השלכות היתנהגותיות על המרחב האורבני

השלכות היתנהגותיות על המרחב האורבני

שלום . ברצוני לדעת האם לימודי תיכנון אזורי נילמדים ביחד עם פסיכלוגיה ו-סוציולוגיה כדיי לדעת את ההיבטים וההשלכות שיהיו לזה בעתיד ?

אתה רציני?

בלימודי תכנון וכלכלה עירונית, שלמדתי בהונגריה, למדתי סוציולוגיה, בין היתר...(תכנון כבישים, רמזורים, מחלפים, תשתית, כמו מים, ביוב...) כאשר עבדתי בעירריה המרכזית של בודפשט, לפני כל תכנון עירוני הזמננו מחקר סוציולוגיה רחב, כדי לקחת בחשבון את המרכיב הכי בסיסי בעיר - את האנשים. לאחר מכן, בלימודי עיתונאות למדתי שנה פסיכולוגיה, שעיקרו הייה אך להכשיב, אך לקבל אינפומציה, מה גורם האנושי בתקשורת....

מה הם ההשלכות של התיכנון העירוני

אני רציתי לדעת בלימודי תיכנון אורבני אם לומדים גם את מדעי ההיתנהגות כדיי לדעת איך לתכנן נכון מבלי לפגוע באוכלוסיות חלשות או לגרום להקמת שכונות " סלאמס " או מישכנות עוני בעתיד . לפי מי שידוע לי ככל שיש יותר צפיפות עירונית אז ככה רמת הפשע והאלימות עולה באותו האזור .

לפי השנתון של אוניברסיטת בן גוריון

סטודנטים לג"ג שבחרו במסלול פיתוח עיר ואיזור, חייבים לקחת כך וכך קורסים ממדעי המדינה, מדעי ההתנהגות, כלכלה או חינוך. בכל מקרה, למתכנן עירוני חייבת להיות השכלה כלשהי במדעי ההתנהגות כי הם חלק מתכנית הלימודים בכל מוסד (לתלמידי תכנון עירוני).

שיר יפה !

אבל אם לוקחים ברצינות את הנושא של תיכנון ערים אז חייבים לדעת איך התושבים יתנהגו . ו- ................................. יופי זה איכות חיים כבר אמרה המועצה לארץ ישראל יפה !

הקשר לא כזה...

בדיוק כרגע כתבתי על שכונות בפרברי בודפשט, שבנו בשנות השישים עד שמונים, מבניה מתועשת...בזמנו, בשיטה הסוציאליסטית, את הדירות (53 מ"ר) קיבלו האנשים (כמו אמידר), אבל החזקים יותר ברכו משם, מייד, שיכלו, והחלשים נשארו...זו תהליך הסגרגציה...ואין מה לעשות נגדה... כמעט. אפשר לשקם אזורים כאלה, לאחר מחקר סוציולוגי רחב, ועם תכנון מבוסס על הרבה מאוד ידע...לא קל בכלל.

שיקום שכונות - עמידר

הבעייה היא שבתקופה הקומוניסטית לא דאגו לתיכנון אדריכלי לשכונות ולכן ניבנו מאות שכונות עוני ו-עליבות ש-מכערים את הנוף ו-יוצרים תדמית שלילית . ו-רוב הבתים היו מכוערים ו-ניבנו מהר בשיטה תעשייתית מהירה כמו אצלנו עם השיכונים ש-ניבנו בשנות ה-50 שניבנו רק כדיי לשכן אנשים ו-לא ליצור אזור חדש בעל תדמית חזקה .

דור לוי

New member
לימודי עיתונאות ../images/Emo63.gif

ואני נדהמתי לגלות שבלימודי עתונאות בארץ, יש קורס שמלמד כיצד לכתוב בנושאים שלא מבינים בהם. מדוע זה מתחבר לי עם חפיף, חוסר תכנון והמצב הכלכלי שלנו?
אולי צ"ל

לא למדתי בארץ עיתונאות...

בזמנו, בהונגריה, לימודי עיתונאות היו לימודים "פוסטגרדואלים", זאת אומרת, רק אחרי דיפלומה אחר הייה אפשר ללמוד עיתונאות, כדי שלעיתונאי יהיה השכלה סבירה בתכום מסויים, על מה שכותב...לפי זה כתבתי רק על בנייה, שכמובן קשור לפוליטיקה, לכלכלה, כמעט לכל דבר בחיים.

דור לוי

New member
בקשת עזרה של סטודנטית

אולי יעניין לקרוא את השרשור הבא שהתחיל מבקשת עזרה של סטודנטית לעיתונאות. ראי את תגובת אחד הגולשים"זעקת עזרה מצידי": "הקורס הספציפי הזה כל מטרתו היא כיצד כותבים הלכה למעשה על משהו שאין לנו שום ידע לגביו" ואת זה מלמדים??? אני מאד מקווה שעל דרך השלילה, כתאור מהי עיתונאות גרועה...

בארץ

אחרי שמתקבלות החלטות בנושא, ונבנים בתים ונסללים כבישים וכו' שמתאימים או לא לתכנון, כל האזרחים צריכים ללכת לפסיכולוג.
דוגמא? כביש 6. הכי רגועעעעעע שיש
כשאתה מחפש את הכניסה לכביש אתה מרגיש לחץ, תחושות דוחק ותסמונת פוסט טראומטית, ובקיצור - עצבני.

למעלה