השלטון בסוריה מתערער

a e q u i t a s

New member
השלטון בסוריה מתערער ../images/Emo40.gif

ידיעות אחרונות חושף היום, שפול ברמר, מי שהיה מושל עיראק לאחר נפילת סאדם חוסיין בספרו החדש שיוצא לאור בארה"ב. המודיעין הסורי שלח, אימן ותפעל טרוריסטים ערבים כדי לפגוע בכוחות אמריקאיים. באותו ספר, תוקף המושל לשעבר ברמר, את שר הגנה אמריקאי ראמפסלד ומי שהייתה בקנדציה הקודמת, קונדליסה רייס היועצת לביטחון לאומי של הנשיא שלא שלחו מספיק חיילים והתעלמו במופגן מהתערבות הגסה של הסורים. ספר זה לאחר שסגן נשיא סוריה לשעבר, חאד'ם תוקף את ממשלו "המושחת" של הנשיא הצעיר אסד, בדבר התנקשות בחייו של ראש ממשלת לבנון לשעבר חרירי. חאדאם טוען שהנשיא הסורי הורה להרוג את חרירי לאחר שזאת סירב לדבריו והתנגד למעשיו. חאדאם עוד הוסיף באינספור רעיונות טלוויזיה, שאסד הוא נשיא צעיר, אימפלוסיבי, כוחני אך מושפע מהסביבה שלו ובעיקר מסתנוור בכסף. הערכות מודיעין מדווחות שהמשטר הסורי לא יחזיק מעמיד ובשנה הקרובה, יעמוד מול מספר הפיכות.

a e q u i t a s

New member
אני לא בטוח שכרגע האופציה אפשרית

אני לא בטוח שהציבור הישראלי בשל להחזרת הגולן, לפחות לא בתקופה שפרץ או אולמרט ראשי ממשלה, הם חלשים מבחינה פוליטית ונעדרי רקע ביטחוני הנהגתי ברמה הלאומית. אם נתניהו, עד כמה שזה נשמע אבסרוד, הדבר הרבה יותר הגיוני, זוכרים שנתניהו גישש על החזרת הגולן לסורים עד גדות הכנרת בתקופת כוהנתו כראש הממשלה.
. בכל מקרה, אני לא חושב שלפתוח כמה חזיתות זה דבר הכרחי או חיוני, קודם כל פתרון לסכסוך ארוך השנים עם הפלסטינים כרגע צריך וחשוב שיהיה בראש סדר העדפויות. אגב, אף על פי שחדאם, סגן הנשיא לשעבר, נשמע כל כך נאור ואנטי-בשאר אסד, יש פה מניעים פוליטיים ברורים ביותר. הבנאדם רצה להיות נשיא סוריה לאחר מות אביו של בשאר. ומן הסתם במדינות בעלת משטר כזה הבן או קרוב משפחה אחר יורש את אביו. כך שמניעיו הם לא טהורים, אגב הבנאדם מאוד מושחת - יעידו על כך 3 הווילות שיש לו בפריז.

אני לא רואה מניעה בעשיית שלום עם הפ

לסטינים שכנינו בכך שנעשה שלום עם המשטר החדש שיהיה בסוריה ולבנון... להפך זה רק יקל עלינו את עשיית השלום עם הפלסטינים לדעתי...

a e q u i t a s

New member
פרה פרה, לא צריכים להקדים את המחר

זה לא עניין של מניעה, היפך חתירה להסכמי שלום כוללים עם כל מדינות ערב זה הפתרון היחידי לסיום אמיתי של הסכסוך הערבי-הישראלי. אם זאת קשה יש פה הרבה אמוציות והחזרת שטחים מחזיתות שונות בו-זמנית ופתיחת כמה וכמה הסכמים הם אומץ על החברה הישראלית. צריכים לעשות הכל בפרופציות, במידה והסכם שלום עם הפלסטינים יתקע ויעצר חלילה, אפשר לשקול לפתוח חזית שנייה, אבל צריכים הכל לעשות עם היד על הדופק. שישראלי שומע שמחזירים את הגדה המערבית, מחלקים את ירושלים ומחזירים את הגולן עד גדות הכנרת זה עומס יותר מידי! אני לא אומר שלא צריכים להחזיר, אני טוען שצריכים לעשות הכל בצורה מסודרת ולא להקדים את המחר. אגב הבקשות החוזרות ונשנות של סוריה בתקופה אחרונה לפתיחת מו"מ עם הישראל היתה למטרה אחת להסיר את הלחץ אמריקאי בתקופה שסוריה פותחת את גבולה עם עירק ללוחמים ערבים... אז כך שצריכים גם למצוא מניע טהור בקרב הצד השני.

למעלה