השלב הבא - ריו 2016

PRINCER

New member
השלב הבא - ריו 2016

אז אתמול כתבתי על השלב האחרון של תחרויות ההעפלה ללונדון.
עכשיו נראה אחרי מי נעקוב בדרך לריו? למי יש סיכוי ומי הצעירים המבטיחים....

אתלטיקה:
קרויטר
פרנקל
פורמן
טסמה
זמירו
גזאצ'ו
מוצ'קייב
סנפורד

שחייה:
קרמר
טומרקין
שפירא
גמבורג
קופלב
ואני לא יודע מה התכניות שלהם, אבל יכול להיות שגם:
עברי
נבו
ברנע

ג'ודו:
פולק
ארשנסקי
רסקופין
פללשוילי
מוקי
חן
קוכמן
פלצ'וק
ששון
לוי
שלזינגר
ג'רבי
קניון

התעמלות:
שטילוב
ריבקין
אמנותית קבוצתית
מקסיוטה (אם לא תפרוש)

מים פתוחים:
דמיטרייב
ספרא

טריאתלון:
בייסרון
דרמון

שייט:
קליגר (אם לא יפרוש)
סלע
בוסקילה (אם לא תפרוש)
כהן
אם יהיה RSX אז:
משיח (אם לא יפרוש)
צוברי
אסולין
קורזיץ
דוידוביץ'
אם יהיה קייט אז אני בטוח שיהיו אחרים שיצליחו...

טניס:
פאר
סלע
פטיוק
חזניוק
בוצר
רם-הראל

טניס שולחן:
טרוסמן

סייף:
פרייליך
קומרוב
סטרלניקוב
מריניוק
חטואל

בדמינטון:
זילברמן

אופניים:
חיימי
כורם

קליעה:
ריכטר
מדלל

טקוואנדו:
גטרר
מירקין
חיימוביץ'
מלאכי
אטיאס

בטח ב4 השנים הקרובות יפרצו צעירים נוספים. אגב בנוגע לצעירים שהכללתי שעדיין בגילאי נוער\קדטים, השיקול היה הצלחות משמעותיות בגילאים הללו. ברור שזה לא מבטיח מעבר טוב לבוגרים.

אז את מי שכחתי?

PRINCER

New member
אני מקווה שהמערכת לא עובדת בצורה הזו

אני מאוד מקווה שמקבלי ההחלטות וראשי הענפים לא עובדים בצורה הזו של "תן לעבור את לונדון". תמיד צריך להסתכל קדימה, לבנות ולפתח את הצעירים. ככה לא יהיו הפתעות כמו הפתעת הקייטבורדינג.

didi651

New member
לא כולם "צעירים" ברשימה שהעלת

לפחות לגבי המרתוניסטים זה לונדון להיות או לא להיות (כיום הם בני 35 ו37 ).

PRINCER

New member
המטרה לא לעלות רק צעירים אלא את מי שרלוונטי

המרתוניסטים באמת מבוגרים, אבל היילה סטאין הוכיח שיש סיכוי להצליח גם בגיל מבוגר.
גזצ'או עבר למרתון רק לאחרונה והצליח להגיע לתוצאות מאוד יפות. אני חושב שהוא ינסה להשאר בסביבה גם עד ריו.
בכל מקרה לפי מה שאני יודע יש דור מרתוניסטים צעירים יותר. אני לא זוכר את שמותיהם, אשמח אם מישהו יציין אותם.

BentzWatchJudo

New member
בג'ודו יכול להיות מאד מעניין

2 שמות נוספים: תומר זקהיים (73 ק"ג) וטל פליקר (66 ק"ג) ויש עוד הרבה מאד שמנסים לפרוץ ולשאלה מי יצליח יש זווית כלכלית (האם תהיה אפשרות להשאיר את כולם במערכת).

צפויים מאבקים בכמה משקלים:
73 ק"ג (סוסו, מוקי, זקהיים)
63 ק"ג (ג'רבי ושלזינגר ויש גם כמה צעירות טובות)
66 ק"ג (גולן, פליקר ואולי רוסקפין יספיק להצטרף למאבק)
90 ק"ג (פיטר פלצ'יק, אלון ששון ואולי לי קוכמן יספיק להצטרף להתמודדות)

כמובן אני מסייג כי יכול להיות שינויי משקל (אני רואה למשל שאלון ששון רשום לגרנד סלאם מוסקבה בעוד שבועיים במשקל עד 100 ק"ג, למרות שזה בטח עדיין לא סופי ואולי צפוי שינוי משקל או שהוא יוותר על ההשתתפות כמו אריק זאבי שרשום שם אבל ככל הנראה יוותר על התחרות.)

PRINCER

New member
למה שהצעירים לא יספיקו?

מי שהיום בן 17, יהיה בריו בן 21. זה כבר גיל לאולימפיאדה!!!
השאלה היא אם הם יהיו מספיק טובים.
מה שכן, אולי הם יעלו במשקל (זה קורה הרבה במעבר מקדטים לג'וניור) ואז קוכמן למשל יהיה ב100.
בכל אופן כמו שציינתי בעבר אני מאוד רוצה לראות נבחרת ישראלית מלאה (7 ספורטאים גברים) משתתפת בתחרות הקבוצתית ויצוג בכל אחד מהמשקלים בתחרויות האישיות. אם תהיה תחרות במשקלים מסויימים ואפילו אפשרות ליצוג כפול, זה כבר יהיה בונוס.

BentzWatchJudo

New member
תראה. הריצה לריו התחילה כבר לפני שבוע בג'ודו

אם השיטה תהיה דומה לשיטה שהיתה הפעם אז יהיו שנתיים בהן מחולק ניקוד לקראת העפלה לאולמפיאדה.
לפני שבוע בגרנד פרי באקו ניתנה יריית הפתיחה לשנתיים המקדימות שיקבעו באיזה עמדת זינוק יגיע כל אחד מהספורטאים לשנתיים הקובעות.
מי שיהיה מדורג גבוהה יותר בדירוג העולמי יהיו לו הגרלות קלות יותר ולכן עמדת פתיחה טובה יותר.
הצעירים יכולם להפתיע אבל יהיה להם קשה יותר.

חוץ מזה נהוג לחשוב שבג'ודו השיא הוא מאוחר יחסית. אם אני לא טועה סביב גיל 25-26

והערה נוספת. שוב אם אני לא טועה בתחרות הקבוצתית יש 5 משקלים. המשקל הגבוהה ביותר הוא +90 ק"ג.

PRINCER

New member
מסכים עם הרוב

אתה צודק לגבי התחרות הקבוצתית. אני מקווה ליצוג של ישראלי אחד לפחות בכל משקל! זו המטרה של אורן סמדג'ה לצד מדליות כמובן.

גם לגבי גיל השיא אני מסכים, אבל יצוג באולימפיאד אינו בהכרח השיא. גולן, ארשנסקי וששון הראו שאם היו בונים אותם נכון ושולחים לתחרויות שנתיים לפני הדירוג המכריע ולא רק בשנה האחרונה, סביר להניח ששלושתם היו בפנים (לשלושתם כמעט ואין נקודות מהשנה הראשונה שרלוונטית לדירוג האולימפי).

BentzWatchJudo

New member
מסכים. צריך לתכנן ולתת תקציבים.

גולן, טומי ואורי הם בהחלט ההוכחה לכך.
השאלה עם אורי ששון יכל לתת פייט לאריק זאבי? במעל 100 ק"ג אני מסכים בהחלט שאם הוא היה עובר קודם היינו רואים אותו בלונדון.
הספק שלי לגבי היכולת של לי קוכמן ואלכס רסקופין להעפיל לריו זה בגלל שכל אחד מהם אם לא יהיו שינויי משקלים יתמודד מול לפחות 2 בוגרים שמתחילים את הריצה לריו כבר בימים אלו ויהיו בעמדת זינוק ובשלות גבוהה יותר.

BentzWatchJudo

New member
שם נוסף בג'ודו: אסף זוהר

וכאמור יש עוד הרבה צעירים שמנסים וינסו לפרוץ ואי אפשר כמובן להזכיר את כולם.

אולי זה יראה לחלק ממכם מוזר שאני מזכיר את אסף, היתה לא תקופה לא כל כך טובה אבל אני מאמין שהוא יכול להפתיע בקדנציה הבאה.
עם אורי ששון ישאר במשקל הכבד יכול להתפתח מאבק מעניין נוסף במשקל זה (+100 ק"ג) בין אורי ואסף.

אסף זוהר מאוד בינוני

לא מצליח להכנס לכושר ולסחוב קרב . תמיד נראה עייף וטכניקה קצת גמלונית ומרושלת מאוד ללא תרגילים מרשימים .
לא מאמין שיגיע רחוק - הלוואי ואני טועה והוא יהיה אלוף עולם/אולימפי/אירופאי
אני רואה דווקא את אורי ששון מקבל שליטה מוחלטת במשקל ומביא תוצאות ב8 הלוואי12 שנים הקרובות

BentzWatchJudo

New member
ימים יגידו. מראש כתבתי שהזכרת שמו של אסף...

אולי תפתיע חלק ממכם.
כאמור לאסף היתה תקופה פחות טובה אבל בתור מי שעקב באופן קצת יותר צמוד מהאוהד הממוצע בשנה האחרונה אני כן מצליח לראות שהפוטנציאל קיים.
האם אסף יממש את הפוטנציאל? זה תלוי בהרבה דברים ובהרבה היבטים (מקצועי, רפואי, כלכלי, פסכולגי....).
כמובן אני מסכים שאם אורי ששון ישאר במשקל הכבד אז יהיה לו מה לתת שם, ואולי אורי ישיג שליטה מוחלטת. יתכן. כאמור ימים יגידו.
הערה:
שליטה מוחלטת במשקל מסוים היא לא דווקא דבר חיובי במיוחד במשקל הכבד. אחד הקשיים הגדולים שאסף נתקל בהם בקדנציה הנוכחית זה מחסור ביריבי אימון במשקל שלו בארץ.

למעלה