באמת, כמה משתכרים משכורות נמוכות, אבל גורמים נזק גדול וכן הלאה.

ש מים

New member
אני לא יודע על אחרים.

אבל עברתי לאחרונה כמה וכמה רשויות וראיונות ולהלן הממצאים:
1. 8.5-9 שעות ביום, לפני שעות נוספות (לא בכל מקום ניתן לעשות).
2. חל איסור מוחלט על עבודה נוספת!
3. המיונים לעבודה הם לרוב כמו לקורס טיס (על כל משרה המון קופצים, וחלקם "אובר-קואליפייד").

מתשובותיך וניסוחיך עולה תמונה מאוד קשה - עליך עצמך.

הכפשת והטלת דופי באוכלוסייה שלמה, שאתה כלל לא מכיר, וחיפוש כל דרך כדי להכתים ולפגוע.
מה פשר ההתנהגות הזו שלך? רחוק מאוד מבגרות, לטעמי.

על מה אתה מדבר למען השם?

אין בדברי שמץ של הכפשה. אשר להטלת דופי, ובכן, אני לא מטיל דופי, אני מטיל ספק.

אתה בעצמך כותב שעל כל משרה יש קופצים רבים. זה לא מעיד על תנאים רעים, אלא להיפך.

קופצים רבים לא מעידים על דבר

כי מה שמעניין באמת הוא האם יש ביקוש רב בקרב האנשים המתאימים לתפקיד. זה שיש הרבה אנשים שישמחו לחמם כסא במשרה ממשלתית ולא חשוב מה התפקיד - זה לא חדש. השאלה היא אם התנאים טובים מספיק כדי למשוך את האנשים שיבצעו עבודה טובה, כי זה האינטרס הציבורי.

לפי סקרי שכר של מהנדסים אזרחיים ואדריכלים שהם עד כמה שאני מבין, קהל היעד העיקרי למשרת מתכנן, השכר בשוק הפרטי הוא 5000 עד 10000 שקלים בחודש יותר ממה שצויין.

למעלה