השלחת חוט במכונת זינגר ישנה

NewYork11

New member
השלחת חוט במכונת זינגר ישנה

היי,
אשמח לקבל הדרכה לגבי השחלת חוט עליון ותחתון במכונת זינגר ישנה (מצ"ב תמונה).

תודה רבה!!!

שש שבע

New member
אחרי המצילתיים להכניס למנוף אח"כ

להוריד למטה לכיוון המחט ולמחט, כי עד המצילתיים נראה שמושחל טוב
לגבי החלק התחתון קצת בעיתילהסביר , יש הוראות ביוטיוב, בכל המכונות זה אותו עיקרון

NewYork11

New member
תודה רבה!! מצורפות עוד תמונות

תוכל/תוכלי להגיד לי אם את החוט למעלה השחלתי כמו שצריך?

לגבי החוט למטה, הסתבכתי :( שמתי את הבבינה ומשם אין לי מושג מה לעשות...

בעיה בהשחלה

החוט יורד אל הדסקיות ומשם אמור לפנות ימינה (ולא שמאלה כמו שבתמונה) אל הקפיץ, משם הוא אמור לרדת אל חלק שדומה קצת לאות "ח" שמהווה חלק מהמתקן של הדסקיות ואז לכיוון מעלה אל החור שבמנוף שעולה ויורד בזמן התפירה.
מצאתי סרטון שמראה טוב את החלק של הקפיץ : https://www.youtube.com/watch?v=n0TKazsJN4A
עבור ההשחלה של הסליל התחתון, כל סרטון של מכונה מדגם 66 או 99 יתאים.
דרך אגב, את צריכה בובינים מטיפוס 66 למכונה הזאת.

זה דגם 201

תוכלי לחפש לפי מספר הדגם הוראות השחלה.
אפשר לשאול מהיכן המכונה ? זאת אחת המכונות הטובות של זינגר. המוניטין שלה טוב מאוד.

NewYork11

New member
את האמת שקניתי אותה מחבר של בעלי שיש לו אוסף מכונות תפירה

הרווחת ביושר

זאת המכונה הכי מושקעת (מבחינה מכנית) של סינגר - לפני שהם עברו למכונות שיכולות לתפור גם בזיגזג.
לפי העיטורים, אני חושב שהיא מאמצע שנות ה-50. כלומר היא יחסית משוכללת. תפר רוורס יש לה בוודאות, וגם את היכולת להנמיך את השיניים המובילות. והרגליות שלה הן מסוג ה-low shank. אפשר לתפור עליה גם לולאות לכפתורים, אם תקני את המתקן שעושה זאת (הפסיקו לייצר אותם בערך בשנות ה-60. למרות שעדיין מייצרים כאלו למכונות תעשייתיות, אבל לא לביתיות).
אחרי זמן מה חברת סינגר הבינו שלא יוכלו להרוויח ממכירה של מכונות כאלו (שהייצור שלהן היה יקר מאוד, בשל ההשקעה), ואז הם החלו למכור דגמים זולים יותר, אבל אלו עמידים פחות. המגמה הזאת המשיכה והעמיקה, והיום רוב המכונות עשויות מפלסטיק.

אני ?

בתכנון אני כרגע מנסה לתפור חולצה מכופתרת עם שרוולים ארוכים (צריך להמשיך להתאמן על המפתח של החפת), חולצות כאלו עם שרוול קצר כבר יש לי כמה. ואני רוצה לנסות לתפור חולצה עם בד פלנל.
אני רוצה להתגבר על משוכת המכנסיים. חשבתי להצטרף ל- sew along, באתר שנקרא thread theory. ויש הדרכה ממש טובה לתיק שחשבתי לנסות, באתר של craftsy. וגם הזמנתי בד שממש יתאים לשניהם באתר של בדיםלי (וגם בד פלנל לעניין החולצות).
וחוץ מזה החורף, כפי ששמת לב החל. כך שזה הזמן לחזור לתפור כובעי פליז וחמי צוואר ולמצוא אנשים שלהם עוד לא נתתי אחד.
ושאלה : מכונת התפירה שלך ה- Pfaff 30, עובדת עם רגליות של זינגר. מסוג ה-low shank ?

ashkeloni

New member
האמת שהתכוונתי לNewYork11

אם אני לא טועה יש שם גומי בצבע ירוק זית בתמונה מה שגורם לי לחשוב שמדובר בציוד צבאי

&nbsp
כובע פליז! יש לך תמונות של כובעים שתפרת? נשמע כמו משהו שממש שווה להכין (קשה למצוא משהו יפה ובמחיר נורמלי בחנויות)
&nbsp
וכן, אם אני מבין נכון את התמונות בגוגל אז הרגלית במכונה שלי הוא מסוג low shank, זה משנה משהו?

הבנתי זאת במאוחר

אבל לא נורא :)
שאלתי על הרגליות של המכונה שלך. כי יש לי כפילות בכמה רגליות. כך שאוכל לתת לך, למשל רגלית רוכסן. אצרף תמונה בקרוב.
בנוגע לתמונות של הכובעים. לא צילמתי, אבל חלק נשארו בסביבה, למשל הכובע של אישתי, של חברה שלה ושל הבן של החברה. בשנה שעברה עשיתי גם 2 חמי צוואר שהופכים לכובע. אמנם יש דומים לאלו לקנייה בחנויות, אבל לא באיכות ובצבעים שאנו יכולים להכין.

NewYork11

New member
הגומי הירוק לא קשור :)

אני מתכוונת לתפור דברים לתינוקות, משטחי החתלה, שמיכות וכו...

למעלה