השלמת בגרות או מכינה?

radiogaga

New member
השלמת בגרות או מכינה?

היי, סיימתי למודים בתיכון עם "מוגברים" בפיזיקה (85 סופי) אנגלית (90 סופי) מטמתיקה (נו, עברתי ועוד קצת) וטכנולוגיה (מקצוע ייחודי לביה"ס, שכולל שילוב של מלאאאאאא חומרי לימוד ברמה של כמעט 5 יח"ל -מחשבים אלקטרוניקה מע"ס תקשורת נתונים {עוד מקצוע ייחודי} שרטוט טכני וממוחשב CRC CNC רובוטיקה ובטח שחכתי משהו... ציון סופי פה היה בסביבות ה 80). בלשון הבעה היסטוריה גם יש לי 85 וצפונה אלא מה... מישמה החלטתי שסיפרות ותנ"ך לא מספיק טובים בשבילי ולכן לא ניגשתי לבחינות במקצועות הנל. לפני גיוסי לצה"ל (מפעיל מחשב, תמיכה טכנית ותכנות בשפות עתיקות) לימדתי בלא מעט מקומות (בתי ספר, מרכזי מחוננים, מרכזים עירוניים, מרכזי פיס וקבוצות) כרגע אני בשירות הצבאי בלי אישור עבודה ולכן לא מלמד (אבל מתגעגע!) אני מעוניין להמשיך בעתיד ללמד אבל רוצה גם ללמוד. אז: 1. האם עדיף לגשת למכינה קדם אקדמית או להשלים בגרויות? (תנך ספרות ולשפר מטמתיקה), או ללכת למכינה קדם אקדמית? 2. איזה סיוע אנ יכול לקבל מהצבא לגבי השאלה הקודמת? 3. היכן כדי ללמוד (לפחות) פיזיקה + הוראה (אולי גם היסטוריה או יחב"ל) לאן כדאי להרשם? 4. עד כמה מומלץ להתחיל ללמוד באו"נ הפתוחה? (יש לי עוד שנה ו4 חודשים לשחרור)? 5. מה החסרונות העיקריים במקצוע הזה? (הוראה) תודה רבה! גאגא

מקצה שיפורים

1. מכינה קדם אקדמית נחשבת למסגרת טובה ויעילה להשלמה ושיפור ציוני בגרות.ציוני סוף המכינה מחליפים את ציוני תעודת הבגרות בנתוני הקבלה. 2. ישנן מכינות לחיילים משוחררים, בהן תנאים מועדפים ותמיכה על פי שקולים סוציו-אקונומיים. פנה ללשכה להכוונת חיילים משוחררים (יש כאלה בערים הגדולות) ותוכל לקבל פרטים או ישירות במכינות עצמן. אני מצרף רשימת מכינות. 3. אנחנו נמנעים ממתן המלצות על מוסד כלשהו, אך ניתן ללמוד את אלה בכל אוניברסיטה. 4. אם זמנך מאפשר זאת בהחלט תוכל ללמוד גם כדי "למשש את הדופק" ולהכיר מקרוב יותר את התחומים לפני שאתה נכנס ללימודים בהיקף מלא, וגם תוכל לקבל קרדיט על הקורסים מהפתוחה באוניברסיטאות אחרות. 5. חסרונות? השכר לא משהו, מעמד המורה לא משהו, המקצוע שוחק ורבים נוטשים אותו לאחר תקופה כזו או אחרת.

מכינות קדם-אקדמיות

מכינות: א.למדעי הרוח והחברה. ב.למדעי הטבע. ג.קדם-הנדסה ומחשבים. ד.לחסרי תעודת בגרות. ה.בערב - מכינת רענון בפק´ למתמטיקה ומדעי הטבע ובפק´ לחקלאות. תעודת גמר בהתאם למסלול לימודי יום או ערב לפי מסלול הבחירה 02/5882882 הר הצופים 91905 אונ´ עברית, קדם אקדמית - מכינה, י"ם תשס"ג מכינות: לחיילים משוחררים. לעולים חדשים. בערב - קורס הכנה לבחינת המיון בארכיטקטורה. קורסי הכנה לבחינת הסיווג בפיסיקה. קורסי רענון במתמטיקה ובפיסיקה. תעודת גמר בהתאם למסלול לימודי יום או ערב לפי מסלול הבחירה 04/8292111 קרית הטכניון 32000 טכניון חיפה תשס"ג א.מכינה כללית. ב.מכינת בגרות. ג.מכינת ערב. ד.תוכנית 30 ומעלה-בערב. ה.מכינת עולים. ו.מכינה יחודית לתלמידי יוצאי אתיופיה. תעודת גמר בהתאם למסלול לימודי יום או ערב לפי מסלול הבחירה 04/8240325 דרך אבא חושי 31905 אונ´ חיפה, קדם אקדמית - מכינה תשס"ג במדור ללימודי חוץ של הפקולטה ברחובות 08/9489990 קורסי הכנה במתמטיקה, פיסיקה, כימיה וקורסים במחשבים. תעודת גמר בהתאם למסלול לימודי יום לפי מסלול הבחירה 08/9489190 ת.ד. 12 76100 אונ´ עברית, פקולטה לחקלאות, רחובות.ההרשמה בי"ם 02/5882882 תשס"ג א.מכינה לישראלים: מסלול מדעי הטבע, מדעי הרוח והחברה. ב. מכינה לעולים: מסלול מדעים מדוייקים, מדעי החיים, מדעי החברה, מדעי הרוח. ג. קורס הכנה בקיץ. תעודת גמר בהתאם למסלול לימודי יום לפי מסלול הבחירה 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ´ תל אביב, קדם אקדמית - מכינה תשס"ג מכינה קדם-אקדמית. תעודת גמר בהתאם למסלול לימודי יום לפי מסלול הבחירה 03/5318520 52900 אונ´ בר אילן, קדם אקדמית - מכינה, רמת גן תשס"ג א.למדעי הרוח והחברה. ב.למדעי ההנדסה ולמדעי הטבע. ג. רענון. ד.לעולים חדשים. ה.מסיל"א/מסלול ישיר לאונ´-בערב. ו.לגיל 30 ומעלה-בערב. ז.יחודית לאתיופים. תעודת גמר בהתאם למסלול לימודי יום או ערב לפי מסלול הבחירה 08/6472788 וולפסון 4 ת.ד.653 84105 אונ´ בן גוריון, קדם אקדמית - מכינה, באר שבע

radiogaga

New member
תודה, ועוד משהו

לאחר סיום הלימודים, האם אני יכול לומר שהייתי במכינה קדם אקדנית ודבר זה יהיה טוב לפחות כמו תעודת בגרות? האם כל האוניברסיטאות והמוסדות המוכרים בארץ מכירים בציוני המכינה? אילו מוסדות בחו"ל מכירים בהם? הרבה הרבה תודה, גאגא

למעלה