השלום עם הפלאסטינים על פי אהוד יערי

השלום עם הפלאסטינים על פי אהוד יערי

מה אמר אהוד יערי (שמאלן קיצוני) בהרצאה באוניברסיטה

יערי מייחד מקום בהרצאה גם ליחס הערבי לישראל. הוא מספר שלאחר מלחמת יום הכיפורים קיבל העולם הערבי החלטה דרמטית, בה הוא דבק עד היום – לפרוש ממעגל הלחימה הישירה בישראל ו"לעלות ליציע". בעוד שהחלטה זו הובילה מדינות כמו ירדן ומצרים לשלום קר עם ישראל, פנו אחרים ל"מלחמה קרה" בישראל. על־פי אסטרטגיה זו, הניצחון על ישראל יושג באמצעות לוחמה מתמשכת, שברוב הזמן תביא רק להישגים טקטיים חלקיים, מתוך מוכנות לנוכחות ישראלית בשטחים ערביים נוספים כתוצאה מכך, אך מבלי שישראל תוכל להכריז על ניצחון במקרים אלו. זאת מתוך מחשבה של הדוגלים בדרך זו, כדוגמת חמאס, חיזבאללה והמשטרים התומכים בהם, שהניצחון על ישראל יושג לא בדור הנוכחי ואולי גם לא בזה שאחריו.

תהליך השלום: לדברי יערי, נמצאים הפלשתינאים, כולל ההנהגה ביהודה ושומרון, בתהליך מהיר של התרחקות מן הרעיון של מדינה פלשתינית בגבולות 67' והם משתמשים בו אך ורק כ"סיסמת קרב". הוא מדגיש שהם עדיין מוכנים למדינה כזו, אך רק בתנאי שיוסכם שאין בכינונה כדי לסיים את הסכסוך עם ישראל ובפרט לא יהיה הסכם שלום בין המדינות.

יערי מתאר החלטה סמויה שהתקבלה בקרב הפלשתינים "להמשיך להתמוטט לתוך זרועותינו שאינן רוצות אותם", ורואה בהחלטה זו את האיום הגדול ביותר על מדינת ישראל. כדוגמא הוא מביא את ראש ממשלת הרש"פ, סלאם פיאד, שמשתמש בכסף של המדינות התורמות כדי לממן מערכת הטבות דרך הביורוקרטיה הממשלתית המתנפחת, במקום לקדם פרויקטים כלכליים. הוא אף נמנע מלעשות שימוש בִּפרויקטים שכבר הוקמו על־ידי המדינות התורמות, ובנוסף מעביר את רוב תקציב הרש"פ לרצועת עזה, הנמצאת תחת שלטון החמאס.

בתרגום לעברית
הקמת מדינה פלסטינית לצד ישראל זה הכרה בקיומנו וזה בלתי אפשרי
וכל הרעיון של מדינה פלסטינית זה בכדי להתנכל לנו עד שנושמד
ולכן ערפת וכל אחד אחר לא יעיז להסכים על שלום ולו חלקי איתנו.

אבל אהוד יערי לא יותר
והנה הצעתו לשלום ודרישתו מהמדינות התורמות
הצעתו של יערי היא "לנסות ולהדביק" את תפיסת שתי המדינות המתרחקת במהירות באמצעות כפייה על הפלשתינים לקחת אחריות על עצמם ולהקים מדינה. זאת, מבלי לאלץ אותם לוותר על שאיפותיהם הנוספות. הוא מציע לעשות זאת באמצעת לחץ כבד של המדינות התורמות, שיביא להצהרת עקרונות כללית בין ישראל להנהגה הפלשתינית, הצהרה שתקבל חותמת הכשר בין־לאומית דרך מועצת הביטחון. לאחר מכן, בשלב הראשון, תוקם מדינה פלשתינית על רוב השטחים שמעבר לקו הירוק, מה שיצריך לדברי יערי פינוי של עד 50,000 מתנחלים. החמאס, להערכתו של יערי, כבר אינו שולל לחלוטין מדינה פלשתינית בגבולות 67' ולא יטרפד מהלך כזה.

לא שולל ???
לפי ניתוחו של יערי בעצמו הפלסטינים שוללים זאת
וגם לפי דעתו של יערי
מדובר בשלב בשלב ביינים עד להשמדתנו העתידית
ותמורת ה ש ל ו ם ה נ פ ל א הזה
הוא מוכן לשלם במטבע קשה של חלקי מולדת
ועוד לאחר הטילים שקיבלנו תמורת נדיבותינו
והמסקנה
או שהוא חולה נפש
או יותר גרוע מכך
גייס חמישי בתוכינו !

קצת על ה"צדיק" צחי יערי בנו של ה"מושיע"

אהוד יערי ובנה של הרוצחת חווה יערי

קטע מואינט
נפסקו ההליכים: שופטת בית משפט השלום בתל אביב הורתה היום (27/03/05) להפסיק את ההליכים הפליליים נגד צחי יערי, בנו של העיתונאי אהוד יערי, שהואשם בהטרדתה של השדרנית מיקי חיימוביץ'. השופטת קבעה כי "יערי אינו כשיר לעמוד לדין". בדיון בבית המשפט אמר פרקליטו של יערי, עו"ד רמי צוברי, כי מרשו מודה בכתב האישום שהוגש נגדו והוא מבקש להפסיק את ההליכים "לפי החוק לטיפול בחולי נפש". עוד אמר עו"ד צוברי כי "אנו מאמצים את המלצות חוות הדעת של הפסיכיאטר המחוזי". גם נציגת הפרקליטות בדיון הודיעה כי היא מבקשת לאמץ את חוות הדעת של הפסיכיאטר המחוזי במלואה, כולל דרכי הטיפול בו. היא ביקשה מבית המשפט לקבוע כי קיימת מסוכנות מצידו של יערי. השופטת יעל הניג כתבה בהחלטתה כי בחוות דעת מטעם הפסיכיאטר המחוזי, נקבע כי "הנאשם אינו מסוגל לעמוד לדין וכי בעת ביצוע האמור בכתב האישום לא יכול היה להבחין בין טוב ורע, מותר ואסור ועל כן הוא חסר כשרות נפשית מהותית". לאור האמור בחוות הדעת הורתה השופטת כי יערי יאושפז במקום עליו יורה הפסיכיאטר המחוזי. עוד הוסיפה השופטת כי "על פי ההמלצה שהוגשה מטעם הפסיכיטר המחוזי יערי הינו מסוכן והדברים פורטו לאורך כל חוות הדעת, ולכן אין מנוס מהוצאת צו אשפוז ליערי", וכך היא הורתה. כתב האישום

כתבה ממעריב
האב, האם ורוח ה"קודש"

אחרי שגמר להטריד את מיקי חיימוביץ', מצא לעצמו צחי יערי, הבן של אהוד וחוה, אובססיה חדשה:
ישו והכנסייה. כעת הוא משיק ספר חדש ומציג: כך התנצרתי. צחי יערי בתחילת אוקטובר 2006 החליט צחי יערי לחגוג את יום הכיפורים בכותל. במשך שנים הוא תר אחר שלמות ושלווה, אולם היא חמקה ממנו כמו נחש חלקלק, מותירה נקב עמוק בנפשו. באותו יום כיפור, כך החליט, יתפלל מהלב, יבקש את הרוגע שבושש להגיע, יקווה להקלה
לאחר שנים קשות בהן התמודד עם תארים כמו בנה של הרוצחת חווה יערי והמטריד של מגישת הטלוויזיה מיקי חיימוביץ.
צחי התפלל באדיקות. תחנוניו, כך הרגיש, נתקלו בקיר אטום במקום באבני הכותל. ההארה תפסה אותו במפתיע בתחילת ינואר 2007. יערי , אז יהודי מאמין, התפלל בביתו ועצם את עיניו בחוזקה, אולם הריק סירב להרפות. לפתע אורו פניו, גופו התמלא בנינוחות לה ייחל. הדמעות פרצו מעיניו ללא שליטה. "אני לא יכול להסביר את הרגע, אבל הרגשתי שמשהו הבזיק בי, מספר יערי לראשונה על נטישת היהדות והפיכתו לנוצרי קתולי. "אלוהים גילה לי שהוא האב, הבן ורוח הקודש. מאותו רגע אלוהים קיבל בלבי את המקום הראשון. למעשה הוא תמיד היה שם, אבל אז הוא כיוון אותי אל הדת הנכונה".
יערי מאמין כי קורות חייו הנפתלים נועדו להוביל אותו לחיק הקתוליות. את הכרת תודתו הוא מבטא ברצונו להפוך לכומר ובפרסום ספר המתח "רפאל", הראשון מבין טרילוגיה על שלושת המלאכים, השואב השראה מהברית החדשה ומותח ביקורת על היהדות. ספר הביכורים מופץ כעת לחנויות בהוצאת גוונים לאחר שנתיים של כתיבה רצופה, שהחלה מיד לאחר שהוטבל. יערי אינו שבע מהנצרות. השיחות על הדת ממלאות אותו, הסבריו, והשימוש במשלים מהברית החדשה, ארוכים, נלהבים ולעתים מייגעים.
תשובותיו נעשות פתלתלות ומתחמקות רק כאשר הוא נשאל על חייו המורכבים לצד אביו, פרשן הטלוויזיה הכריזמטי אהוד יערי, ולצד אמו שהורשעה ברצח כשהיה בן 12.
הניסיון להבין גם את הלך נפשו של יערי, בימים בהם הציף את חיימוביץ המבוהלת בעשרות טלפונים והודעות טקסט עד שהוציאה נגדו צו הרחקה, נתקל בהתנגדות.
נוח לו לעטוף את הפרשה במסתורין, כמו גם כמה פרקים אחרים בחייו, ולהתעקש שהתנהלותו מכוונת על ידי כוח עליון מאז נולד.
"אני מצטער אם גרמתי למיקי נזק ואני מצטער אם גרמתי לה ולמשפחתה צער, אולם אני לא מוכן להתייחס יותר לנושא הזה", הוא מודד את מילותיו. "זו אפיזודה מכאיבה לשנינו". לו יכולת, היית רוצה להתנצל בפניה? "אני לא רוצה להיגרר לשיחה הזו. מאז עברו הרבה שנים. כאשר הוטבלתי נשכחו כל החטאים שלי, הכל נסלח ודף חדש נפתח בחיי".

איפה הנכד של מנחם בגין

אני מתחיל להבין את נטורי קרתא ......................

ואיפה הילדים אולמרט
,
הם שירתו בצבא
..................................

למעלה