השלמה ל4 יחידות מתמטיקה

Zohar 01

New member
השלמה ל4 יחידות מתמטיקה

היי
אם אני רוצה להשלים לארבע יחידות מתמטיקה אחרי התיכון, אני יכולה עדיין להשלים לפי 004 ו005? יש בכלל הבדל בין השאלונים החדשים לבין אלה? מה נראה לכם שעדיף?

תלמיד10

New member
תשובה

בניגוד לתגובה הקודמת, עדיין ניתן להיבחן בשאלונים 004 ו-005. עם זאת, ההיבחנות אפשרית במועד הקרוב, חורף 2013, בלבד.

אם לא תיבחני במועד חורף הקרוב, תידרשי להיבחן בשאלונים החדשים - 804 ו-805. הם כוללים את כל החומר ב-4 יחידות, להבדיל מ-004 ו-005 שכוללים רק חלק מהחומר (יתר החומר כלול ב-003, שאני מניח שכבר נבחנת בו).

jsaada100

New member
תשובה וניסיון לעזור

שלום לך ,

ראשית - אני מאחל לך בהצלחה רבה בהשלמה ושיפור הבגרות במתמטיקה
.

שנית, ולעצם שאלתך - במידה ונבחנת בעבר במתכונת הצבירה הישנה (כלומר שאלונים 001-007 למיניהם) - תוכלי לגשת ולהשלים את השאלונים החסרים ל-4 יח"ל; כלומר - אם נבחנת בעבר ב-3 יח"ל במתכונת הצבירה (כלומר שאלונים 001+002+003) - תוכלי להשלים ולהיבחן בשאלונים הנותרים - 004+005.

אבל שימי לב - המועד האחרון להשלמה ל-4 יח"ל במתכונת הצבירה הוא במועד החורף הקרוב - קרי חורף 2013. , היות ולאחרי מועד זה, אפשרויות הבחינה יהיו לפי השאלונים החדשים בלבד.

מה ההבדל את שואלת?

ההבדל הוא בחלוקת החומר בעיקר, ובחלוקת השאלונים, כלומר - אם בעבר (במתכונת הצבירה הישנה) היית נבחנת בשלשה שאלונים (ב-3/4/5 יח"ל), כעת ב-3 יח"ל ישנם עדיין 3 שאלונים, אך ב-4 וב-5 יח"ל יש רק שני שאלונים - וזה אומר שאם תיגשי לפי השאלונים החדשים - תצטרכי להיבחן בכל החומר מההתחלה, בעוד במתכונת שאלוני הצבירה - חלק מהחומר כבר "כוסה" בשאלון 003 שכבר נבחנת בו.

ההמלצה שלי? במידה ואת יכולה ופנויה לתת "פוש" של לימודים רציני - עדיף שתתכונני לקראת מועד הבחינה הקרוב בחורף, תשלימי את שני השאלונים הנותרים במתכונת הצבירה שהכרת עד כה - ותשלימי את הבגרות שלך ל-4 יח"ל.

אם יש לך שאלות נוספות, תהיות ובירורים - אשמח לסייע
.

בהצלחה ,
יהונתן

למעלה