השלכות לפרויקט פינוי-בינוי מול דירת השקעה

Reign Of Chaos

New member
השלכות לפרויקט פינוי-בינוי מול דירת השקעה

היי כרישים,
אני מחזיק דירה להשקעה נקייה ממשכנתאות בבאר שבע המושכרת לסטודנטים ברצף כבר שלוש שנים.
אני ידעתי על כך ששטח שנמצא מעבר לכביש מיועד לפינוי-בינוי, והנה לאחרונה ראיתי חברת נדל"ן גדולה מתחילה בשיווק הפרוייקטים ומזמינה את הדיירים לתאם עימה פגישות.
מכיוון שהבניין שלי (בניין קטן, רק שמונה דירות עם שתי כניסות) לא קשור לפרוייקט וגם לא יכול להכלל בתוכו, אני תוהה על ההשלכות:
1) בטווח הרחוק: הגברת הביקוש לאיזור ושיפור יוקרת האיזור (כיום לא מיקום יוקרתי אבל מבוקש בידי סטודנטים)
2) בטווח הקצר: הסטודנטים ירתעו מהבנייה שמרעישה להם וכך ירד הביקוש.

המלצות? הייתם מוכרים או מחזיקים? מצורף תיאור בשירטוט מצ"ב (שדה כתום - פינוי בינוי. חץ אדום מצביע על הבניין בו הדירה שלי)

[מודע לכך שזה פורום אינטרנטי ושאינכם אנשי ייעוץ השקעות/נדל"ן וכדומה וכל מה שאעשה אעשה על דעת עצמי בלבד וכו' וכו', אל דאגה)

Fitch

New member
בטווח הקצר אפשר להציע מחיר אטרקטיבי כנגד האי נעימות באתר בני

ה.
&nbsp
בטווח הרחוק הפרויקט צפוי לשפר את מרקם השכונה.
&nbsp
האם הצמודי קרקע במצב מחפיר עד כדי כך?

Reign Of Chaos

New member
כן

מדובר בצמודי קרקע שמשמשים למסחר, במצב רעוע שמתאים לשכונה באר שבעית של שנות ה-60.

elvinnox

New member
זה מאוד תלוי במימון שלך ומה אתה מתכוון לעשות

אם כבר יש לך משכנתא בתנאים טובים ועם שוכרים - לא הייתי משנה משהו.
הבניה והתקופה הקשה היא בערך שנה שמתוכה גם הסטודנטים בחופשת קיץ.
&nbsp
במקסימום, תוכל להשכיר את הדירה במחיר נמוך יותר
וגם אם לא יהיו שוכרים למשך תקופה, לאחר מכן האזור ישתבח והנכס יעלה בערכו.
&nbsp
באר שבע מאוד מתפתחת ואם המיקום של הנכס שלך בקרבת האוניברסיטה, אין לך מה לחשוש כי תמיד יהיה ביקוש אם כי לא בכל רמת מחיר.
&nbsp
לסיכום - לא הייתי נוגע
&nbsp

Reign Of Chaos

New member
יש אולי דוגמאות לעליית ערך נכס

שבקרבת מתחם פינוי בינוי? מדובר במתחם ענק, שממש ישנה את מרקם החיים במקום (כפי שכבר צויין)

d70

Well-known member
כמה דברים
מניסיון :שיווק דירות לא אומר שהיזם יתחיל בפועל בתוכנית
חסרונו:תוכנית משמעותית אכן תפריע למי שגר ליד והוא עלול לבקש הנחה.מה גם ששוכר חדש לא ירצה לגור ליד אתר בנייה משמעותי.
שנית עומס תנועה יגדל.
יתרון:עצם העובדה שאישרו פינוי בינוי ,יעזור גם לך לבצע פינוי בינוי בנכס הישן שלך .

or7474

New member
עד שהפינו בינוי ייצא לפועל

זה יכול לקחת שנים, אם לא עשרות שנים. יש עוד איזורים שמדברים עם דיירים. כמו יוספטל השאלה בפינוי בינוי אם זה יהיה דירות נורמליות או עוד בניין שלא כל כך מצליח לסטודנטים. ( כמו מגדלי הספורט ולאכסנדר למינהם ) לדעתי אין טעם במכירה , אם אתה נטו מוכר ולוקח את הכסף. אלא אם אתה עושה מינוף בעזרת הכסף ומתקדם ל 2 דירות. לדעתי בטווח הארוך זה ישביח את האזור. כמו שעכשיו באברהם אבינו יתחילו לשפץ את הכביש ובתקווה שגם את הגינות של השיכונים. בכל מקרה הצעתי זה למכור בשביל להתקדם. בהצלחה

לדעתי, ההתלבטות שלך יותר מדי מאוחרת

אם ברור לכל שהבניה הולכת להתחיל בעתיד הקרוב, זה יפגע גם במחיר שתקבל על הדירה בעת המכירה.
לדעתי האישית, הפגיעה בעת המכירה תהיה הרבה יותר גדולה מאשר הפגיעה בהכנסות שלך משכ"ד (אם בכלל תיאלץ להוריד, בשביל להשכיר).
&nbsp
לדעתי, השיקול שלך צריך להיות דווקא לגבי לגבי סוף הבניה:
- האם הולכת להיות השקעה בתשתיות (מדרכות, תאורה אולי פארק קטן וכ'ו)?
- מה יהיה גודל הדירה הממוצעת וכמה חניות יהיו בכל בניין?
- האם הבניה או השיווק פונים לפלח אוכלוסיה מסויים (סטודנטים/חרדים וכ'ו)?
ועוד...
&nbsp
אם כל אלו מרמזים שערך הדירה אחרי הבניה יעלה, לדעתי אין לך סיבה לחשוב על מכירה. ולהפך...

למעלה