השכר ברשויות המקומיות/עובדי משרד הפנים

שכחת את מתכנני הערים

בהגדרת קהל היעד. לצערנו, ממוצע השכר שלהם נמוך בהרבה מזה של מהנדסים אזרחיים

ש מים

New member
ממוצע שכרשל מתכנני ערים

אגלה לכם סוד קטן: מזה יותר משנה שאני "נמצא בשוק מחפשי העבודה". עברתי ראיונות ובחנתי מגוון עצום של סוגי משרדים ומשרות. השכר ברשויות המקומיות - גם עבור מתכנני ערים - הנו נמוך בכ- 40-50% מהמוצע בשוק הפרטי לשכיר.

קופצים רבים בהחלט מעידים

אם מדובר במשרה בשכר נמוך, הדורשת כישורים גבוהים, קופצים רבים בהחלט מעידים שמדובר במשרה מבוקשת מאוד. מדבריו של ש-מים אפשר להסיק שכן יש ביקוש רב מאוד מקרב אנשים שהמתאימים לתפקיד, אחרת לא צריך סינון של "קורס טיס", אפשר פשוט לזרוק לפח האשפה את קורות החיים של המועמדים שלא מתאימים.

אתה מניח שחייבים לאייש את המשרה

לא יכול להיות שבקרב כל המועמדים, גם הטוב ביותר אינו טוב מספיק ואז המשרה נשארת לא מאויישת? לא יודע אם זה קורה במגזר הציבורי אבל במגזר הפרטי זה קורה כל הזמן.

אם זה המצב, שיעלו את השכר

אבל לא בזה מדובר. ש-מים מדבר על נושאי משרות, לא על משרות שאינן מאוישות.

לא, ש-מים מדבר על רמת השכר בתפקיד מסוים

ולא על אנשים מסויימים שמקבלים את השכר.
ואי אפשר פשוט "לעלות את השכר" כי המעסיק במגזר הציבורי בדר"כ לא חופשי לקבוע את השכר. מי שמשלם את המשכורות זה משרד האוצר ומשרד האוצר קובע. לכן משרד הפנים צפוי להתקע עם עובדים לא מיומנים או עם משרות לא מאוישות. לא ברור מה משני המצבים גרוע יותר

ש מים

New member
או עם עובדים חסרי מוטיבציה

או שלא מביאים את מלוא הפוטנציאל שלהם לידי ביטוי (כמו מכונית שנוסעת רק עם 2 צילינדרים במקום 4, בגלל פלגים שרופים :p )

ש מים

New member
לא, זה ממש לא מעיד.

אעיד על עצמי: ניגשתי לכמה וכמה משרות כאלה. ברגע ששמעתי כמה משלמים, קמתי ואמרתי להם: "ניפרד כידידים". ואכן, אחת הסיבות שאני מפרסם כאן את הדברים היא לעורר את המודעות לנושא (פשוט חבל על האנרגיה והטרדה ללכת למשרות כאלו, אם אתה בעל נסיון וידע
) וכן להפעיל לחצים להעלאת השכר ושיפור התנאים!
אני לא יודע כמה עוד כמוני עושים כך, אבל מהמעטים שראיתי, לרוב המשרות מאויישות ע"י צעירים שרק סיימו לימודים, ומייד לכשהם צוברים מעט נסיון הם מרימים עוגן ונוטשים את הספינה (ואגב, קיבלתי אימות לכך ממספר מהנדסי רשויות איתם שוחחתי).

ש מים

New member
אני מנסה לנהל כאן דיון רציני

ולא לוח פשקווילים נוסח בני-ברק ומאה שערים.
דיעות קדומות ושמועות לא מבוססות נא להשאיר מחוץ לפורום!

down under

New member
שמת לב לניק הבזוי של האדם ההזוי

שרק מבחינת כבוד לפורום לא אכתוב את ההיפך (להתהדר בניק נער אוצר זה דבר בזוי בעיני, ולא רק.
מאז רבין עם הביטוי נערי האוצר כאות לזלזול בהם יש דימוי מאוד לא חיובי אבל מאוד למרבית אנשי משרד האוצר).

"נערי האוצר" כן ירבו

אנשים צעירים, מלאי ידע, מסורים ואמיצים. מעורבותם בולמת הוצאות מיותרות ומחייבת את המשרדים בשיקול מעמיק ובהצדקת כל הוצאה שהם מתכוננים להוציא.
נכון שהם "משחקים" לעיתים מול שרים חלשים וגורמים להם להזיע. נכון שהם מתערבים ומנסים לקבוע גם בנושאים שאינם בתחום התמחותם ומומחיותם. סה"כ ההתמודדות בריאה ומחייבת את מומחי המשרדים לעשות עבודה מעמיקה ורצינית.
גלוי נאות - אני בתפקידי "סבלתי רבות" מ"נערי האוצר" וגם נהניתי רבות כאשר רכשתי את אמונם ושכנעתי אותם בצורכי ובחשיבות ההוצאה.

amit1270

New member
זה השתמע מההודעה הקודמת שלך

ולדעתי זה מחייב התנצלות.

ש מים

New member
"נער אוצר": אתה חייב התנצלות בגדול!

כפי שכתבתי למעלה, אתה הטלת ומטיל דופי בציבור גדול, מסור, מקצועי וצנוע! ציבור שעובד בתאי שכר שאתה בחיים לא תסכים לעבוד בהם, וזאת למרות מקצועיותו הרבה והתחומים הרגישים ורבי החשיבות עליהם הוא ממונה.
של נעליך מעל רגליך בהטילך סרה בציבור זה!

(ולרענן את זכרונך, אלה הדברים שלך: "האם הם מקבלים "השלמת הכנסה" (שוחד)". מכיר את הבדיחה על "האם אחותך זונה?" אל תיתמם, אנחנו לא ילדים!).

גם אחמד טיבי מסור, מקצועי וצנוע

אני חושב שנעצור כאן.

אבל בסדר, אני מתנצל על הרמיזה כאילו אנשי התכנון מקבלים שוחד. למיטב ידיעתי הם לא מקבלים שוחד.

ש מים

New member
עם התנצלות כזו היה עדיף שלא תאמר כלום.

אבל אין בעיה. העיקר שכולנו מבינים עכשיו עם מי יש לנו עסק.
אני מקווה בשבילך שעדיין לא עברת את גיל 23.

בהצלחה.
ובאמת אין טעם להמשיך לדוש. במקום לדון בעיקר ובכואב הפכנו את קליפת השום למנה עיקרית

לא כותרות. המספרים שהובאו תואמים לתלוש שלי

ושל עובדים כמוני (מתכננים/אדריכלים) בעלי נסיון, אומנם לא של עשרות שנים, אבל מבחינת התפקידים הם משמעותיים ביותר ויושבים על השיבר של תכניות עצומות (מישהו אמר קידום תכניות בשוחד?).
ואני מדברת על רשות מוניציפלית שמעסיקה מעל 7000 עובדים, לא כולל עובדי קבלן, שקיימים גם בתחום שלנו.

משהו שגיליתי לאחרונה הוא שאמנם השכר לדרגה נקבע ע"י החשכ"ל, אבל מתח הדרגות שבו אנו מועסקים נקבע ע"י הרשות- וכאן יש הבדלים גדולים בדרגה הראשונית איתה נכנסים לעבודה, והיא נקבעת ע"י הרשות ולא ע"י משרדי הממשלה...

למעלה