השלכות פרופיל 21 נפשי

השלכות פרופיל 21 נפשי

קב"ן המליץ לשחרר אותי על 21 נפשי וציין שלא אוכל לשאת נשק, לשרת במשטרה/מוסד/שב"כ וכדומה וכמו כן "משרד התחבורה יזמן אותי כדי לבדוק אם אני מתאים לנהיגה". האם זו בדיקה חד פעמית או תקופתית? יש השלכות נוספות לפרופיל כזה? האם אני מקבל את הפרופיל גם אם לא הופעתי בוועדה בצריפין? תודה על התייחסותכם

אז ככה

אם אתה מילואמיניק תישלח את הקבן לבדיקה כי הוא משקר אני פטור מהצבא יש לי רשיון נהיגה ברוך השם לא בלאגן ולא בטיח אם אתה סדיר זה שונה תבדוק טוב טוב לפני שאתה קופץ

אני מילואימניק בן 40

שהיו לו קצת בעיות (זה קורה לאנשים רבים), ובמעבר בין יחידות הוציא מכתב מהפסיכולוג. אז זומנתי אוטומטית לקב"ן וזה נפנף אותי מיד עם 21. הוא לא שכח להזכיר שאני הופך להיות "אזרח סוג ב´" כולל בדיקה אם אני רשאי לנהוג. הוא עבד עלי ? (במשטרה/שב"כ אני ממילא לא הולך לעבוד) תודה על התשובות....

אפי א

New member
הוא לא עבד אליך

אנשים שייש להם פרופיל נפשי , ומחזיקים ברישיון נהיגה , נקראים ע"י משרד התחבורה למבדקים , בכדי להיות בטוחים שאינם מסכנים את הציבור , תחשוב אם אתה לא "שפוי" בכדי להחזיק נשק , למה שתהייה "שפוי" לנהוג ברכב , הרי זה כשלעצמו כלי נשק לא פחות מסוכן מאקדח או רובה . בנוסף לא רק למשטרה או שב"כ לא יקבלו אותך לעבודה אלה לכל גוף ממשלתי . גם בסקטור הפרטי לא ממש יתלהב מי שמראיין אותך לעבודה , לשמוע שאתה לא משרת במילואים כי יש לך בעיות נפשיות - בעיקר במקומות עבודה שמכבדים את עצמם.

חפש1

New member
הלוואי וזה היה כך!

להשתמט משרות סדיר ומילואים ע"י עבודה בעיניים על הקב"ן: הפך ללגיטימי בחברתנו. יש אפילו אתרים עם תדריך מפורט איך לעבוד על הקבן ע"מ להשתמט משרות. מאידך: להשתמש הנתון זה בכל מקום אחר זו "פגיעה בכבוד האדם וחרותו" (עלק), ולכן בעלי פרופיל 21 נוהגים חופשי בכביש. לעומת זה, שחרור מחמת פרופיל 21 נפשי מבטיח שלא תעשה מילואים, ומעבידים ("שמכבדים עצמם"? קדחת!) מעדיפים עובדים שלא נעלמים להם פתאום ללא התרעה מוקדמת בגלל צו 8 את כל זה, נא לזכור בבקשה ביום הבחירות: הזכרו מי מחברי הכנסת עשה משהו לשמירה על זכויות אנשי המילואים, ומי, שזה היה תפקידו, לא עשה מאומה!

סטגמות

רוב האנשים סובלים מבעיות נפשיות בשלב זה או אחר של החיים. זה עדיין לא פוסל אותם מלעבוד ולנהוג ואפילו להיות ראש ממשלה. זו לא בושה לקבל עזרה מקצועית שצריך - וגם לדווח על כך לצבא. אנני יודע מדוע הצבא משחרר בקלות כזו.. אך זו בעיה שלו.

גוהנה

New member
יש ויש../images/Emo36.gif../images/Emo26.gif

אכן ישנן בעיות נפשיות רבות ומגוונות..עם זאת חייל שמשוחרר על סעיף 21 הרי שמדובר באדם שאינו יכול להחזיק נשק ולתפקד במצבי לחץ כפי שמצופה מחייל בצה"ל..לא מדובר בסטיגמות - מדובר בפיקוח נפש, שלו ושל אחרים בסביבתו...אני מאוד מקווה שמאדם כזה נמנעת האפשרות להחזיק ברשיון נהיגה, לפחות עד להערכה פסיכיאטרית אחרת המתרשמת שהוטב המצב. נכון הוא שיש מקומות עבודה שבלי שום הגיון מתחשבים בפרופיל צבאי כתנאי לקבלה לעבודה...

zeusofurim

New member
מילה בנושא

אם אנחנו רוצים או לא... 80 אחוזים מהאנשים שהולכים לקב"ן הם אנשים שאין להם בעיה נפשית כזו גדולה או שאין להם בעיה בכלל... וה-80 אחוזים האלו... הולכים לקב"ן כדי לקבל משהו...אחד רוצה פטור משרות אחד רוצה קל"ב אחד רוצה פטור לתקופה כל שהיא אחד רוצה גימלים וכו... וכל אחד יש את הרצון שלו בפרופיל החדש או ב"פרס" שהוא קיבל מהקב"ן, אחד לא רוצה לשרת אחד רוצה להיות כל יום בבית ולא לישון בבסיס אחד לא רוצה להיות קרבי אחד יש לו בעיות בעבודה, אז הם אומרים טוב זאת הרירה האחרונה שלי, בוא נפברק איזה סיפור ויאללה יהיה מה יהיה...עכשיו לפעמים זה לא הולך להם, לפעמים הקב"ן אומר לו תקשיב אני לא לא חושב שיש לך בעיה... אחד לא מקבל את ה-21 אחד לא מקבל את התקופת צינון הזאת, ואחד מקבל את ה-21 במקום מה שהוא רצה וזה כולה להוריד פרופיל ל45 או 64... אני לא אומר שזה בדיוק המיקרה... אבל אתם צריכים להבין שמישהו כזה לוקח את הצאנס... ואם באמת יש לו בעיה נפשית והיא זמנית... והוא אמר שזה משהו זמני... אז אין סיבה שיתנו לו 21 קבוע... יש 21 זמני יש דחיית מיל´ ל3 חודשים ואותו דבר בסדיר... אמר פעם בחור חכם "כל אחד חופר לעצמו את הבור האישי שלו" תחשבו על זה

עמלק

New member
על איזה

מחקר מדעי אתה מבסס את עקרון 80 האחוזים שלך ? לעניות דעתי, זה יכול להיות 10% ויכול גם להיות 98% - אין איך לבדוק. רצוי היה שתשתמש במלה "לדעתי". לא בדיוק הבנתי למה אתה חותר, בסופו של דבר ?

zeusofurim

New member
צודק אבל...

אני באמת לא הייתי בסדר שזרקתי מספר אבל למה שהיתכוונתי זה למיספר מאוד רציני וגבוה, אולי המספר לא נכון אבל צריך להיות בנאדם שחי בעולם שלו כדי להגיד שהמספר האנשים שדיברתי עליהם דומה או קרוב למספר גבוה כמו 80 אחוז... אבל שוב אני באמת סתם זרקתי מספר

zeusofurim

New member
והינה מה שרציתי לומר

מה שרציתי לומר יותר נכון מה שאמרתי ולדעתי זה היה ברור, זה שללכת לקב"ן, זה לקחת סיכון... ויותר מידי אנשים הולכים אליו בשביל לקבל משהו... מפברקים סיפור והם לא מקבלים את מה שהם רוצים, הם בעצם מקבלים מכה חזרה לפרצוף... וזה מגיע להם... ולפעמים הולכים לקב"ן ולא מסבירים את הבעיה באמת ומציגים אותה כזמנית... ומקבלים שוב את הכל חזרה כמו בומריינג רק שהפעם זה לא מגיע להם... לסיכום ללכת לקב"ן זה סיכון שאנשים בוחרים אם לקחת אותו או לא

אתה צודק

הקב"נים מתנהגים בגסות רוח לא נורמלית, במקום להתייחס לגופו של עניין. לפחות ע"פ הנסיון שלי

למעלה