השלכת פסולת בנין וזיהום סביבתי

yuvalraz

New member
השלכת פסולת בנין וזיהום סביבתי

היום כשחזרתי מהעבודה ראיתי משאבת בטון נוסעת לאחור בקצה הישוב, בהתחלה של השביל ההיקפי, מפגש הרחובות נחל מודיעין ואהוד, ומתמקמת בצורה בה הנהג יכול לשפוך את עודפי הבטון ולשטוף את המשאבה. אני די בטוח שהוא רצה לשפוך שם את עודפי הבטון מפני שאחרי שהוא עצר נדלקו האורות שמעידים על הפעלת המשאבה. עצרתי מול המשאית, הסתכלתי על הנהג ורשמתי את מספר הרישוי. כשהנהג שם לב אלי וראה שרשמתי הוא נבהל הניע את המשאית ונסע לכיווני, עצר לידי, שאל מה רשמתי והוסיף שהוא עוד לא שטף את המשאבה כאילו למה אני כותב סתם את המספר שלו. אמרתי לו שרק רשמתי, עוד לא דווחתי והוא נסע. זאת לא הפעם הראשונה שאני רואה משאיות נכנסות לישוב עם פסולת על מנת להפטר ממנה בשטחים הפתוחים שלנו, פעם אפילו עקבנו, בזמן שהייתי בשמירה אחרי אחת והיא הסתלקה מהישוב עם המטען שאיתה באה. אני נורא מבקש מכל מי שרואה שירשום את המספרי הרישוי ואפילו לצלם, יעלה הרבה כסף לנקות את הפסולת שלא לדבר על הנזק הסביבתי.

אם אני כבר מבקר כאן...

השלכת פסולת בניין הפכה למכת מדינה בכל הארץ ורשויות האכיפה מתקשות להתמודד עם התופעה. טוב לגלות ערנות, אך חשוב לזכור שנהגים כאלו (שמסתלקים בלי דיווח עליהם), פשוט יחפשו מקום אחר לבצע בו את העבירה. אינני בטוח שרישום מספרי הרישוי בלי שבוצעה בפועל העבירה, יאפשר פעולה חוקית כלשהי נגד אותם נהגים, שתרתיע אותם מחזרה על מעשים אלו גם בעתיד, ומבחינה זו - לדעתי טוב יותר לתפוס את הנהג על חם, (תוך כדי השלכת הפסולת) ולהגיש תלונה במשטרה כנגד העבריינים.

למעלה