השלכות

יאיר24

New member
השלכות

תודה כשנוגעים וכואב - מוצאים שם קיו או גי´צו על פסי המרידיאנים ברפואה הסינית מוצאים נקודות שיש בהם "נוקשות" = גודש אנרגיה / "בור" = חוסר אנרגיה. כמובן עד כאן ברמה מאד ראשונית. בשני המיקרים מספרים על מקום לתשומת לב בזרימת האנרגיה ול - טיפול. שמח שעברנו ממצב של ישות אור למצב של בן אדם רגיל. כמו שאומרים חכמים: "כי אין צדיק בארץ אשר לא יחטא" אני מתכוון לשים לב שכל חיי אהיה לא מושלם. בכי או להבדיל שוקולד או ג´וינט או להבדיל לגמרי סרטן איננה מביעה כישלון, התנהגות אסורה, גוואלד, נו נו נו או כיוצא באלה רבי מאיר התנא הענק היה מפורסם בחוכמתו והיה מוצא עשרות הוכחות להתיר את שאסור ולאסור את שמותר. חכמים לא הכניסו אותו לספרות בכביש הראשי מכיוון שקשה מאוד לרדת לעומק חוכמתו. ד.א. זה החכם שכתב את המאמר על צמחונות ומשיחות: ר, מאיר טוען שלעתיד לבוא לימות המשיח כולם יהיו צמחונים. ולמשל הפסקתי לאכול בשר בקר ועוף לא משום סיבה אידיאולוגית של חסך בעלי החיים וכדו´ פשוט זה קרה וקיבלתי. מכיר היטב את התיאוריות השונות. ההשפעה של תזונה וריפוי מסרטן נחשבת בעיני ובמחקרים שלמדתי כמגיעה למקסימום מקסימום 50%. כשנגענו בשוק של הלד לא התייחסנו למוצר השוייצרי, אוסטרי, הולנדי... אלא לאיפיון המתייחס ליחס אליו. ומה אצלי עוד צריך לתקן. אוהה כל כך הרבה. כמו למשל שאני מתעצל נוראית מלכתוב, להקליט.... זה עושה לי נזקים גדולים ממש. סיפרתי לאיילת שאולי נמצא דרך לדבר באינטרנט טלפונית ואופס תפסתי את עצמי מתחמק שוב מכתיבה. הסיגנון שבו אני מאמין הוא למידה משותפת. לא גורו או אלוהים-אדם אחר שנמצא עם כל התשובות ואני שם עושה את שהוא היא אומרים. אחרת אין צורך בי בעולם ואני חולה. להזכיר הגישה היהודית שעוסקת ברפואה מתייחסת למשמעויות של התנהגויות. אלו היוצרים בריאות, מחלה, התפתחות, פתרונות כלכליים, חברתיים, חינוכיים... הרפואה הסינית מתבססת על הבנת משמעויות המהות הנקראת תנועה. האינדיאנים מתייחסים לעולם החי כמדריכי ריפוי (לא רק) אינני מעונין להיכנס לפרדיגמות של הרפואה המערבית כרגע. התפישות האריסטוטליות מתייחסות אל תפישות הנקראת אמת כמוחלטות ויש רק אמת אחת ויש לדחות את הקודמות כשיקריות לעומת תפישות של סוקרטס (בפגישה הקודמת דיברנו על אפלטון מהמקורות שהוא הבין את סוקרטס) המתיחס לאמת שלעולם אינה סופית. יש תהליך בירור הנעשה בין הדעות השונות שלעיתים מנוגדות. (למשל פרדס הנפש - פרופ´ רוטנברג) מאמין שאנחנו אני וכל אחד לומדים יחד את האמת הנכונה לאותו הרגע. נכון שבתהליך ריפוי במיוחד במצבים קריטיים, יש התייחסות לפרספקטיבה רחבה ועמוקה יותר בתהליך הדיאלוגי. בבסיס ולאורך כל העומק - האדם מרפא. אפשר להשתמש בכלי עזר שנמצאים לבחירה. תמיד ממליץ לבדוק התאמה ואפקטיביות עבורי. (מזמין לזכור משפט אחרון זה מאוד) אז מה הם התנהגויות? מה אני נוהג בחיי? מי הנהג? מה הרכב? מהו נון קונפורמיזים? פסיכולוגיה של הגנה או הבעת מהות של הישות הנושאת את חיי? איפה לומדים תשובות? איפה מבינים לשאול שאלות? בשבוע בעבר פגשנו את טו בשבט - ראש השנה לאילנות. אחד מראשי שנה = התחדשויות = ראשים לשינוי. כי האדם עץ השדה והיה כעץ שתול על פלגי מים - למשל היכן אני שם את עצמי בחיי. ממליצים להיות במקומות המזינים אותי ומחיים יותר ויותר. העץ הלא משתמש בגרמים בודדים מאדמה, הרבה מים אויר אור.. והעץ מגדל חומר מ - רוח - ויש עצים עם הרבה חומר לשים את עצמי על פלגים, לא על נהרות או אחר שיציפו ולא על זרזיפים ומקורות לא איתן. על פלגים בכמות ובאיכות - מים זורמים....... הלא המים היו כאן לפני בריאת העולם. ואנחנו כ - 74% מים וכך גם כדור הארץ ויש עוד הרבה במים כמרפא. אצל מרים ועוד ועוד מה זה אנוכיות בעולם הרוחני? כשמטפל בשיאצו, הילינג, יעוץ רוחני... רוצה לדעת מה לעשות עם ´מטופלו´ הוא מתבקש להתאיין. להתפשט מדיעותיו, מחשבותיו, רגשותיו ולהיות שם נטו. דרגות הטיפול נמדדות בכך. זוהי אנוכיות - להיות ריק וכאן ובעוד מקומות אני מחפש ללמוד זאת. להיות עם האחר לא לפי עברי, ידיעותי, תוארי, הסמכותי ושאר מעטפות ונימלצות אלא נקי בתגובות ותשובות ולכן האנוכיות שלי כאן יכולה כל כך לבוא לידי ביטוי. יש כל כך הרבה מושגים השונים כל כך מהמשמעויות שלהם מהעולמות הנורמטיביים ומעניין איך איבדנו את המשמעויות הבסיסיות, טיבעיות. תודה על האהבה הנלמדת

יחפנית

New member
יאיר ..על המטפלים באחרים......

כתבת "כשמטפל בשיאצו, הילינג, יעוץ רוחני... רוצה לדעת מה לעשות עם ´מטופלו´ הוא מתבקש להתאיין. להתפשט מדיעותיו, מחשבותיו, רגשותיו ולהיות שם נטו. דרגות הטיפול נמדדות בכך. זוהי אנוכיות - להיות ריק וכאן ובעוד מקומות אני מחפש ללמוד זאת. להיות עם האחר לא לפי עברי, ידיעותי, תוארי, הסמכותי ושאר מעטפות ונימלצות אלא נקי בתגובות ותשובות ולכן האנוכיות שלי כאן יכולה כל כך לבוא לידי ביטוי." ואני מתייחסת אך ורק לנקודה הספציפית הזו של של מטפלים המתפשטים מדיעותיהם ורגשותיהם ומנסים להיות נטו - ככלי ריק למול מטפליהם . נקודת ההשקפה שלך בנוגע למטפל . היא מוכרת כל כך . כל מטפל מתלמד בכל תחום שהוא כמעט , מנסה ומשתדל להגיע למטופל נקי מההתעסקות עם חייו האישיים . הם מלמדים זאת כשלב ראשון בכל לימוד פסיכולוגיה על גווניה . המטפל העלום .......ככה אני מגדירה זאת . אך אני אישית ........ אישית לוחצת ..... כמטופלת . מאד מתנגדת לתצורת המחשבה הזו . ועתה אבהיר את הסיבות לדעתי ....... 1. אין אדם שיכול להגיע למצב של ( טבול לה-ראסה) או במילים אחרות לוח נקי . זה לא קיים . זו לא מציאות , זה אפילו לא הגיוני . בכל פעם שאני רואה למשל - פסיכולוגים . תחומי הטיפול שהם בוחרים להתעסק , נובע בדרך כלל מהמתעסקות/התעניינות/או בעיה אישית שהם עצמם מתמודדים עם הנושא . אדם המטפל בנושא שבו יש לו התעניינות אישית , לא נשמע לי הגיוני שהוא אכן יכול לנקות עצמו מחוויותיו האישיות בזמן הטיפול באחר . 2. תיקשורת בין אנשים , היא הרבה יותר רחבה ממילים בלבד . התקשורת מתקיימת בכה הרבה רמות . יש את שפת הגוף , יש כימייה בסיסית , יש תחושות , יש חיבוקים או במילים אחרות תיקשורת במגע , יש תיקשורת תחת הומור . ניתן אפילו לתקשר דרך אייקונים ( אמץ לך אייקון ) גם כאשר איננו מודעים לתיקשורת הלא מילולית , אנו עדיין משתמשים בה כל הזמן . כשמטפל שומע דברים מסויימים מהמטופל , לא הגיוני שגם כשהוא משתדל ביותר להשאר נקי , לא הגיוני שהוא לא חש דברים , כתגובה פנימית למה שהוא - רואה - שופט - חש - או דברים העולים לו בהשתקפות . מטופל מגיב לכך . אם במודע או לווא . וכך יוצא שבכל מקרה ברמה זו או אחרת . המטפל הינו חלק מההשתקפויות בחדר הטיפול . רק שבעיקבות נסיונותיו להשאר נקי ........ בדרך כלל קיימת שם מעורבות מאד גדולה . ושוב הכל מדובר על רמות בהתאם להתפתחות המודעות האישית והאנשים המעורבים . 3. התפתח העולם , מן תחושה שכשמשהו מתקלקל , אנו מחפשים את המומחה , ( על רעיון- הכה את המומחה ) . וכאן אנו נוגעים בנקודה מאד רחבה . אך ננסה להצטמצם בה לנושא השיחה הספציפי . כשכואב הראש - לוקחים כדור . כשזה יותר רציני , - הולכים לבית חולים . כשהשרירים תפוסים - מזמינים תור אצל מסג´סטית או מטפל שיאצו . כשמתקלקל האוטו - מכניסים למוסך . אנו חיים בעולם מוסכמות שאנו מקבלים אותם כמובן מאיליו . ועל כן אנו לעיתים מוצאים עצמנו במצבי קרבנות , כשאנו מתבקשים לשאת בתוצאות של הבחירה והאחריות שנתנו לכל אותם מומחים . המומחה - הוא רק אדם . בשר ודם כמוני . וגם אם הוא במקרה ברמת מודעות גדולה משלי המטופל . עדיין הוא זכאי לעשות את הטעויות של חייו . לדעתי אנו הכי לומדים מטעויות , אך זה שוב נושא לשיחה אחרת . נניח שהגעתי למטפל שאומר ...... אני נקי . אני פה נטו בשבילך . במסגרת זו . אני ארפה מהאחריות והדאגה האישית למצבי , אעביר את הטיפול לידיו של המטפל , אנשום עמוק כשיחרור הנטל שעמסתי עם הבעיה , ואהפוך למטופל ממושמע שגם כשלא אבין מה הסיבות לעשות כך או כך , אני אבצע . שכן הסכמתי לתת את אחריות הטיפול בידי המטפל . אם המטפל הוא אדם שזכאי לעשות טעויות ...... אז למי אפנה כשהוא שגה , כי מותר לו לשגות , ככה הוא לומד . מהשגיאות שלי גם אני לומדת .. בטוח שכשאתקל במצב כזה , אתחיל לבדוק יותר את המטפלים במידה והם עשו טעות . של בני אנוש . אבל נניח שהוא פישל ...... אז מה עכשו ? אני אתבע אותו ? מה כסף יעזור ? זה לא יגרום לתיקון , מקסימום הכסף יכסה את תשלומי הבית של המטפל הנוסף שיתקן על קילקול האחר . אני אודיע לכולם להפסיק ללכת אליו ? - מי אמר שטעות אחת מקישה על יכולות הטיפול שלו ? אולי הוא מטפל מופלא , הוא רק פישל לאחרונה ? בין כך ובין כך ........אם המטפל שגה . מי שנושא בתוצאה , אינו המטפל . כי אם המטופל . כשמדובר ב- נזלת , כאב ראש , וכאלו ...... אין בעיה . נושאים בתוצאה מבלים נניח עוד שבוע במיטה . אם מדובר על רכוש או דבר חומרי ..... הנזקים אינם מתקיימים בתחומי חיים ומוות , ועל כן זה זניח , זה עינייני כספים וטירדה בלבד . אך ......... וכאן ניכנס לאך מאד עמוק ..... כשמדובר בסרטן .............. אז המצב משתנה ........... או בעיניי על כל פנים . כי כאן כבר מדובר על חיים ומוות . ובמידה שהמטפל שלי כבן אדם שמותר לו לשגות - שגה . את התוצאה אני אשא על בשרי לכל חיי , או לכל מותי . במקרה זה - לא נראה לי הגיוני , לתבוע אותם או לנסות לחפש את הצדק . כי לבטח לא אמצא בסביבה כשהצדק החברתי שקבע שהמטפל הוא נקי מעצמו , כצורה הגיונית לטיפול . יקבע שאני הצודקת והמטפל שגה ..... אז אם הטעות שלו גרמה למותי ....... אז מה יקרה עכשו ? מה אצא מקיברי וארדוף אותו ? לי זה לא נשמע הגיוני לרדוף אחרי אנשים אחרי מותי . ועל כן . וזה רק הפך לממוקד יותר ועקרוני לי יותר , לקחת אחריות אישית לחיי . ולמותי . המשך בהודעה הבאה ועתה אני אתמקד בנושא הסרטן .

יחפנית

New member
סרטן ואחריות אישית

אז עכשו משפירטתי את הצורה בה אני מאמינה שאין ולא יכול להמצא במלואו מצב הנקי נטו של המטפל . עכשו אכנס לחוויות אישיות . עוד בטרם גילו את הסרטן , ואני הייתי זו שלא אובחנה או אובחנה שגוי על ידי הרבה רופאים מ" המובחרים " אז הבנתי ..... שאם אמות , אפילו אם אצליח להרים יד , ספק אם אוכל להבחין לאיזה כיוון להרים את האצבע המאשימה . אז כשאני אומרת , לקחתי אחריות ...... זה לא כל כך מבחירה והתנדבות מהירה . האמת לאמיתה ..... שלקחתי אחריות כי זה נבע מהמצב כפי שהכרתי אותו . חודש לפני איבחון הסרטן , נאמר לי על ידי פרופסור מסויים , שאני אלך הביתה תוך חצי שנה אני אבריא ....... תוך חודש נתנו לי כבר 4 צעדי חיים . אז מה , אם אני אתבע אותו זה יעזור לחיים שלי ? במה בדיוק ? המסקנה של המחשבה . העלתה אצלי את ההבנה . שאיני יכולה לתת את האחריות לחיי בידי מישהו אחר בצורה מושלמת , בלי שאסכים לקחת את האחריות לטעויות האנוש שלו . ועל כן בחרתי לקחת אחריות אישית . לחיי . ובעיקר למותי . ככל שצעדתי בדרך האחריות הזו . היא התרחבה ואיתה הבנת האחריות שלי ליצירת מצבי חיי . ועתה לדוגמאות מהשטח שאני אישית חוויתי בהפוך לדעה באומרת להיות מטפל נקי .. 1. שבועיים בטרם החלו הסימפטומים המעיקים . נפגשתי עם אישה הידועה בתחום הריפוי הרוחני אנרגטי ....... היא ראתה בי חסימות והציעה לי טיפול . היא הייתה מאסטר רייקי , וכן הבת שלה . נישכבתי וכחמש דקות לתוך הטיפול הגיעה הבת . הוצע לי טיפול משותף ..... אני מאד רגישה ..... מה שחוויתי היה את כל האנרגיה השלילית בין האם והבת מתנפץ לי בפנים . זמן קצר לאחר ..... הסרטן קיבל תעוצה רצינית ביותר . האם אני כועסת ????? לא . כי במסגרת האחריות האישית שלי , למדתי להבין שגם מהתנסויות שגויות , אנו למדים , התנגשות בת אם , היא חלק מהסיפור האנרגטי שלי , ולא זומן דבר שלא היה בו חלקים מהשתקפות הסיפור שלי . עובדות אלו היה לי קשה להבחין בהם בטרם לקחתי אחריות . 2. כל הרופאים ידועי השם שקירבו אותי למותי ....... נתתי אחריות , בידיהם . כיום במבט עם אחריות אישית , ככה היה עדיף , מזדעזעת לחשוב מה היה קורה אם היו נותנים לי מספר חודשי חיים . הדקה ה-99 למותי , מכילה את כל עוצמת הריגוש שעזר לי לעלות שוב על דרך המלך ....או המלכה ...חחח 3. וזה סיפור יפה .... יש לי חברה שהיא טרפיסטית פסיכולוגית . החלטנו לעבוד יחד . חיבור אדיר כבר קיים ביננו . היא ניסתה לשמור על חוקי מטפל מטופל ..... עד שאני איתגרתי אותה לעשות ניסיון . להכנס לחדר הטיפול כשני אנשים , שני חוקרים הבודקים את כל האינפורמציה הקיימת בחדר , וזה אומר גם את חלקי ההתמודדות שלה . החוויה היתה מדהימה , ככל שהסרנו יותר שכבות , נתגלה הפחדים העמוקים שלה מסרטן . משאלו היו חופשיים להיות נוכחים בחדר העבודה תפסה תאוצה רבה יותר . וכן הלימוד המשותף . אם עדיין הפחדים היו מוסתרים מאחורי צעיפי המטפל הנקי . הדבר רק היה מאיט את קצב ההתקדמות . כבר ציינתי .... הדבר שמבדיל אנשים שחווים סרטן , או מתמודדים עם מותם הצפוי ...... הוא ההתעסקות באמת . גם המתמודדים שמסיבות חברתיות , לא נותנים דרור לתחושות הפנימיות , עדיין בתוכם הם מביטים נוכחה על המוות , ועם זאת על האמת . מנקודת הסתכלות שכזו ...... כל זיוף צורם שיבעתיים . אז מה אני רוצה ממטפל . לאחר שלקחתי את האחריות להבראה האישית שלי ?????? זו שאלה כבר יותר חשובה ..... אני ניגשת למטפל , כי הוא הקשר שלי , לכלי הבראה מסויימים שאני רוצה להפעיל בדרך לריפוי וההבראה . איני מעוניינת בכלים שלו כפי שהוא משתמש בהם . אני אישית עם האחריות שלי להבראתי מגיעה למטפל כדי שהוא יתרגם לי את הכלים וילמד אותי על דרכי הפעילות שלהם . כשאני מגיעה למטפל אנרגטי בדיוק כמו שאני מגיעה לרופא קונוונציונלי , אני מצפה שהוא יסביר לי על דרכי הטיפול שהוא מאמין שהם הנכונות . אך....... שלא יחליט בשבילי . שיתייעץ עימי . שיסביר שיתרגם את התהליך למילים שיכולות לי להסביר את התהליך . ואני בסוף על סמך המידע הזה זכאית לבחור את הדרך שמתאימה לי הכי אישית במסגרת הכלים שיש לו להציע . כי אם משהו ישתבש ........אז אני אשא בנטל ובהתמודדות עם השיבוש בצורה אישית . אז מה שאני מעדיפה ...... זה בן אדם , המודע לאנושיות שבו . אחד שיכול לרדת רגע מכיסא המטפל . מכיסא הסמכות שנראה לו כמגינה עליו . ולדבר בי עין לעין . אדם לאדם לב ללב . לא מבקשת ממנו קסמים ........ רק התייחסות והבנה שהאחריות לריפוי היא שלי , והוא מגיע להושיט עזרה , לא ליטול את זכות הבחירה . אתה יודע יאיר .... אני שומעת הרבה ..... רפואה קונוונציונלית , לעומת רפואה אלטרנטיבית . ריפוי באנרגיה זמינה , ריפוי באנרגיה משומרת ..... אבל הגישה של נטילת הבחירה ...... קיימת אצל מרבית המטפלים ולא משנה באיזה תחום . אין לי בעיה כנגד אף שיטה . אני אישית אוהבת כימו . כאחת חובבת כימו , אין לי זכות להגיד דברים בגנות הכלים הרפואיים להבראה מסרטן . כל הבעיה עימה נתקלתי בתקופת ההבראה ..... היתה הגישה של המטפלים . יש אלוהים אחד ...... הוא נמצא בשמים . או אצלי אני חשה בו כניצוץ האלוהי של חיי . וגם הוא ..... לא לוקח ממני את זכות הבחירה . אז אדם שמעלה על עצמו מסכת מטפל . בשם העזרה לי , לוקח בחירתי כשהוא מציב לפני תפאורת טאבו לה ראסה ...... שלא יכולה להיות אמיתית , זה כמעט בלתי אנושי . אני מחפשת אנשים ........ שיזכירו מהסיפורים שלהם את הסיפור שלי . זה הכל ...... נורא פשוט . וכה קשה לקבל בעולם שלנו שנראה כאילו מישהו החליט מה טוב ומה רע והוא מחפש תשובה אחידה לכה הרבה רבבות שכל אחד מהם הוא ייחודי , למעשה עולם בפני עצמו ...... אם אי פעם אגיע כדי להיות מטופלת שלך ...... אז אדרוש ממך להראות לי את התהליך שלך . כי הלימוד אינו מתבצע אף פעם חד צדדית כשיש בשטח 2 אנשים . שלך אני

למעלה