השלמת בגרות 5 יח' בהיסטוריה וגאוגרפיה

offirinbar1

New member
השלמת בגרות 5 יח' בהיסטוריה וגאוגרפיה

שלום לכולם , שבת שלום! אני חוזר מטיול ארוך אחרי צבא להשלמת בגרויות ויש לי מספר שאלות בנושא, אשמח מאוד לעזרתכם.
1 - אני מתכנן להשלים 5 יח' גאוגרפיה בלימוד עצמי. האם מספיק ללמוד דרך מיקודיות? כמו כן אני אשמח להמלצה על מיקודית מסוימת.
2 - אני גם מתכנן להשלים היסטוירה ל5 יח באותה צורה. אני אשמח להמלצה על מיקודית מסוימת.
3 - שאלה לגבי סידור לו"ז לימוד עצמי. האם מישהו עשה את זה ויכול לתת המלצות?
4 - אני חושב להשלים מקצוע נוסף ל5 יחידות. האם מישהו פה השלים שלושה מקצועות במקביל? ואם כן אשמח להמלצה על מקצוע נוסף. (אני אתחיל ללמוד לבגרויות בראשון למרץ)
5 - אשמח להמלצות נוספות בנושא אם יש לכם.

תודה רבה מראש לכל העונים!
 

ybo4

New member
כל הכבוד על השאיפות

רק אתה מכיר מספיק את עצמך כדי לדעת האם יש לך יכולת להשקיע זמן ומאמץ בלימוד מסודר של שני נושאים גדולים כאלה.

אני מניחה שכל נושא הוא בסדר גודל של קורס באוניברסיטה, כלומר לקחת על עצמך ללמוד שני קורסים במקביל - לגמרי לבד.

לא בטוח שהייתי הולכת לחפש נושא נוסף.

אינני מכירה מספיק את המיקודיות בנושאים האלה כדי להמליץ.

בהצלחה
 

matan21b

New member
תשובות

היי אופיר,
1. מספיק ללמוד דרך המיקודיות של "רכס". המלצה שלי - תגש לנושא הבחירה "הפיתוח והתכנון הסביבתי" ולא לנושא "כדור הארץ והסביבה".
2. מיקודית להיסטוריה מורחב ניתן להשיג אך ורק במכון "אתי רפאלי", או ללמוד באופן עצמאי. אוכל לעזור לך בסיכומים לגבי שני נושאי הבחירה "יהדות קרקוב" ו"אמנציפציה" (יחידת החובה השתנתה אז תצטרך ללמוד אותה באופן עצמאי - בסה"כ קריאת חמישה מאמרים). אני מצרף הודעה מפורטת יותר לגבי היסטוריה שאולי תוכל לעזור: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=321&messageid=174345295
3. ראשית, אחרי שתשיג את כל החומרי ההדרושים, תחלק את הקריאה והלימוד באופן מסודר עם יעדים ברורים. אמנם זה מאוד אינדיבידואלי, אך לרוב זה עובד. כמו כן, חשוב להשאיר זמן לפתרון מבחנים באופן עצמאי. ההמלצה היא לעשות ממש סימולציה מוגבלת בזמן, בדיוק כמו בבחינה עצמה.
4. אני אישית הגברתי שלושה מקצועות במקביל וזה בהחלט אפשרי. הייתי ממליץ לך על תנ"ך מוגבר אז זה יחייב אותך ללמוד באמצעות קורס, כיוון שמאוד קשה להשיג חומרים. אתה יכול להגביר את ספרות - ניתן לרכוש מיקודית של "רכס" וסיכומים באינטרנט. עם זאת, חשוב ללמוד את מבנה הבחינה, כיוון שהוא שונה משמעותית מבחינת החובה.
5. עצה שלי, אם כבר יש לך מקצוע מוגבר בציון גבוה, ואתה לא חייב לגשת לגיאוגרפיה, אז כדאי לוותר. הרחבה של מקצוע חובה מ-2 יח"ל ל-5 יח"ל מעלה משמעותית את הממוצע, מה שלא ניתן להגיד לגבי הוספת 5 יח"ל חיצוניות. תשחק עם מחשבון חישוב ממוצע הבגרות כדי לראות אם לפי הציונים הספציפיים שלך, הוספת גיאוגרפיה תעזור משמעותית או לא.

בהצלחה,
מתן
 
למעלה