השלמת בגרויות במספר מקצועות

השלמת בגרויות במספר מקצועות

קודם כל- שלום לכולם! אני בתהליך השלמת בגרויות ונותרו לי עוד שתיים- אנגלית(אני מתכוונת לעשות 5 יחידות) ומקצוע מורחב, שאני רוצה לעשות מדעי החברה. ועוד הרבה לשפר. חשוב לציין שאני אקסטרנית. שאלתי הראשונה היא- חייבים לעשות במדעי החברה את היחידה של מתודולוגיה או שאפשר לעשות 3 יחידות באחד המקצועות במדעי החברה ו2 במקצוע אחר? כמו כן, יש ספרי לימוד ספציפיים שאפשר ללמוד מהם את החומר לבגרות במדעי החברה או שמיקוד מחברה כלשהי זה מספיק? למקצועות אחרים- צריכה לשפר באזרחות, ללמוד מהספר המיתולוגי 'להיות אזרחים בישראל' או שהוא כבר לא עדכני? יש לי מהדורה מתחילת שנות האלפיים. אם לא מהספר, אותה שאלה- לקנות מיקוד או ללמוד מסיכומים מהאינטרנט? מתמטיקה- אני רוצה לשפר ל4 יחידות(עשיתי בקיץ האחרון 3 יחידות). האם החומר לאקסטרנים הוא בדיוק אותו החומר שיש לאינטרנים? כי אני מוצאת רק ספרי לימוד של שאלונים 804 ו805 ואני לא רוצה לפספס שום דבר. לשון והיסטוריה- איך הכי כדאי ללמוד? ספרי הלימוד המקוריים, מיקוד או סיכומים מהאינטרנט? ושאלה אחרונה- איך נרשמים באינטרנט לבחינות במועד חורף? נכנסתי לאתר משרד החינוך לחלק שבו כתוב 'הרשמה ותשלום לאקסטרנים', אבל לא מצאתי איפה נרשמים ומשלמים.. סליחה על האורך ותודה לכל מי שיענה!

ybo4

New member
בהצלחה ותשובה חלקית

הי נועה,
שיהיה לך בהצלחה עם השלמת הבגרויות.
לגבי מדעי החברה - הכנסי לאתר מפמ"ר מדעי החברה במשרד החינוך ובוודאי יש שם הפניות.
אזרחות - לדעתי משתמשים בלהיות אזרחים, אבל בשינויים ובתוספות. שוב - גם כאן אתר מפמ"ר אזרחות יתן את התשובה. אם לא תשובה מספקת - שלחי להם מייל.
מתמטיקה - אין לי מושג
לשון והיסטוריה - מידע מלא באתרי המפמ"רים. שימי לב לחפש מידע לאקסטרנים, משום שהדרישות השתנו החל משנת הלימודים הקודמת. וכמובן למהר, משום שבחינות בדגם "הישן" יתקיימו במשך שני המועדים הקרובים - חורף, קיץ (ולדעתי גם בחורף הבא). אינני בטוחה לגבי עוד שנה.
היסטוריה - מאמינה שאפשר ללמוד בשקט מספרי מיקוד מושקעים (אלה הפחות מתוקצרים). בתנאי שאת משקיעה בלימוד
עליך לגשת למבחנים בשאלוני 22115 ו-22116, המתקיימים שניהם באותו יום.
הרשמה - אם אינך מוצאת קישור, אני מציעה להרים טלפון למשרד החינוך מיד אחרי החג
בהצלחה

AA127

New member
לעבוד בצמוד לאתר המפמ"ר

כפי שybo4 הגיב מעליי, ממליץ לך לעבוד באופן עקבי מול אתרי המפמ"ר במקצועות השונים. תוכלי למצוא שם את כל חומר הלימוד ואת מסמכי ההלימה שימקדו אותך בדיוק בנושאים שיופיעו בבחינות, כך לא תפספסי שום דבר ומאידך גם לא תלמדי נושאים מיותרים.
&nbsp
לגבי אזרחות -
ניגשתי בחורף שעבר לבחינה ולמדתי אך ורק מסיכומים שמצאתי באינטרנט ומהספר "להיות אזרחים בישראל" שקיים בגרסה מקוונת. אומנם הספר מרחיב ומפרט לפעמים יותר מאשר המיקודים המתומצתים אך הוא כלל את כל החומר שהייתי צריך (ניגשתי לבחינה המורחבת שביטלה את הציון במטלת הביצוע שעשיתי בי"ב, אם אינני טועה החומר חופף גם לנבחנים אקסטרניים) ומצאתי בו חלקים שלא הופיעו בסיכומים הנפוצים לתלמידי תיכון.
בנוסף ממליץ בחום על האתר "לומדים אזרחות עם סיגל וייס" שגם הוא הועיל לי מאוד.
&nbsp
לגבי היסטוריה -
ישנם את ספרי המיקוד המתומצתים והממוקדים. כמו כן, יש גם הרבה חומר שנמצא באופן זמין ברחבי הרשת.
&nbsp
לגבי מתמטיקה -
שיפרתי את השאלונים (אומנם ברמה של 5 יח"ל) אחרי הצבא ואני זוכר שהם היו חופפים לגמרי לאלו של התיכוניסטים (אפילו ישבתי בבחינה איתם יחד). אני סבור כי הדבר עודנו קיים ושאין שאלונים מיוחדים לנבחנים אקסטרניים. ממליץ לך בכל זאת לבדוק את העניין ולברר אותו בצורה מדוייקת מול רכז הבגרויות שלך ולא להסתמך על דבריי בעניין זה.
&nbsp
מקווה שהצלחתי קצת לשפוך לך אור על הדברים,
שיהיה בהצלחה!

למעלה